Ház a kísértethegyen - Így lesz az enyészeté egy káprázatos szálloda

Forrás: www.eyeoncolombia.wordpress.com -
Kolumbia Hotel del Salto szellemek elhagyott épületek kastély kísértetjárás elhagyott helyek épület szálloda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Festői környezet, kísérteties hangulat - a nyüzsgő, fényűző szállodából néhány év alatt valódi szellemkastély vált. Ismerd meg a kolumbiai Hotel del Salto történetét.

Kolumbiában, Bogotától csupán néhány tíz kilométerre található a világ egyik legkáprázatosabb és egyben leghátborzongatóbb szállodája, vagyis egykori szállodája.

Forrás: Wikipédia

A Tequendama vízeséssel szembeni szirten, 1923-ban épült meg a The Mansion of Tequendama Fallsnak elnevezett impozáns kastély. Az épületből lélegzetelállító kilátás nyílik a 157 méteres mélységbe alázuhanó Bogota-folyóra, nem csoda hát, hogy a kastélyt 1928-ban szállodává alakították, és megnyitották a nagyközönség előtt.

Forrás: AFP

A kastély, miután szállodává avanzsált, új nevet is kapott: a Hotel del Salto néven elhíresült csodás épület rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert, rengeteg estélyt és bált is rendeztek falai között.

Forrás: www.eyeoncolombia.wordpress.com

A nyüzsgő szálloda felett azonban sötét felhők gyülekeztek: a ködben úszó szirtekről egyre többen vetették magukat a mélybe, és a szóbeszéd szerint az itt elhunytak szellemei kísérteni kezdtek a szobákban. Emellett az is rossz fényt vetett a festői helyre, hogy a közeli vízerőmű tározójából mérgező folyadék szivárgott a Bogota mellékfolyóiba, így a Tequendama vízesés kristálytiszta vize is beszennyeződött. A rémtörténetek pedig igencsak elvették a vendégek kedvét: az elnéptelenedett szálloda 60-70 évnyi működés után végleg bezárta kapuját.

A szálloda boltíves bejárata Forrás: www.taringa.net

Bezárása után az épület teljesen elhagyatott lett, a lassan pusztuló falak kísérteties látványt nyújtottak, és a természet elkezdte átvenni felette a hatalmat.

A szálloda az útról nézve Forrás: www.taringa.net

Több mint 20 évig az enyészet volt az úr, mígnem az egykoron fényűző szálloda sorsa jóra fordult. Az épületet felújították, és múzeumot hoztak benne létre.

Takarékossági tippek a fűtési szezonra http://www.life.hu/otthon/20151102-takarekossagi-tippek-a-futesi-szezonra.htmlItt van az ősz, itt van újra – kezdődhet a fűtési szezon! Ha nem akarod, hogy a gatyád is rámenjen a fűtésszámlák kifizetésére, akkor fogadd meg alábbi tippjeinket!OtthonThinkstockCsendes gyilkos az otthonodban - Vedd fel a harcot a penésszelhttp://www.life.hu/otthon/20151102-penesz-a-lakasban-igy-elozd-meg-hazi-praktikakkal.htmlLakhatsz panelben, vagy családi házban, lehet otthonod régi vagy új építésű, az a fránya penész szinte bárhol lecsaphat. Sokan csak egy kellemetlen esztétikai problémának gondolják, és nem igazán törődnek vele, pedig bizony komoly egészségkárosodást is okozhat. Írtsd ki a penészt egyszerű, házi praktikákkal! OtthonThinkstockBizarr vagy bensőséges? Díszítsd lakásod elhunyt szeretteid hamvaivalhttp://www.life.hu/otthon/20151029-szeretteik-hamvaival-megtoltott-morbid-urnakkal-diszitik-a-lakast-amerikaban.htmlTe mit szólnál hozzá, ha halálod után a hamvaid egy cuki plüssmackó belsejében lelnének örök megnyugvásra? Vagy jobban örülnél esetleg, ha Barack Obama képében vigyáznád szeretteid mindennapjait? Egy kicsit morbid és egy kicsit megbotránkoztató, de bizony az USA-ban egyre több család használja szerettei hamvait egyfajta dekorációs elemként. Következzenek a legfurcsább otthoni síremlékek! OtthonOrigoCsempéssz egy kis luxust otthonodba - Kényeztető fürdőszentélyekhttp://www.life.hu/otthon/20151028-kulonleges-luxus-furdoszoba-inspiraciok.htmlEgy lakás felújításánál sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy a fürdőszoba kialakítását egészen kicsi területen kell megoldani. A kis hely azonban egyáltalán nem hátrány! Némi kreativitással és persze befektetéssel kényelmes, dizájnos, sőt, akár elegáns is lehet a végeredmény. Otthon--Hátborzongató képek - Szellemvárosok a világ körülhttp://www.life.hu/otthon/20151021-elhagyott-telepulesek-szellemvarosok-a-vilagban.htmlSzámos szellemváros létezik szerte a világon. Hagyományosan azokat az egykori településeket szokás szellemvárosnak nevezni, amelyek a lakosok kitelepülése vagy elmenekülése miatt elhagyatottá váltak, és ahol az élettel teli utcák helyett csak romos épületek és poros utak maradtak. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legkísértetiesebb kihalt településeket. OtthonAFPVásárolj dizájnos bútorokat kedvenc sztárod webshopjából!http://www.life.hu/otthon/20151020-sztarok-akik-eletmod-lakberendezesi-markat-inditottak.htmlA hírességek szeretnek több lábon állni: az énekesek gyakran törnek színészi babérokra is, a színészek szívesen debütálnak modellként, és még sorolhatnánk. De legyen szó híres színészről, énekesről, modellről, vagy akár üzletemberről, van egy - kicsit költséges - hobbi, amiért jó néhány sztár rajong, ez pedig az életmódvezetés, egészen pontosan a saját életmódvezetési márka alapítása. OtthonAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.