Álomotthonok - Romos házból modern családi otthon

tervezés otthon belsőépítészet álomotthon lakberendezés lakás dizájn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bármilyen kilátástalannak is tűnik a helyzet, okosan átgondolva és tudatosan megtervezve még egy ósdi, romos házba is új életet lehet lehelni. Álomotthonok sorozatunk következő részében egy régi családi ház újjászületésének lehetünk tanúi. 

Tas Fruzsina belsőépítésznek igazán nagy képzelőerőre volt szüksége ahhoz, hogy az alábbi 85 m2 alapterületű, igen rossz állapotú házba belelássa a jövőt. A projekt kezdetén a megrendelők is elég bizonytalanok voltak, kérdéses volt, hogy vajon meg lehet-e bármit is menteni az ódon házból, vagy jobban teszik, ha inkább lebontják az egészet, és újat építenek.

Nagy kihívás volt a felújítás Forrás: www.geppetto.hu

Így készül az álomotthon.

Miután Fruzsina és csapata egyeztetett az építésszel, a lehetőségeik szépen lassan körvonalazódni kezdtek: bár rengeteg műszaki probléma volt, amit javítani kellett, alapvetően a ház külső karakterét, határoló falait, szerkezetét, tetővázát, ha megerősítésekkel, néhol cserékkel, toldásokkal kiegészítve is, de megtarthatták. Minden egyebet újra kellett gondolni, viszont a költségkeretnek is volt egy észszerű felső korlátja.

A megrendelők kérése az volt, a tervezők egy, a lehetőségekhez mérten korszerű és energiatakarékos házat hozzanak létre, olyat, ami hosszabb távra kellemes, kényelmes otthon lehet számukra.

A nappali, hátul dolgozósarokkal Forrás: www.geppetto.hu

Fruzsináéknak a legnagyobb fejtörést a térszervezés okozta, több alaprajzi elrendezést átbeszélve jutottak el a végleges megoldásig: a korábbi bejárati ajtó – kerti kijárat tengelyt megbontották, hogy a kertbe a nappaliból lehessen kilépni. Bár ez evidens megoldásnak tűnhet, ebben az esetben a pince tároló funkciója okán sokáig kérdéses volt, hogy szükséges-e külön "szervizátjáró" is, hogy a hátsó kertet ne csak a nappalin keresztül lehessen megközelíteni.

A felújított ház kert felőli része Forrás: www.geppetto.hu

Tas Fruzsina és csapata

A stúdió, amelynek Fruzsina is a tagja, az egyik legtapasztaltabb és talán legsikeresebb budapesti belsőépítész-iroda. A nemzetközi mércével mérve elsőrangú dizájn, a biztos stílusérzék, a terek személyreszabottsága és a belsőépítészeti megoldások eredetisége náluk magától értetődik. A stúdióban dolgozik enteriőrtervező, belsőépítész, építész, formatervező, de még szociológus is. Ez a csapat képes egyben látni a végeredményt, és ezt le tudja fordítani részletmegoldásokra, érti a kivitelezők nyelvét, és mindezt eredményesen képviselni is tudja.

Végül a nappali és a konyha összenyitása olyan erős térelemmé vált, ami felülírta az addig praktikusnak látszó megoldásokat. Ez a tér lett a ház szíve, ettől tűnik tágasnak az otthon: gyakorlatilag a kerítéstől át lehet látni a házon egészen a hátsó kertig, mintha csak Hollandiában lennénk.

Egybenyitott nappali, étkező és konyha Forrás: www.geppetto.hu
Minimalista részletek Forrás: www.geppetto.hu
Konyha Forrás: www.geppetto.hu

A betonhatású burkolat és a natúr tölgyparketta kiválasztása alapvetően meghatározta a színvilágot, a többit már csak hozzá kellett hangolni. Ebben kiváló partnernek bizonyult a tulajdonos páros is, sok apró elem az ő kezük munkáját dicséri (párnák, fali képek, kiegészítők).

Hálószoba Forrás: www.geppetto.hu
Gyerekszoba Forrás: www.geppetto.hu
Terasz Forrás: www.geppetto.hu

A projekt tervezési ideje négy hónapot vett igénybe, a kivitelezés pedig összesen öt hónap alatt el is készült. A megrendelők 2014 decemberében egy letisztult, harmonikusan felújított családi házat vehettek birtokukba.

Álomotthonok – Idilli luxus Óbudánhttp://www.life.hu/otthon/20160201-alomotthonok-szen-molnar-tamas-belsoepitesz-obudai-projektje.htmlFiatalos, modern, stílusos – ilyen egy igazi álomotthon! Sorozatunk következő részében egy óbudai panorámás családi ház kulisszái mögé lestünk be Szén Molnár Tamás belsőépítész segítségével. Otthon--Álomotthonok - Így készül egy vérbeli üzletasszony dizájnos luxuslakásahttp://www.life.hu/otthon/20160118-alomotthonok-doro-judit-belsoepitesz-munkaja.htmlNeked csak annyi a feladatod, hogy elmondd, milyennek szeretnéd látni az otthonod – a megbízott belsőépítész vagy lakberendező pedig megoldások, lehetőségek garmadájával halmoz majd el. De vajon miként is dolgozik egy hazai szakember, és milyen projektek kerülnek ki a kezeik alól? Otthon--A világ legszebb metróállomásai 2. részhttp://www.life.hu/otthon/20160217-a-vilag-legszebb-metroallomasai-masodik-resz.htmlEgy korábbi cikkünkben már összegyűjtöttük néhány olyan valódi építészeti remekművet, amelyek a hétköznapokban metróállomásként funkcionálnak. Most folyjatjuk a sort, az alábbi megállók mindegyikében szívesen várakoznánk, akár többet is a kelleténél. Otthon--Környezetbarát graffiti? Csúcs!http://www.life.hu/otthon/20160215-balkongaz-blog-kornyezetbarat-graffiti-keszites.htmlMinden modern nagyváros életének szerves része a graffiti. Megosztó művészeti ág, de persze érdemes szétválasztani az öncélú "Szeretlek Mari" firkálást és tageket a komoly, legálisan elhelyezett alkotásoktól. De van egy olyan ágazata is a graffitinek, amely segítségével az alkotó környezetbarát módon fejezheti ki önmagát. Otthon--Soha nem volt még ilyen egyszerű a rendrakás - Kövesd tippjeinket!http://www.life.hu/otthon/20160215-csorba-anita-tertervezo-tarolasi-trukkoket-mutat.htmlNéhány okos trükkel, praktikával könnyen rendet varázsolhatsz még a legnagyobb felfordulásból is. Csorba Anita tértervező segít átlátni a káoszt! Otthon--Exkluzív fotók Elizabeth Taylor hajdani otthonárólhttp://www.life.hu/otthon/20160212-exkluziv-fotok-elizabeth-taylor-otthonarol-a-halala-elott.htmlAmikor 2010 novemberében Catherine Opie fotós belevágott exkluzív projektjébe, még nem sejtette, hogy az általa fotózott csodaszép otthon lakója, a legendás Elizabeth Taylor már csak néhány hónapig marad köztünk. A díva a fotózás kellős közepén, 2011 márciusában, 79 évesen hunyt el szívelégtelenségben. OtthonAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.