karácsony otthon ünnep karácsonyfa dekoráció lakberendezés készülődés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassan, de biztosan mindenki szívébe beszivárog a karácsonyi hangulat, ideje hát, hogy átgondold, az idei évben milyen típusú dekorációval öltözteted majd ünnepi díszbe otthonod. Az alábbiakban ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, összegyűjtöttük azokat az alapdekorokat, amikre egy valamirevaló karácsonyi díszítéshez szükséged lehet.

Karácsonyfa

Ugye ezt nem kell túlmagyaráznunk? A karácsonyfa az ünnep lelke, amely segítségével könnyen és gyorsan teremthetsz karácsonyi hangulatot otthon.

Forrás: Thinkstock

Girland

A girland a karácsony jolly jokere. Ezerféle módon használhatod, bárhová illik: lógathatod függőlegesen, akaszthatod az ablakra, kilincsre, de akár a fenyőfára is.

Forrás: Thinkstock

Csillogó jégcsapok

Ha esetleg el is maradna idén a fehér karácsony, néhány jégcsapos égővel téli birodalmat varázsolhatsz a szobába.

Forrás: Thinkstock

Ragyogó díszek

...minden mennyiségben! Egy karácsonyfa sem lehet teljes gyönyörű színekben pompázó díszek nélkül.

Forrás: Thinkstock

Piros és zöld

A karácsony örök klasszikus színkombinációja, ami sosem megy ki a divatból, a piros és zöld. Használd bátran a dekorációhoz vagy akár az ajándékok becsomagolásához.

Forrás: Thinkstock

Csodaszép gyertyák

Az éjszakák egyre hidegebbek és zordabbak, de egy-két jól elhelyezett gyertyával melegséget és barátságos hangulatot teremthetsz a házban.

Forrás: Thinkstock

Koszorú

Koszorú az ajtón, adventi koszorú az asztalon - alapdarab, de nélkülözhetetlen. Készítheted saját kezűleg, de nagyon ötletes és különleges darabokat találhatsz a virágárusok polcain is.

Forrás: Thinkstock
Határ a csillagos ég - Íme, New York egyik leggrandiózusabb felhőkarcolójahttp://www.life.hu/otthon/20151120-one57-new-york-legdragabb-felhokarcoloja.htmlA New York-i ingatlanpiac újra szárnyal, nincs is erre jobb bizonyíték mint a Nagy Alma ikonikus One57 elnevezésű építménye. A 73 emelet magas, Manhattan közepén elhelyezkedő felhőkarcoló 2015-ben elnyerte a New York City legdrágább épülete címet. A One57 négyzetlábankénti átlagára 6010 dollár, azaz négyzetméterenként csaknem 19 millió Ft. OtthonOrigoKészülj az ünnepekre: tanuld meg a vendégeskedés alapjaithttp://www.life.hu/otthon/20151118-keszulj-az-unnepekre-a-vendegsegbemenetel-alap-szabalyai.htmlA karácsony a szeretet ünnepe. A karácsonyi szezon pedig a sütés-főzés, a vendégvárás és a vendégjárás időszaka. A karácsonyi vendégjárás-maraton egy ideig szórakoztató tud lenni, ám az ötödik, hatodik, tizedik rokonlátogatásnál - érthető módon - a vendég, no meg a házigazda lelkesedése is kicsit megcsappan. Otthon--A tökéletes hálószoba titkahttp://www.life.hu/otthon/20151118-alakitsd-at-a-haloszobat-a-nyugodt-alvas-erdekeben.htmlTudtad, hogy a hálószoba elrendezése is befolyásolhatja alvásod minőségét? A hőmérséklettől a világításig egy csomó olyan környezeti tényező van, amellyel pihentetőbbé és jobbá teheted éjszakáidat. Mutatunk néhány egyszerű trükköt! OtthonThinkstockEzért válaszd a drágábbat! - Energiahatékonysági kisokoshttp://www.life.hu/otthon/20151118-konyhai-kisgepek-fogyasztasa-miert-dragabbak-a-jo-keszulekek-miert-eri-meg-ezeket-venni.htmlHa nem dugdosol százezreket, vagy akár milliókat a párnád alatt, akkor valószínűleg te sem úgy vásárolsz új háztartási gépet, mint egy pár zokni: pénzedért olyan terméket szeretnél kapni, ami hosszú évekig fogja a családot jól és megbízhatóan szolgálni. Na de megéri az olcsóbb, vagy hoszú távon jobban jársz egy drágább háztartási cikkel? OtthonThinkstockAlternatív energiák, energiaalternatívák - Turbózd fel otthonod!http://www.life.hu/otthon/20151112--alternativ-energiaforrasok-hasznalataval-mennyit-lehet-megtakaritani.htmlAz alternatív energetikai megoldások lakossági használatának egyre jelentősebb térnyerése - ahogy az egész fejlett világban - úgy hazánkban is vitathatatlan. Persze a terjedés dinamikáját tekintve jelentős különbségek vannak az egyes országok között, és az itthoni arány elenyésző az éllovas nemzetekhez képest. Otthon--Ház a kísértethegyen - Így lesz az enyészeté egy káprázatos szállodahttp://www.life.hu/otthon/20151103-hotel-del-salto-elhagyatott-szalloda-kolumbiaban.htmlFestői környezet, kísérteties hangulat - a nyüzsgő, fényűző szállodából néhány év alatt valódi szellemkastély vált. Ismerd meg a kolumbiai Hotel del Salto történetét. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.