fashion week stílus lakberendezés dizájn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahány ház, annyi szokás – igaz ez a lakberendezési stílusokra is! Gyere velünk egy kis kalandozásra, és tudd meg, milyen dizájntrendek uralkodnak jelenleg a világ különböző országaiban. Válogatásunkban neves nemzetközi lakberendezési szakértők osztják meg a hazájukra jellemző trendek legfőbb stílusjegyeit. 

Oroszország: Valami régi, valami új

Alekszej Dorozskin, az ELLE Decoration Oroszország főszerkesztője: "Mi oroszok, elég szentimentálisak vagyunk, szeretünk a múlton merengeni. Sok mai otthonban felfedezhető a régi korokat idéző hangulat, szeretjük a vintage stílust keverni a különféle modern kiegészítőkkel, textúrákkal."

Forrás: ELLE Decor

Németország: Új elegancia

Christine Burg, az ELLE Decoration Németország helyettes főszerkesztője: "Szeretjük az art déco végletekig elegáns stílusát, a pazar anyagokat, mint a réz, arany és bársony. Az ilyen hangulatú lakásokból nem hiányozhatnak olyan alapdarabok, mint egy fésülködőasztal, paravánok vagy koktélszékek."

Lakberendezési stílusok a világ körül Forrás: ELLE Decor

India: A kézműves ipar újjáéledése

Sonia Dutt, az ELLE Dekor India stílus és trend igazgatója: "Az iparosítás hatására a kézműves ipar jelentősége sokat csökkent Indiában, manapság a tervezők azonban tudatosan próbálják újjáéleszteni. A globális művészeti irányzatokból, kulturális motívumokból és speciális technikákból fakadó inspirációkat próbáljuk alkalmazni a különféle dekorációknál, textúráknál. Ezek a hatások mind felfedezhetők a tefvezőink által megálmodott szőnyegeken, párnákon,takarókon vagy ágyneműkön."

Forrás: ELLE Decor

Spanyolország: Amikor a kifinomult és a vadóc stílus találkozik

Marta Rioperez, az ELLE Dekor Spanyolország főszerkesztője: "Szeretjük a tradicionális elemeket friss, fiatalos kiegészítőkkel kombinálni. Jöhetnek a vicces kerámiák és fiatalos textíliák!"

Forrás: ELLE Decor

Japán: Zöld enteriőr

Hamagucsi Sigenori, az ELLE Dekor Japán főszerkesztője: "Sajnos manapság a legtöbb városi lakás Japánban igen kicsike, kifejezetten igaz ez Tokióra, így a legtöbb családnak kertje sem lehet. A japánok viszont szeretik a természetet, így sokan megpróbálnak egy kis zöldet csempészni otthonukba, például apró pozsgásokat, száraz virágokat vagy burjánzó zöld cserepes növényeket."

Forrás: ELLE Decor

Az élő, lélegző templomhttp://www.life.hu/otthon/20150805-elo-fakbol-novesztett-templomot-egy-uj-zelandi-ferfi.htmlAz Új-Zélandon élő Brian Cox egy igen különleges épületet álmodott meg: a háza hátsó kertjében élő fákból növesztett egy gyönyörű templomot. A művelet négy évet vett igénybe, az eredmény pedig lélegzetelállító lett.OtthonOrigoNem a méret a lényeg - Aprócska luxusotthonokhttp://www.life.hu/otthon/20150804-kulonleges-apro-luxusotthonok.htmlEgy gigantikus birtokon elterülő legalább 15 szobás monstrum, hatalmas úszómedencével - sokan így képzelik el a luxusotthonokat, tévesen! A luxus ugyanis nem feltétlenül egyenlő a megalomániával. Nem hiszed? Az alábbi aprócska, mégis fényűző vityillóktól garantáltan leesik majd az állad. OtthonOrigoHűsítő árnyék az erkélyen - Zöldítés mesterfokonhttp://www.life.hu/otthon/20150805-balkongaz-blog-kuszo-arnyas.htmlEbben a hőségben az életet adó árnyékon kívül kevés dologra van igazán szükség a teraszon - ilyenkor érdemes segítségül hívni a futónövényeket.OtthonThinkstockKülönleges szülinap: kastélyt kapott nagypapájától György herceghttp://www.life.hu/otthon/20150803-gyorgy-herceg-egy-juhaszkunyot-es-fara-epitett-hazikot-kapott-szuletesnapjara-karoly-hercegtol.htmlA kis György herceg alig töltötte be második életévét, de máris egy saját kastéllyal büszkélkedhet. Na jó, az épület technikailag inkább egy kunyhó, mintsem egy valódi kastély, de hát valahol neki is el kell kezdenie. OtthonNorthfotoÍme a 3 legjobb ingyenes lakberendező applikációhttp://www.life.hu/otthon/20150729-3-applikacio-ami-megkonnyiti-a-lakberendezest.htmlA lakberendezési magazinok hasábjain sokszor sok okosságot és tanácsot lehet olvasni a különféle trendekről, stílusokról és arról, hogy ezeket miként tudod te is beilleszteni saját otthonodba. Az ötletek és tanácsok tényleg hasznosak, de tedd a szívedre a kezed, te csupán a cikkek olvasásával el is tudod képzelni az eredményt három dimenzióban?OtthonThinkstockMit szólnál hozzá, ha Brad Pitt tervezné meg álmaid otthonát?http://www.life.hu/otthon/20150728-sztarok-akik-epiteszetet-tanultak.html„Mi lett volna, ha...?” Ugye, te is gyakran el szoktál játszani ezzel a gondolattal? Nos, az alábbi hírességek bebiztosították magukat arra az esetre, ha esetleg a sztárrá válás nem jön össze. Hogy mi lett volna belőlük, ha nem hollywoodi hírességek lesznek? Mi más, hát építész!Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.