Gyömbér a cserépbe - Tényleg működik?

Forrás: Thinkstock -
gyömbér termesztés balkon Balkongaz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok mítosz terjeng a neten arról, hogy mennyire egyszerű házilag gyömbért nevelni, lássuk, igazak-e ezek a híresztelések. 

Kezdjük is az alapokkal. Mi az a gyömbér, és miért jó, ha van nekünk? A gyömbér egy első sorban ázsiai fűszernövény, amelynek a gumóját, az elágazó húsos gyökérzetét használjuk. Tulajdonítanak neki persze gyógyhatást is: főként az emésztéssel kapcsolatos panaszok, görcsök csillapítása kapcsán.

Forrás: Thinkstock

Trópusi származású évelő, ebből adódóan nálunk nagy mennyiségben csak melegházban termeszthető. A Balkon Gaz blog legutóbbi bejegyzéséből megtudhatod, hogyan kezdj hozzá az ültetéshez, milyen milyen igényei vannak, és mit szükséges kerülnöd.

A világ legszebb metróállomásai 2. részhttp://www.life.hu/otthon/20160217-a-vilag-legszebb-metroallomasai-masodik-resz.htmlEgy korábbi cikkünkben már összegyűjtöttük néhány olyan valódi építészeti remekművet, amelyek a hétköznapokban metróállomásként funkcionálnak. Most folyjatjuk a sort, az alábbi megállók mindegyikében szívesen várakoznánk, akár többet is a kelleténél. Otthon--Álomotthonok - Romos házból, modern családi otthonhttp://www.life.hu/otthon/20160218-tas-fruzsina-belsoepitesz-romos-hazbol-csaladi-otthon.htmlBármilyen kilátástalannak is tűnik a helyzet, okosan átgondolva és tudatosan megtervezve még egy ósdi, romos házba is új életet lehet lehelni. Álomotthonok sorozatunk következő részében egy régi családi ház újjászületésének lehetünk tanúi. OtthonKörnyezetbarát graffiti? Csúcs!http://www.life.hu/otthon/20160215-balkongaz-blog-kornyezetbarat-graffiti-keszites.htmlMinden modern nagyváros életének szerves része a graffiti. Megosztó művészeti ág, de persze érdemes szétválasztani az öncélú "Szeretlek Mari" firkálást és tageket a komoly, legálisan elhelyezett alkotásoktól. De van egy olyan ágazata is a graffitinek, amely segítségével az alkotó környezetbarát módon fejezheti ki önmagát. Otthon--Exkluzív fotók Elizabeth Taylor hajdani otthonárólhttp://www.life.hu/otthon/20160212-exkluziv-fotok-elizabeth-taylor-otthonarol-a-halala-elott.htmlAmikor 2010 novemberében Catherine Opie fotós belevágott exkluzív projektjébe, még nem sejtette, hogy az általa fotózott csodaszép otthon lakója, a legendás Elizabeth Taylor már csak néhány hónapig marad köztünk. A díva a fotózás kellős közepén, 2011 márciusában, 79 évesen hunyt el szívelégtelenségben. OtthonAFPVicces lakberendezési tippek, amiket amerikai vígjátékokból leshetsz elhttp://www.life.hu/otthon/20160211-otthonok-lakberendezesi-tippek-a-romantikus-vigjatekokban.htmlSírhatsz, nevethetsz rajtuk, sőt még lakberendezési tippeket is elleshetsz belőlük! Nem is gondolná az ember, mennyi hasznos dolgot tanulhat egy-egy romantikus vígjátékból - összeválogattuk a kedvenceinket. Otthon--Dübörög az ingatlanbiznisz Hollywoodbanhttp://www.life.hu/otthon/20160205-sztarok-akik-adjak-veszik-ingatlanjaikat.htmlMég a legnagyobb sztároknak is jól jön néha egy kis zsebpénz. Vannak, akik milliós gázsijuk mellett úgy próbálnak pluszbevételre szert tenni, hogy luxusingatlanaikat adják-veszik, egyszer drágábban, máskor olcsóbban. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.