Stílusos és gyerekbarát - Íme az ideális családi otthon

tippek gyerekbarát stílus lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha az embernek gyereke lesz, minden megváltozik körülötte, és ez alól az otthona sem kivétel. Az újdonsült szülők alig térnek magukhoz és már azt látják, hogy lakásuk inkább egy óvodára kezd hasonlítani, mint egy álomotthonra.

Ez ellen azonban lehet tenni, bár tény, hogy szükség van némi ügyességre és elszántságra. Fawn Galli belsőépítész nemrégiben egy New York-i párnak segített lakberendezési tanácsokkal, akik két három évnél fiatalabb gyermeket nevelnek. Az alábbiakban az ő tippjeit olvashatod.

Fawn Galli belsőépítész által tervezett lakás gyermekbarát nappalija, a lekerekített dohányzó asztallal Forrás: Costas Picadas
  • Az első dolog, amin érdemes változtatni az a dohányzóasztal, illetve a rajta heverő kacatok, bizsuk, melyek onnantól kezdve, hogy egy totyogó kerül a lakásba, többé nem lesznek biztonságban, mert vagy eltörnek, vagy olyan helyre lesznek elrejtve, ahol soha többé nem találod meg őket. A legjobb, ha lekerekített asztalt választasz, és nem tartasz rajta apróságokat.
  • A bútorokat cseréld le sötét, tartós darabokra, ezeket nyugodtan nyúzhatja a gyerkőc, és ha véletlenül ráönt valamit, az sem látszik meg annyira, mint egy világos darabon.
  • A függönyök helyett praktikusabb a roló vagy redőny, mert ezekbe nem akad bele a totyogó gyermek, sőt lerántani sem tudja.
  • Kerüld a felesleges bútordarabokat, hogy legyen elég helye a kicsinek a lakásban császkálni anélkül, hogy folyton neki menne valaminek vagy összetörne valamit.
    Sötét, tartós darabok Forrás: Costas Picadas
  • Lekerekített, puha formák és a praktikus roló Forrás: Costas Picadas
    Szabad terek, felesleges bútorok nélkül Forrás: heavenleigh-art.blogspot.com
    Kényelem és védelem - mindent a gyerekek biztonságáért, megőrizve az álomotthon hangulatot Forrás: homedecorfashions.com

Most átélheted a Szex és New York-életérzést - Akár te is beköltözhetsz a híres írónő luxusapartmanjábahttp://www.life.hu/otthon/20150806-aruljak-a-szex-es-new-york-ironojenek-candace-bushnellnek-a-luxus-apartmanjat.htmlEgy korábbi cikkünkben már körbejártuk a Szex és New York négy ikonikus szinglijének karakteresen berendezett filmbéli otthonát. Most egy lépéssel továbbmegyünk, és megmutatjuk annak a világhírű írónőnek a luxuslakását, akinek a kultikus tévésorozatot köszönthettük.OtthonOrigoLakberendezési stílusok a világ körülhttp://www.life.hu/otthon/20150806-6-lakberendezesi-trend-ami-most-divatos-a-vilagban.htmlAhány ház, annyi szokás – igaz ez a lakberendezési stílusokra is! Gyere velünk egy kis kalandozásra, és tudd meg, milyen dizájntrendek uralkodnak jelenleg a világ különböző országaiban. Válogatásunkban neves nemzetközi lakberendezési szakértők osztják meg a hazájukra jellemző trendek legfőbb stílusjegyeit. OtthonOrigoAz élő, lélegző templomhttp://www.life.hu/otthon/20150805-elo-fakbol-novesztett-templomot-egy-uj-zelandi-ferfi.htmlAz Új-Zélandon élő Brian Cox egy igen különleges épületet álmodott meg: a háza hátsó kertjében élő fákból növesztett egy gyönyörű templomot. A művelet négy évet vett igénybe, az eredmény pedig lélegzetelállító lett.OtthonOrigoNevelj a balkonon citromfát! Mutatjuk, hogy csináld!http://www.life.hu/otthon/20150806-balkongaz-igy-nevelj-a-balkonon-citromfat.htmlCsodálatos örökzöld növényről beszélünk, amely egyszerre hozhatja illatos fehéres-rózsaszínes-lilás virágait, de már termést is érlelhet közben. Isteni az illata, egyszerűen nem lehet betelni vele.OtthonThinkstockHűsítő árnyék az erkélyen - Zöldítés mesterfokonhttp://www.life.hu/otthon/20150805-balkongaz-blog-kuszo-arnyas.htmlEbben a hőségben az életet adó árnyékon kívül kevés dologra van igazán szükség a teraszon - ilyenkor érdemes segítségül hívni a futónövényeket.OtthonThinkstockHihetetlen sztorik, pórul járt bűnözők - A világ legbénább betöréseihttp://www.life.hu/otthon/20150723-top-5-legbenabb-betores-a-vilagon.htmlEgy betörés - főleg az áldozatoknak - egyáltalán nem mókás dolog, gyakran történnek azonban olyan szürreális szituációk, amelyek igencsak megmosolyogtatják az embert. A sors ugyebár kiszámíthatatlan, a legelvetemültebb bűnözővel is megeshet, hogy nem egészen úgy alakulnak a dolgok, ahogyan ő azt eltervezte. Íme a világ legbénább betörései! OtthonThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.