Exkluzív fotók Elizabeth Taylor hajdani otthonáról

fotós luxus otthon Elizabeth Taylor exkluzív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor 2010 novemberében Catherine Opie fotós belevágott exkluzív projektjébe, még nem sejtette, hogy az általa fotózott csodaszép otthon lakója, a legendás Elizabeth Taylor már csak néhány hónapig marad köztünk. A díva a fotózás kellős közepén, 2011 márciusában, 79 évesen hunyt el szívelégtelenségben.

Elizabeth Taylor halála nagyban megnehezítette a fotós munkáját, versenyt kellett futnia az idővel, hogy még az előtt be tudja fejezni a projektjét, mielőtt a művésznő hagyatékát, tárgyait eladják vagy elárverezik.

Forrás: AFP

Catherine Opie célja az volt, hogy személyes tárgyain, cipőin, ruháin keresztül mutasson be egy darabkát a világhírű díva életéből, személyiségéből. Habár Opie sosem találkozott a ház úrnőjével, elmondása szerint munka közben folyamatosan érezte Elizabeth Taylor jelenlétét.

"Elizabeth hihetetlenül tehetséges színésznő, és még befolyásosabb üzletasszony volt, aki elszánt aktivistaként egy alapítványt is létrehozott az AIDS elleni küzdelem jegyében" - nyilatkozta Catherine Opie a Business Insider magazinnak.

Az exkluzív fotózás

Catherine Opie egy szerencsés véletlennek köszönheti a projekt létrejöttét, ugyanis Elizabeth Taylor könyvelője intézte az ő pénzügyeit is, így rajta keresztül tudta leszervezni a fotózást. Mivel a fotózás előtt még sosem járt a házban, nagyon nagy érzékenységgel közelítette meg a témát: hat hónapon keresztül heti 2-3 alkalommal elment az ingatlanba néhány képet készíteni. Elizabeth Taylor finom, nőies holmija, a házban uralkodó pasztell árnyalatok Ophie-ban nyugodt, kellemes érzéseket keltettek.

Lapozgasd végig galériánkat, hogy megcsodáld a legendás díva egykori otthonát és személyes tárgyait!

/1602/Exkl_201621310283

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.