Egy mesebeli tündérkastély káprázatos pusztulása

Forrás: Wikipedia -
Belgium elhagyatott pusztulás kastély elhagyott helyek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy igazi romantikus tündérkastély - lehetne. A több évtizede elhagyottan álló Miranda-kastély jelenlegi állapotában viszont sokkal inkább egy neogótikus kísértettanyára emlékeztet. 

A káprázatos kúriát 1866-ban egy Edward Milner nevű angol építész tervei alapján kezdték el építeni a belgiumi Celles község területén, a Liedekerke-De Beaufort család megbízásából. A család korábban egy Celles külterületén fekvő kastélyban lakott, a francia forradalom idején azonban el kellett hagyniuk otthonukat.

Forrás: lipinski.de

Edward Milner nem érhette meg, hogy álomszép terve megépüljön, a munkálatok közben elhunyt, így a kastély teljes egészében csak 1907-ben készült el, ekkor toldották hozzá az épület monumentális óratornyát is.

Forrás: lipinski.de, Wikipedia

A II. világháborúig a család leszármazottai lakták az épületet, ám az ardenneki offenzíva alatt náci megszállás alá került.

Forrás: lipinski.de

1950-ben a gyönyörű neogótikus kastély új nevet kapott: Château de Noisyra, azaz "zajos kastélyra" keresztelték. A furcsa nevet akkor aggatták rá, mikor a belga vasúttársaság tulajdonába kerülve rossz egészségi állapotú gyerekeknek tartottak benne nyári táborokat.

Forrás: lipinski.de

A gyönyörű kastély története a 90-es évekre véget ért. 1991 óta üresen áll, az állapota pedig az évek, évtizedek múlásával jelentős romlásnak indult. Bár néhány befektető próbálkozott, hogy rendbe tegye az épületet, a tulajdonosok, a Beaufort család leszármazottai elutasították az ötletet.

Forrás: davidbakerphotography.com

Forrás: Wikipedia

Az egykor páratlan szépségű Miranda-kastély mára hátborzongató kísértettanyává vált.

Forrás: davidbakerphotography.com

Forrás: davidbakerphotography.com

Forrás: davidbakerphotography.com

Öt rendkívüli épület, amelyek ma már valószínűleg nem épülhetnének meghttp://www.life.hu/otthon/20160301--ot-rendkivuli-kinai-epulet-amely-ma-mar-valoszinuleg-nem-epulhetne-meg.htmlKína gigantikus metropoliszaiban nincs hiány furcsábbnál furcsább építületekből. Pontosabban fogalmazva, eddig nem volt hiány. Mostantól azonban minden megváltozik. A kínai kormány múlt heti döntésével betiltotta a túlméretezett, bizarr formájú és idegen kulturális hatást keltő épületek építését. Otthon--Álomotthonok - Luxusvilla lebeg Budapest feletthttp://www.life.hu/otthon/20160301-alomotthonok-sorozat-v-haz-casa-v-a-rokahegyen.htmlEgy valódi többgenerációs álomotthon épült fel Rókahegy egyik legmagasabban fekvő telkén. Ha pontosan akarunk fogalmazni, a V-házra keresztelt ingatlan tulajdonképpen két álomotthon, ugyanis a különleges építészeti kialakításnak köszönhetően egy épületben két külön lakás kapott helyett. OtthonOrigoA legstílusosabb filmes hotelekhttp://www.life.hu/otthon/20160229-luuxushotelek-amelyek-szerepeltek-hollywoodi-filmekben.htmlAz Oscar okozta izgalmak után időzzünk még el egy kicsit a filmek világánál - az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a legimpozánsabb luxushoteleket, amelyek akár mellék-, akár főszereplőként, de visszaköszöntek már népszerű hollywoodi alkotásokban. OtthonOrigoLassan itt a tavasz: így kezdj el felkészülni a kerti munkákrahttp://www.life.hu/otthon/20160226-balkongaz-blog-kerti-munkahoz-eszkozok.htmlHa te is erőteljesen sóvárogsz már a tavasz után, akkor a BalkonGaz blog szerzőjéhez hasonlóan neked is szépen lassan ideje felkészülnöd a hamarosan időszerű kerti munkálatokra. OtthonThinkstockMegelevenedett rémálom: Kína lakatlan szellemvárosahttp://www.life.hu/otthon/20160224-kina-ordos-varos-kangbashi-negyede-szellemvaros-fotok.htmlA sci-fi filmek egyik kedvelt motívuma, amikor a főhős egy teljesen kihalt városban találja magát: a korábban nyüzsgő városi forgatagnak hűlt helye, a kihalt utcákon üresen árválkodnak a rideg épületek. Nos, ezeket a jól ismert filmkockákat akár a Belső-Mongólia sivatagjában fekvő Ordos városában is rögzíthették volna. Otthon--Norwood - Egy magánklub titkos világahttp://www.life.hu/otthon/20160219-fotosorozat-a-new-yorki-norwood-maganklobrol.htmlEgy zártkörű magánklub falai közé általában csak a felső tízezer dúsgazdag "kiválasztottjai" nyerhetnek betekintést, éppen ezért számít különleges alkalomnak, amikor ezekről az exkluzív helyekről készül fotósorozat. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.