Hitchcock rajongóknak – Költözz be a halhatatlan rendező kedvenc kastélyába

kúria enteriőr otthon Franciaország kastély Alfred Hitchcock
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Imádod Alfred Hitchcock legendás filmjeit? Mindent megadnál, ha beköltözhetnél egy olyan házba, ahol anno a zseniális rendező is forgatott? Nos, itt a lehetőség, már ha van minimum 16 milliárd forintod.

A Château de la Croix des Gardes elnevezésű csodálatos francia kúria Cannes-ban található, hírnevét pedig annak köszönheti, hogy 1955-ben itt forgatták Grace Kelly és Cary Grant szereplésével a Hitchcock által rendezett Fogjunk tolvajt című film álarcosbáli jelenetét.

Grace Kelly és Cary Grant a Fogjunk tolvajt című filmben Forrás: Paramount

Az 1300 négyzetméteres, 13 hálószobás és 8 fürdőszobás épület egy dombon található, ahonnan káprázatos kilátás nyílik a Földközi-tengerre.

Forrás: cotedazur-sothebysrealty.com

Forrás: cotedazur-sothebysrealty.com

De ha valakinek ez a különleges környezet nem lenne elég, annak a ház lélegzetelállító enteriőrje is tartogat még meglepetéseket. Bár a bútorok nagy részét eladták, de gyönyörű márványburkolat és a a helyiségek szinte művészi kialakítása így, üresen is bámulatos látványt nyújt.

Forrás: cotedazur-sothebysrealty.com

Forrás: cotedazur-sothebysrealty.com

Az ingatlan legutóbbi gazdája egy bizonyos Gustave Leven volt, aki 1960-ban vásárolta meg, majd 2008-as halála után a kastély egy befektetői csoport tulajdonába került.

Forrás: cotedazur-sothebysrealty.com

Forrás: cotedazur-sothebysrealty.com

A kúriát jelenleg árulják, információk szerint 57 és 113 millió dollár között várják az ajánlatokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.