5 dolog, amit senki nem mond el nekünk az egyedül élésről

Forrás: giphy.com -
tanulság élet egyedül lakás egyedüllét önállóság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elsőre ijesztőnek hangozhat, hogy holnaptól egyedül fogsz élni. Sőt, az első hetekben lehet még nem is látsz a dolgok mögé: szabad vagy és senki nem szól bele a dolgaidba. Íme, 5 dolog, amit érdemes tudnod az egyedül éléséről.

1. Az egyedüllét először nem jelent felszabadultságot

Felkelni, lefeküdni egyedül, megszerelni és megoldani mindent magadtól: ez vár rád, amikor kirepülsz a meleg szülői fészekből. A magad által megoldandó lista hosszú, de az elsők között kell tudatosítanod magadban, hogy a részegen szétdobált ruháid nem lesznek tiszták másnapra és a pasiddal való szakításkor sem hoz neked egyből csokit anyukád. Miután ezt megszokod, igen felszabadító tud lenni az egyedüllét.

Forrás: Dreamstime

2. Élettársi viszonyba kerülsz az okostelefonoddal

Eleinte lehetnek olyan napok, amikor félsz egyedül elaludni. Az okostelefonoddal viszont könnyedén beszélhetsz a barátaiddal vagy játszhatsz, ami nyugtató hatással van az idegeidre. Persze ezt se vidd túlzásba, hiszen egy kutatás szerint a mobiltelefonod fénye inkább élénkít, mint fáraszt. Előbb-utóbb már erre sem lesz szükséged..

3. Megtanulod értékelni az idődet

Korábban nem volt gond azzal, hogy el volt-e mosogatva, minden zoknid össze volt-e párosítva és a szobádban is rend volt. Persze az anyarobot elvesztése okozhat némi felismerést ebben a helyzetben, ilyenkor érdemes megnyomni a hasznos időbeosztás gombot és időt szánni a legtöbb dologra.

Forrás: giphy.com

4. Nem duruzsol folyton valaki a füledbe

A „régi életedben” ha egy kis traccsolásra vágytál kimentél a nappaliba és az aktuális lakótársaiddal vagy a családoddal bármikor válthattál pár szót. Most viszont meg kell eresztened pár sort vagy telefont ahhoz, hogy társaságod legyen.

5. Sok minden másra viszont jut időd

Lefekvés előtt olvasol és nem a szobatársaddal beszélgetsz, netán a buliba való invitálását utasítod vissza. Tervezel, vannak perspektíváid, fejlődhetsz, jobban megismerheted önmagad és rájössz arra, hogy nem is olyan szörnyű egyedül élni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.