újrahasznosítás enteriőr DIY otthon stílus lakberendezés lakás vintage
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vonzódsz a régiségekhez, és a véredben van a DIY-hajlam? Akkor lakberendezési kalandozásunk következő állomását imádni fogod! Mutatjuk, hogyan varázsolhatsz otthonodban vintage hangulatot!
Forrás: interiordesignfiles.com

A vintage lakberendezési stílus egyik fő jellemzője, hogy ügyesen kombinálja a régi darabokat az újakkal, az összhatás egyszerre újszerű, nosztalgikus, játékos, nőies és szexi lesz.

Költöztesd be Marilyn Monroe-t az otthonodba

Valami merész, egyedi, meghökkentő dizájnt szeretnél kialakítani az otthonodban? Akkor itt az ideje, hogy közelebbről megismerkedj a pop-art lakberendezési stílussal. A pop-art eredetileg egy képzőművészeti irányzat volt, amely az 1950-es évek Angliájában alakult ki. Hódító útjára azonban nagyjából tíz évvel később, a 60-as években indult: ekkor terjedt el és lett népszerű Amerikában, majd az egész világon. Ha megjött a pop-arthoz a kedved, olvasd el ITT korábbi cikkünket.

Ahhoz, hogy lakásodat a vintage légiesen könnyű, és bájos köntösébe tudd bújtatni, nem kell túl sokat fáradoznod, az alábbiakban összeszedtük neked a legfontosabb stílusjegyeket:

  • A tárgyak, bútorok régiesnek vagy használtnak tűnnek. Ebben a stílusban az a jó, hogy a régi, kopottas bútorokat egy kis festéssel egyszerűen felújíthatod, újrahasznosíthatod. Ebből fakadóan ez a stílus egyáltalán nem költséges, hiszen egy kis kézügyességgel és némi DYI-hajlammal magad is készíthetsz vintage kiegészítőket.
  • Kopottas, karcos az asztalod vagy az éjjeli szekrényed? Nehogy megszabadulj tőlük! A vintage stílus egyáltalán nem törekszik tökéletességre.
  • Anyaghasználatban fő a merészség! Próbálj ki olyan anyagokat, amelyeket egyébként sosem választanál. Válassz például egy zsákvászont, és használd függönyként!
  • A vintage stílusban nagy hangsúlyt kapnak a meleg pasztellszínek, de gyakori még a fehér, a koptatott fehér és a tojásszín is. A letisztult, bájos színeket díszítheted akár apró virágmintával is.

Tudtad?

A vintage nem azonos a retróval, sem az antikkal. Az antikot a 100 évnél idősebb tárgyakra mondjuk, míg a retró korszak a hetvenes évektől a kilencvenes évekig datálódik. A vintage e két korszak között helyezkedik el. Vagyis a vintage kifejezés az 1920-as évektől egészen az 1970-es évekig viselt öltözékekre, lakberendezési tárgyakra és kiegészítőkre vonatkozik.

Egy falu, ahol a természet az úr - Hátborzongató képekhttp://www.life.hu/otthon/20150831-kaprazatos-kepek-egy-kinai-halaszfalurol-amit-teljesen-benott-a-novenyzet.htmlKína hátborzongató szépségű halászfalujában az anyatermészet átvette a hatalmat. Éld át a természet alkotta vadregényes romantikát az alábbi lélegzetelállító képeket nézegetve.OtthonOrigoKöltöztesd be Marilyn Monroe-t az otthonodba http://www.life.hu/otthon/20150818-a-pop-art-lakberendezesi-stilus-enterior.htmlValami merész, egyedi, meghökkentő dizájnt szeretnél kialakítani otthonodban? Akkor itt az ideje, hogy közelebbről megismerkedj a pop-art lakberendezési stílussal.OtthonOrigoFogadjunk, hogy ezt az 5 dolgot te sem szoktad takarítanihttp://www.life.hu/otthon/20150819-5-dolog-a-haztartasban-amit-elfelejtenek-megtisztitani.htmlTedd a szívedre a kezed: ugye a te lakásodban is vannak olyan rejtett, vagy kevésbé rejtett dolgok, amikről nagytakarítás közben egyszerűen elfeledkezel, vagy úgy gondolod, nem szorulnak takarításra. Pedig attól, hogy valami nem tűnik koszosnak, még hemzseghetnek rajta a bacik! Íme, az 5 leggyakrabban elfeledett dolog. Otthon--Sztárok, akik imádják a különleges lakberendezési megoldásokathttp://www.life.hu/otthon/20150818-sztarok-akik-imadjak-a-kulonleges-lakberendezesi-megoldasokat-es-enterioroket.htmlFoglalkozása: világsztár. Hobbija: lakberendezés. Íme öt híresség, akik odavannak a különleges enteriőrökért, és akik imádják saját kezűleg csinosítgatni az otthonukat. OtthonOrigoKísértetjárás és furcsa legendák - Átok ülne a világ egyik leghíresebb rezidenciáján?http://www.life.hu/otthon/20150818-dakota-haz-ahol-john-lenonnt-lelottek-atok-ulne-a-vilag-egyik-leghiresebb-rezidenciajan.htmlA Dakota-ház New York egyik leghíresebb és legrejtélyesebb luxusapartmanja, amely 1880 és 1884 között épült. Az épületben a pletykák szerint évek óta szellemek kísértenek, de nem ez az egyetlen furcsaság, ami ezt a gyönyörű rezidenciát körüllengi. Otthon--Távol a világ zajától - A világ 5 legeldugottabb luxusotthonahttp://www.life.hu/otthon/20150817-a-vilag-5-legeldugottabb-luxusotthona.htmlNéha mindenkinek szüksége van egy kis pihenésre, egy kis magányra. Arra, hogy kilépjen a rohanó hétköznapok forgatagából és valahol, messze, távol a világ zajától megálljon, és csak önmagára, befelé koncentráljon. Nos, az alábbi eldugott luxusvityillókban garantáltan csend, béke és nyugalom honol. Ha legközelebbi vakációdat a semmi közepén szeretnéd eltölteni - és van mit a tejbe aprítanod - akkor mi ezeket a csöndes kis lakokat ajánlunk a figyelmedbe.OtthonOrigo

Inspirálódj galériánkból!

/1509/Vinta201592123313

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.