Távol a világ zajától - A világ 5 legeldugottabb luxusotthona

Nyugalom luxus magány otthon Sziget
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néha mindenkinek szüksége van egy kis pihenésre, egy kis magányra. Arra, hogy kilépjen a rohanó hétköznapok forgatagából és valahol, messze, távol a világ zajától megálljon, és csak önmagára, befelé koncentráljon. Nos, az alábbi eldugott luxusvityillókban garantáltan csend, béke és nyugalom honol. Ha legközelebbi vakációdat a semmi közepén szeretnéd eltölteni - és van mit a tejbe aprítanod - akkor mi ezeket a csöndes kis lakokat ajánlunk a figyelmedbe.

Csodálatos kilátás Izlandon

Forrás: elledecor.com

Ebbe az eldugott izlandi otthonba könnyedén beköltözhetsz pár napra, a ház ugyanis kibérelhető az Airbnb nevezetű közösségi hálózaton keresztül. Ez a háborítatlan kis kuckó egyébként nincs túl messze Izland egyik legnagyobb városától, Akureyritől, így ha unod már a magányt, könnyen belevetheted magad a nagyváros forgatagába. Továbbá - és ez sem elhanyagolható szempont - az idelátogató pihenni vágyók télen a sarki fényben, nyáron pedig az éjféli napban gyönyörködhetnek.

Az utazó kapszula

Forrás: elledecor.com

A szlovák Nice Architects építészcég által tervezett Ecocapsule, azaz Ökokapszula a döntést a lakója kezébe adja: ott és annyira lehetsz magányos, ahol és amennyire szeretnél. Ez a futurisztikus kapszulaotthon ugyanis mozgatható, így rajtad múlik, hol találod meg azt az eldugott kis helyet, ahova kapszuláddal letelepdve élvezheted az egyedüllét felemelő érzését.

Vízen lebegve

Forrás: elledecor.com

A 19. századi amerikai író, Henry David Thoreau egyik legnépszerűbb műve, a Walden inspirálta Elise Morin és Florent Albinet dizájnereket, hogy megtervezzék ezt a különleges, vízen úszó átlátszó házikót. A furcsa lakás egy francia tó vízén lebeg és egy kábellel van a szárazföldhöz biztosítva.

Élve eltemetve

Forrás: elledecor.com

Bár egyelőre csak koncepcióként létezik ez a Casa Brutale elnevezésű, az Égei-tengerhez megálmodott különös építmény, ha egyszer elkészül, véleményünk szerint ez lesz a legideálisabb hely a világtól elvonulni vágyó magányos farkasoknak. Az épület különlegessége főként abban rejlene, hogy egyetlen részlete sem nyúlna a föld szintje fölé, és hogy a rezidencia tetejére egy megerősített üvegből készült kristályos medencét képzeltek.

Egy szobányi sziget

Forrás: elledecor.com

Ennek az aprócska szigetnek találóan a "Just Room Enough Island" nevet adták, amit körülbelül úgy fordíthatunk le, hogy "Egy szobára elegendő sziget". Nos, a szigetecske neve elég beszédes, bár nem egy szobára, hanem pont egy házra elegendő hely van a szárazföldön. A sziget egyébként Kanadában található és az Ezer sziget tavának nevezett lélegzetelállító szigetegyüttes egyik tagja.

Iskolára felkészülni: találd meg a tökéletes íróasztalthttp://www.life.hu/otthon/20150812-az-iroasztal-vasarlas-szempontjai.htmlNyakunkon az ősz, vele együtt pedig az iskolakezdés. A könyvek, füzetek, írószerek beszerezése mellett nem szabad elfeledkezni a megfelelő íróasztalról sem! Választáskor megannyi szempontot kell mérlegelni, alábbiakban összeszedtük a legfontosabbakat.OtthonThinkstockA luxusvilla már lejárt lemez, vegyél inkább egy saját kastélyt!http://www.life.hu/otthon/20150812-5-elado-kastely-amit-te-is-megvasarolhatsz.htmlGyerekként, a tündérmeséket olvasva talán te is ábrándoztál arról, milyen is lehetne egy varázslatos kastélyban élni. Nos, ami gyerekkorodban csak a képzeleted játéka volt, az most akár valóra is válhat - már ha jól meg van tömve a pénztárcád. Az alábbi több száz éves kastélyok csak arra várnak, hogy valaki ismét élettel töltse meg a falaikat.Otthon--Most átélheted a Szex és New York-életérzést - Akár te is beköltözhetsz a híres írónő luxusapartmanjábahttp://www.life.hu/otthon/20150806-aruljak-a-szex-es-new-york-ironojenek-candace-bushnellnek-a-luxus-apartmanjat.htmlEgy korábbi cikkünkben már körbejártuk a Szex és New York négy ikonikus szinglijének karakteresen berendezett filmbéli otthonát. Most egy lépéssel továbbmegyünk, és megmutatjuk annak a világhírű írónőnek a luxuslakását, akinek a kultikus tévésorozatot köszönthettük.OtthonOrigoNem a méret a lényeg - Aprócska luxusotthonokhttp://www.life.hu/otthon/20150804-kulonleges-apro-luxusotthonok.htmlEgy gigantikus birtokon elterülő legalább 15 szobás monstrum, hatalmas úszómedencével - sokan így képzelik el a luxusotthonokat, tévesen! A luxus ugyanis nem feltétlenül egyenlő a megalomániával. Nem hiszed? Az alábbi aprócska, mégis fényűző vityillóktól garantáltan leesik majd az állad. OtthonOrigoVagány és stílusos - Egyedi designötletek fillérekbőlhttp://www.life.hu/otthon/20150730-vagany-es-stilusos-lakberendezes-egyedi-designotletek-fillerekbol.htmlValami egyedi, valami igazán őrült designötletre vágysz? Akkor jó helyen jársz! Az alábbiakban összegyűjtöttünk 5 olyan különleges, mégis egyszerű tippet, amelyek segítségével még a legegyhangúbb szobába is vidámságot és életet csempészhetsz.OtthonOrigoMit szólnál hozzá, ha Brad Pitt tervezné meg álmaid otthonát?http://www.life.hu/otthon/20150728-sztarok-akik-epiteszetet-tanultak.html„Mi lett volna, ha...?” Ugye, te is gyakran el szoktál játszani ezzel a gondolattal? Nos, az alábbi hírességek bebiztosították magukat arra az esetre, ha esetleg a sztárrá válás nem jön össze. Hogy mi lett volna belőlük, ha nem hollywoodi hírességek lesznek? Mi más, hát építész!Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.