5 olcsó felújítás, amivel növelheted otthonod értékét

Forrás: pressloft.com -
felújítás adásvétel ingatlan otthon olcsó tippek-tanácsok beruházás lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem mindenki engedheti meg magának, hogy eladásra szánt otthonán nagyobb volumenű felújításokat végezzen, ám néhány kisebb változtatással is jelentősen lehet javítani az ingatlanok értékén. Íme, öt relatíve olcsó, mégis hasznos beruházás. 

Bár kisebb volumenű megoldásokról van szó, mégsem ajánlott minden projektbe saját kezűleg belevágni. A hozzáértő kezeken nem érdemes spórolni.

Csinosítsd a környezetet

Az ingatlanok előtti járda és zöld övezet rendberakása esztétikailag sokat tud dobni a látványon, és sokkal barátságosabbá teszi a környezetet.

Forrás: Thinkstock

Újítsd fel a bejárati ajtót

Tekintve, hogy folyamatos használatnak van kitéve, lehet, hogy éppen ideje lecserélni. Ha viszont maga az ajtó még jó állapotban van, egy friss festéssel akkor is sokat dobhatsz rajta.

Padlólapot a lakásba

Esztétikus, tartós, és könnyen tisztítható. A statisztikák szerint a vevők kedvelik, ha egy ingatlan konyhájában és fürdőszobájában padlólapot használnak.

Forrás: pressloft.com

Vécécsere

Egy vadiúj vécé beszerzésével az egész fürdőszoba takarosabbnak fog tűnni, és a vevő is örülni fog neki, hogy nem neki kell majd lecserélnie.

Friss fények

Néhány új csillár vagy lámpabúra beszerzése is sokat javít az összképen. Nem kell méregdrága csillárokra gondolnod, nagyon mutatósakat lehet viszonylag olcsón beszerezni.

Forrás: pressloft.com
10 dolog, ami egy pasi nappalijából sem hiányozhathttp://www.life.hu/otthon/20160125-10-dolog-ami-egy-pasi-nappalijabol-sem-hianyozhat.htmlFontos, hogy a nappali élhető, barátságos és hangulatos helyiség legyen. Ha viszont egy legénylakásról van szó, ezek a szempontok már nehezebben érvényesülnek. Sok férfi esik ugyanis abba a hibába, hogy a lakása inkább emlékeztet egy kollégiumi szobára, mint egy stílusos otthonra. Otthon--Lenyűgöző szállások, különleges otthonok - Te is beköltözhetsz!http://www.life.hu/otthon/20160122-kulonleges-es-hangulatos-airbnb-szallasok-a-vilag-korul.htmlAz eredetileg AirBed & Breakfast nevezetű közösségi hálózat azzal a céllal jött létre, hogy a drága hotelek és egyéb szálláshelyekkel szemben alternatívát kínáljon az utazni vágyóknak. Az AirBnB szállásoknak nem az olcsóság az egyetlen előnye: ha kitartóan kutat az ember, a családi házak és apartmanok között bizony valódi kincsekre lehet bukkani! Otthon--Álomotthonok - Így készül egy vérbeli üzletasszony dizájnos luxuslakásahttp://www.life.hu/otthon/20160118-alomotthonok-doro-judit-belsoepitesz-munkaja.htmlNeked csak annyi a feladatod, hogy elmondd, milyennek szeretnéd látni az otthonod – a megbízott belsőépítész vagy lakberendező pedig megoldások, lehetőségek garmadájával halmoz majd el. De vajon miként is dolgozik egy hazai szakember, és milyen projektek kerülnek ki a kezeik alól? Otthon--Zaha Hadid futurisztikus világahttp://www.life.hu/otthon/20160115-dame-zaha-hadid-mohammad-iraki-brit-epitesz-munkai.htmlZaha Hadid az építészet világszerte meghatározó és befolyásos személyisége. Az iraki-brit építész munkáin egytől egyig érezni lehet sajátos, neofuturisztikus stílusát: erősen ívelt vonalak, hosszúkás szerkezetek, töredezett geometrikus formák jellemzik az általa tervezett épületeket. Otthon--A világ 5 legdrágább luxusotthonahttp://www.life.hu/otthon/20160108-a-vilag-5-legdragabb-luxusotthon.htmlA világ leggazdagabb emberei olyan luxusotthonokban tengetik életüket, amilyeneket mi, földi halandók maximum csak filmekben láthatunk. Ezekből a legdrágább vityillókból készítettünk most egy válogatást, lássuk hát, melyek a földkerekség legdrágább lakóingatlanjai. Otthon--A hónap színe: a határozott és impozáns olajzöldhttp://www.life.hu/otthon/20160105-januar-honap-szine-a-lakberendezesben-az-olajzold.htmlAz olajzöld, vagy más néven olívazöld színt csak kevesen merik használni otthonukban. Ennek oka, hogy szürkés, barnás árnyalata miatt sokakban kelt kellemetlen asszociációkat. Pedig ebben a különleges színben megannyi lehetőség van, érdemes hát kísérletezni kicsit. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.