Így vedd rá a gyerkőcöket a kerti munkára

Forrás: Thinkstock -
természet gyerekek munka kert Balkongaz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyerekekkel érdemes minél hamarabb megszerettetni a természetet és bevonni őket a kerti munka örömeibe. Mutatjuk, hogyan vedd rá őket!

"Bár még haloványan emlékszem, hogy a kerti molyolás gyerekkoromban nem izgatott, de mindenképpen becsületemre vált, hogy nagyszüleim mellett már elég korán megtapasztaltam, hogy a zöldségek nem a multik polcain nevelkednek maguktól varázsütésre.

Forrás: Thinkstock

Nem vagyok a mozgalom élharcosa, de mindenképpen egyetértek azzal, hogy a kicsiknek igen is át kell adni ezeket az infókat, hogy tudják, az undok brokkoliért valaki nagyon sokat dolgozott. Vannak azért iskola alsóban jópofa kezdeményezések, de otthon mi magunk is nagyon sokat tehetünk azért, hogy gyerekeink játékosan megtanulják, mi honnan való, mi a finom és az értékes." - Természetesen senkit sem a gyerekmunkára buzdítunk, de érdekes, játékosan már a legkisebbeket is érdemes a kerti munkára tanítani. A BalkonGaz blog legutóbbi bejegyézésből megtudhatod, hogyan állj neki!

Húsvétra hangolódva - 2016 legvidámabb dekorációihttp://www.life.hu/otthon/20160311-valogatas-2016-husveti-dekoracioibol.htmlIdén meglepően korán kopogtat be a húsvét, ideje hát lassacskán hozzálátni otthonod kidekorálásához. Hogy segítségedre legyünk, szétnéztünk a lakberendezési áruházak idei kínálatában, és összeállítottuk a Life.hu kedvenc húsvéti, tavaszi témájú díszeinek, kiegészítőinek listáját. OtthonThinkstockA legstílusosabb filmes hotelekhttp://www.life.hu/otthon/20160229-luuxushotelek-amelyek-szerepeltek-hollywoodi-filmekben.htmlAz Oscar okozta izgalmak után időzzünk még el egy kicsit a filmek világánál - az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a legimpozánsabb luxushoteleket, amelyek akár mellék-, akár főszereplőként, de visszaköszöntek már népszerű hollywoodi alkotásokban. OtthonOrigoÁlomotthonok - Luxusvilla lebeg Budapest feletthttp://www.life.hu/otthon/20160301-alomotthonok-sorozat-v-haz-casa-v-a-rokahegyen.htmlEgy valódi többgenerációs álomotthon épült fel Rókahegy egyik legmagasabban fekvő telkén. Ha pontosan akarunk fogalmazni, a V-ház névre keresztelt ingatlan tulajdonképpen két álomotthon, ugyanis a különleges építészeti kialakításának köszönhetően egy épületben két külön lakás kapott helyett. OtthonOrigoÖt rendkívüli épület, amelyek ma már valószínűleg nem épülhetnének meghttp://www.life.hu/otthon/20160301--ot-rendkivuli-kinai-epulet-amely-ma-mar-valoszinuleg-nem-epulhetne-meg.htmlKína gigantikus metropoliszaiban nincs hiány furcsábbnál furcsább épületekből. Pontosabban fogalmazva, eddig nem volt hiány. Mostantól azonban minden megváltozik. A kínai kormány múlt heti döntésével betiltotta a túlméretezett, bizarr formájú és idegen kulturális hatást keltő épületek építését. Otthon--Lenyűgöző szállások, különleges otthonok, 2. részhttp://www.life.hu/otthon/20160304-lenyugozo-szallasok-kulonleges-otthonok-masodik-resz.htmlLassan, de biztosan közeledünk a nyár felé, ideje hát végig gondolnod, hol és milyen környezetben szeretnéd majd a vakációdat eltölteni. Ha valami igazán őrültre és különlegesre vágysz, akkor ezt a listát most neked állítottuk össze. Otthon--A hónap színe: a fenséges okker aranyhttp://www.life.hu/otthon/20160308-marcius-honap-szine-a-lakberendezesben-az-okker-arany.htmlA különleges és fenséges okker arany használatával úgy érzed majd, mintha csak a március ébredező napsugarait csalogatnád be lakásodba. A tavasz első hónapján aranyozd be te is otthonod! Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.