Futurisztikus házat építettek - Ez lenne a jövő?

Forrás: bbc.com -
ház szén-dioxid otthon öko
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ház, amely egyáltalán nem bocsát ki szén-dioxidot, sőt annyi energiát termel, hogy abból még eladásra is futja. Ez már a jövő?

A Cardiffi Egyetem dizájnereit George Osborne brit pénzügyminiszter szavai inspirálták, aki elvetette azt a lehetőséget, hogy 2016-tól ilyen házakat építsenek, mert szerinte lehetetlen ennek a tervnek a megvalósítása.

Az egyetemi csapat fogta magát, és azért is megmutatta a miniszternek, hogy a jövő csak egy karnyújtásnyira van.

Forrás: bbc.com

Mindössze 16 hét alatt meg is építették a prototípust, mondhatni potom összegből! A kivitelezési költség ugyanis belefért a szociális lakhatási programra szánt költségvetési keretbe, így elméletileg nem lenne akadálya a tömeggyártásnak sem.

Így termelhet otthonod plusz bevételt - költözz te is aktívházba!

Aktív, passzív vagy öko? Energiafogyasztás és építészeti felfogás szempontjából ma már többféle alternatív otthonban is gondolkodhatunk. Hogy miért érdemes egyik vagy másik mellett döntened? A következőkben ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani - szakértőnket, Gortva Péter építészmérnököt az aktívházak előnyeiről és esetleges hátrányairól kérdeztük.

A csapat számítása szerint a háznak télen szüksége lenne energiaforrásra, viszont nyáron annyi plusz energiát termelne, hogy összességében nemcsak hogy el tudná látni az átlagos energiaszükségleteket, de a fennmaradó energiát még értékesíteni is lehetne - tehát pénzt hozhatna a lakóknak.

A háznak mindehhez napenergiára, különböző energiatárolási megoldásokra, illetve megfelelő szigetelésre és a természetes fény jó kihasználására van szüksége.

A legemlékezetesebb filmes enteriőrök http://www.life.hu/otthon/20150715-a-legemlekezetesebb-filmes-enteriorok.htmlRetro, minimál vagy romantikus? Hozzád melyik lakberendezési stílus áll a legközelebb? Úgy, ahogy a háziállatok is egy idő után hasonlítani kezdenek a gazdijukra, egy ízlésesen berendezett otthon is szinte mindig tükrözi lakója egyéniségét - így van ez a filmekben is! A következőkben összegyűjtöttük a Life.hu kedvenc filmes enteriőrjeit, inspirálódjatok belőlük bátran!OtthonOrigoEzeket az épületeket a világ legtehetségesebb tervezői álmodták meghttp://www.life.hu/otthon/20150713-a-vilag-legrangosabb-epiteszeti-fesztivalja-a-world-architecture-festival-idei-epuletei.htmlA világ egyik legrangosabb építészeti fesztiválját, a World Architecture Festivalt (WAF) 2008 óta rendezik meg, amely tulajdonképpen nem más, mint a globális építészeti piac felépült, illetve jövőben megvalósuló épületeinek évente megrendezett seregszemléje. OtthonOrigoA világ legvarázslatosabb szállodáihttp://www.life.hu/otthon/20150713-a-vilag-legvarazslatosabb-szallodai.htmlBár a nyári úti cél kiválasztása során elsősorban nem a szálláshely kinézete a döntő, mégis akadnak olyan varázslatos hotelek a világ számos pontján, amelyek már a megjelenésükkel vagy elhelyezkedésükkel bevonzzák a turistákat. Ha megengedheted magadnak, ezt az öt szállodát mindenképpen keresd fel egyszer!OtthonOrigoBámulatos tengerparti házak – Itt te is megtalálnád álmaid otthonát!http://www.life.hu/otthon/20150706-a-vilag-legszebb-tengerparti-hazai-otthonai.htmlHa rengeteg pénzed lenne, hova költöznél? Hol vásárolnád, netán építenéd meg álomotthonod? A hegyekben? Egy békés tóparton? Netán a morajló tenger hullámainak szomszédságában? Nos, ahogy azt galériánkból is látni fogod, mi az utolsóra szavazunk!Otthon--Nem tudod, mire költsd el fölös millióid? Vedd meg Johnny Depp különleges birtokát!http://www.life.hu/otthon/20150701-hiressegek-aruljak-otthonukat.htmlAzt már korábban megírtuk, hogy a lakásvásárlás előtt állóknak milyen tanácsokat érdemes megfogadniuk, és milyen részleteket kell jól átgondolniuk. Tehát most, hogy már mindenki mindent tud, jöhet a lakásnézegetés! Az alábbiakban egy igen különleges válogatással szeretnénk azoknak segíteni, akiknek bőven van mit a tejbe aprítani!Otthon--Nem bírod a forróságot? Így hűtsd le a lakásod fillérekbőlhttp://www.life.hu/otthon/20150630-nem-birod-a-forrosagot-igy-hutsd-le-a-lakasod-fillerekbol.htmlVégre itt a jó idő! Irány a strand, igyál meg egy finom koktélt, és csobbanj egyet a hűsítő medencébe - mindezt persze majd csak a hétvégén. A hétköznapi robot közben nem sokan tehetik meg, hogy strandon hűsöljenek, nekik bizony az egyre csak forrósodó lakásban kell elviselniük a kánikulát. OtthonThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.