Rugalmas, modern és elegáns - Ilyen a mobil télikert

Forrás: www.mobiledrone.co -
udvar otthon télikert kert lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A klasszikus télikerteknek új kihívója jelent meg: a mobil télikertet kedvedre alakíthatod, nyithatod és zárhatod, miközben gyönyörű üvegfelületeken keresztül élvezheted kerted látványát. Növeli ingatlanod értékét és olyan plusz szobaként is használhatod, amelyikre leginkább szükséged van, legyen az akár nappali vagy étkező.

Az ősz közeledtével, amikor már csak nosztalgia a szabadban fogyasztott reggeli kávék és az esti borozások emléke, sokan próbálják visszacsempészni az utolsó nyáresték hangulatát az otthonukba. A télikert erre tökéletes és sokszínű megoldás.

Forrás: www.mobiledrone.co

A klasszikusok közül az egyik legismertebb télikerttípus az angol, amely a viktoriánus kort idézi díszített szegélyeivel, részletgazdag felületével és többnyire gótikus jegyeivel. Az eredetileg Belgiumból, illetve Németországból származó másik típus ennél letisztultabb és modernebb, szögletes formákat mutat.

Mindkettő szerethető klasszikus, ám a technológia fejlődésével lépést tartva ma már a korábbiak legjobb tulajdonságait ötvöző és azoknál még korszerűbb télikertet is választhatsz: a mobil télikert kihasználásában csak a képzeleted szabhat határt.

A mobil télikert: szabadság, stílus és elegancia

Miért is szeretjük annyira a télikertet? Azért, mert általa úgy lehetsz közel a kertedhez, hogy közben otthonod kellemes légkörét élvezheted. A mobil télikert ehhez egy még szabadabb érzést adhat: bizonyos elemeit úgy mozgathatod, ahogyan kedved tartja, így nem vagy kötve a régi, fixen rögzített télikerthez.

Forrás: www.ofdesign.net

Hosszú órákat is eltölthetsz a mobil télikertben, hiszen amellett, hogy az időjáráshoz illeszkedően nyithatod vagy zárhatod, egy valóban sokoldalúan kihasználható helyiségről van szó. Csak rajtad múlik, mivé alakítod a teret: lehet békés családi oázis vagy nyüzsgő baráti találkozó színhelye is.

Műszaki érdekességek

  • A mobil télikertnek, miközben tökéletesen érvényesül alatta az üvegházhatás, akár nullás lehet az energiaigénye. Egy klasszikus télikertnek ezzel szemben állandó jellegű a fűtés- és hűtésigénye az egész év során.
    Forrás: www.afflante.com
  • A mobilitás érdekében nem kell lemondanunk a szerkezet masszivitásáról sem: bár az elemek teleszkópikusan mozgathatóak, csúsztathatóak, a mobil télikert teljesen önhordó és a folyamatosan fejlődő műszaki megoldásoknak köszönhetően statikailag is megbízható.
Kísértetjárta a házad? Így szabadulj meg tőlehttp://www.life.hu/otthon/20151002-4-tipp-igy-add-el-a-kisertetjarta-hazad.htmlEgy olyan háznak, ahol gyilkosságok, esetleg más szörnyűségek történtek, nem túl jó a marketingje. Ha egy ingatlannak kitudódik a sötét múltja, a legtöbb vevő általában ódzkodik a beköltözéstől. Van azonban néhány trükk, amellyel egy kísértetjárta házat is vonzóvá lehet tenni - nem csak Halloween idejére. Cindi Hagley amerikai ingatlanügynök kifejezetten az ilyen elátkozott házakra specializálódott, lássuk hát, ő mit ajánl a tulajdonosoknak. OtthonThinkstockŐszi megnyugvás a feng shui segítségévelhttp://www.life.hu/otthon/20151002-oszi-lakberendezes-feng-shui-tippek.htmlAz arany és vörös színekbe forduló természet és a hulló falevelek is arra emlékeztetnek bennünket, hogy eljött az átváltozás ideje – kövesd hát te is a természet ritmusát a feng shui segítségével. OtthonThinkstockDivatban a fény – Csillogjon az otthonod!http://www.life.hu/otthon/20151005-divatban-a-feny-fenyes-femes-csillogasu-kiegeszitok-textilek-tapetak-dekoracios-elemek.htmlA fényes, fémes kiegészítők nem csak a ruhatáradat dobják fel, de a lakásodba is némi futurikus luxust csempészhetsz velük. Inspirálódj a Life.hu tippjeiből!OtthonMaszturbáló emberek a fürdőszobában, Varga Viktor a hálóban - Ilyen Cinthya Dictator lakásahttp://www.life.hu/otthon/20150930-exkluziv-video-cinthya-dictator-otthonarol.htmlCinthya Dictator tetőtől talpig egy egyéniség. Ezúttal az a megtiszteltetés érte a Life.hu riporterét, Németh Mátét, hogy betekintést nyerhetett a csodabogár fotós intim szférájába. Cinthya személyesen vezette körbe munkatársunkat különleges otthona falai között. OtthonOrigoVarázsolj otthonodból vidéki kúriáthttp://www.life.hu/otthon/20150928-a-country-videki-lakberendezesi-stilus-jellemzoje.htmlElvágyódás, harmónia keresés, menekülés a zajos nagyvárosi életből - nagyjából ezek azok a érzések, amelyeket egy country, azaz vidéki stíusban berendezett otthon áraszt magából. Az utóbbi években különösen nagy népszerűségnek örvend ez az irányzat, ha te is egy "vidéki kúriát" szeretnél varázsolni otthonodból, kövesd tippjeinket! Otthon--A hollywoodi sztárok mocskos kis hálószobatitkaihttp://www.life.hu/otthon/20150928-a-sztarok-haloszobajaban-milyen-feltve-orzott-holmik-vannak.htmlMindenkinek vannak kedvenc bútordarabjai, esetleg évek óta őrizgetett kacatjai, amiktől – bármennyire is ütött-kopottak – egyszerűen nem lehet megválni. Nos, így vannak ezzel a hollywoodi sztárok is! Most azonban lehull a lepel, kiderítettük, mi mindent rejtegetnek hálószobájuk mélyén.Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.