Nem a méret a lényeg - Aprócska luxusotthonok

méret luxus kicsi otthon apró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy gigantikus birtokon elterülő legalább 15 szobás monstrum, hatalmas úszómedencével - sokan így képzelik el a luxusotthonokat, tévesen! A luxus ugyanis nem feltétlenül egyenlő a megalomániával. Nem hiszed? Az alábbi aprócska, mégis fényűző vityillóktól garantáltan leesik majd az állad. 

A nyugalom szigete

Friday Harbor egy Washington állambeli kicsike, idilli közösség, itt található a képen látható aprócska zug is. Ez a különleges házikó egy hálószobával, egy picike fürdőszobával és egy lélegzetelállító kilátással is büszkélkedhet. A mindössze 60 m2-es vityilló 1 850 000 dollárba kerül, azaz nagyjából 500 millió forintba. Ez az jelenti, hogy egy négyzetméter csak nem 31 000 dollárt, vagyis több mint 8 millió forintot kóstál. Megéri az árát, nem igaz?

Forrás: luxexpose.com

Holdfolyó

Amikor az egyedi dizájn és az energiatakarékosság találkozik az eredmény egy környezetbarát, luxus mobilház. A Moonriver névre hallgató házikó nem mellesleg hihetetlenül stílusos és elegáns is.

Forrás: humble-homes.com
Forrás: humble-homes.com
Forrás: humble-homes.com

Keleti hatás

Ezt az Oregon államban található pici otthont a Távol-Kelet inspirálta, pontosabban a Japánra jellemző minimalista stílus. Ez az egyedi házikó az egyszerűség és a luxus tökéletes ötvözete: a galériás hálószoba, konyha és fürdőszoba mellett egy jakuzzi is helyet kapott benne.

Forrás: collective.evolution.com
Forrás: collective.evolution.com
Forrás: collective.evolution.com

Luxustáborozás

Ehhez a nem mindennapi házikóhoz szinte semmit nem kell hozzáfűzni. Ha nem zavar, hogy a szomszédok és a járókelők megbámulnak pezsgőfürdőzés közben, akkor tökéletes kempingszállás lehet a luxus és a természet szerelmeseinek.

Forrás: Aidan Reeve
Forrás: Aidan Reeve

Kanyargós formák

Ennek a kissé fura formájú házikónak a különlegességét főként az adja, hogy a falak agyag, homok, szalma és víz alkotta keverékből épültek. A falszerkezetet kézzel alakították ki, ennek köszönhető, hogy szinte minden helyiség egyedi, kissé hullámos, kissé kacskaringós formákban pompázik.

Forrás: guff.com

Különleges szülinap: kastélyt kapott nagypapájától György herceghttp://www.life.hu/otthon/20150803-gyorgy-herceg-egy-juhaszkunyot-es-fara-epitett-hazikot-kapott-szuletesnapjara-karoly-hercegtol.htmlA kis György herceg alig töltötte be második életévét, de máris egy saját kastéllyal büszkélkedhet. Na jó, az épület technikailag inkább egy kunyhó, mintsem egy valódi kastély, de hát valahol neki is el kell kezdenie. OtthonNorthfotoA tiszta, ápolt kerti bútor titkahttp://www.life.hu/otthon/20150730-igy-tisztitsd-a-kerti-butort.htmlAz eső áztatja, a nap szívja: a kerti bútorok fokozott igénybevételnek vannak kitéve. Mutatjuk, hogyan ápold és tisztíts őket!OtthonThinkstockÍme a 3 legjobb ingyenes lakberendező applikációhttp://www.life.hu/otthon/20150729-3-applikacio-ami-megkonnyiti-a-lakberendezest.htmlA lakberendezési magazinok hasábjain sokszor sok okosságot és tanácsot lehet olvasni a különféle trendekről, stílusokról és arról, hogy ezeket miként tudod te is beilleszteni saját otthonodba. Az ötletek és tanácsok tényleg hasznosak, de tedd a szívedre a kezed, te csupán a cikkek olvasásával el is tudod képzelni az eredményt három dimenzióban?OtthonThinkstockVagány és stílusos - Egyedi designötletek fillérekbőlhttp://www.life.hu/otthon/20150730-vagany-es-stilusos-lakberendezes-egyedi-designotletek-fillerekbol.htmlValami egyedi, valami igazán őrült designötletre vágysz? Akkor jó helyen jársz! Az alábbiakban összegyűjtöttünk 5 olyan különleges, mégis egyszerű tippet, amelyek segítségével még a legegyhangúbb szobába is vidámságot és életet csempészhetsz.OtthonOrigoMit szólnál hozzá, ha Brad Pitt tervezné meg álmaid otthonát?http://www.life.hu/otthon/20150728-sztarok-akik-epiteszetet-tanultak.html„Mi lett volna, ha...?” Ugye, te is gyakran el szoktál játszani ezzel a gondolattal? Nos, az alábbi hírességek bebiztosították magukat arra az esetre, ha esetleg a sztárrá válás nem jön össze. Hogy mi lett volna belőlük, ha nem hollywoodi hírességek lesznek? Mi más, hát építész!Otthon--Te beköltöznél Jancsi és Juliska mézeskalács házikójába?http://www.life.hu/otthon/20150727-kulonleges-meses-otthonok.htmlEmlékszel még a Hófehérke és a hét törpe című meséből a törpék aprócska otthonára? Vagy a Jancsi és Juliskából jól ismert mézeskalács házikóra? Nos, az alábbi képek nézegetésével garantáltan te is egy tündérmesében fogod magad érezni!OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.