Költözz be egy dizájnos raktárba!

loft ingatlan otthon raktár csarnok lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A loft egy főleg az Egyesült Államokhoz köthető ingatlantípus, mellyel a hollywoodi filmekben sűrűn lehet találkozni. És bár idehaza ez a típus még igen szokatlan, ha kitartóan keresgél az ember, már lehet loft, vagy loftszerű lakásokat találni a piacon.

Bár a loft lakásokat alapvetően Amerikából ismerjük, egyes szakértők szerint mégis Európából indultak világhódító útjukra, egészen pontosan a 19. századi Párizsból, ahol a művészeknek nagy terekre volt szükségük alkotásaik elhelyezéséhez.

Forrás: home-designing.com

Ezek az ingatlanok általában egy hatalmas térből állnak, és korábban elhagyatott gyárépületek, üzemcsarnokok átalakításával és lakhatóvá tételével jönnek létre. A loftok jellemzője, hogy sokszor meghagyják az épületben található csöveket vagy ipari berendezéseket, vagy ezek egyes részeit, ezzel is egyfajta indusztriális hangulatot kölcsönözve a helyiségnek. Az anyagok esetében kötelező a látható beton, az acél és az üveg használata.

Ahogy cikkünk elején is írtuk, Magyarországon még ritka az ilyen jellegű lakóingatlan, ha pedig van is, akkor számíthatsz rá, hogy bizony borsos áron lehet csak hozzájutni. De ha mindenképpen egy hollywoodi filmben szeretnéd élni mindennapjaidat, érdemes a IX., XIII. vagy a XI. kerületben keresgélned, itt ugyanis találhatsz néhány új vagy pár éve kialakított valódi loftlakást.

Elhoztuk neked a legmenőbb loftokat, inspirálódj belőlük!

/1510/_lom_20151010172812

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.