Julie and Julia film enteriőr Lecsó (animációs film) A segítség konyha lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy jó film nézése közben csak ritkán jut idő a díszletre, azaz a jelenetek színhelyére is odafigyelni, pedig egy-egy jól kitalált enteriőrből megannyi inspirációt lehet meríteni. A következőkben olyan filmeket gyűjtöttünk össze, amelyekben nagy hangsúlyt kapott a konyha - bátran elleshetsz egy-két lakberendezési trükköt belőlük!

Az örömapa

Ebben az 1991-es filmben Diane Keaton mint Nina Banks és Steve Martin mint George Banks a lányuk esküvőjére készül. A család egy hagyományos gyarmati otthonban él, a konyha pedig country stílusban van berendezve, amely a családi beszélgetések legfőbb színhelye. A helyiség középpontjában egy óriási családi asztal áll, de vannak vitrines szekrények, sőt még egy hentesblokk is.

Az örömapa Forrás: Touchstone Pictures

Julie & Julia

Julie Powell bestseller regényéből készült filmben a főzésé, no meg a konyháé a főszerep. A hangulatos, 1960-as éveket idéző berendezést a falisütő és mixer, valamint a kékes-zöld falfesték teszi igazán egyedivé.

Julie & Julia, Amy Adams és Meryl Streep Forrás: Columbia Pictures

L'ecsó

Az animációs filmet készítő Pixar stúdió Thomas Keller világhírű séfet bérelte fel tanácsadóként, hogy minél hitelesebben tudják bemutatni Remy, a cuki patkány kalandjait. Így már annyira nem meglepő, hogy a filmbéli Auguste Gusteau éttermének berendezése és megjelenése a hagyományos francia konyhák tökéletes mása.

L'ecsó Forrás: Disney Enterprises, Inc. and Pixar Animation Studios

A segítség

Ebben az Oscar-díjra jelölt filmben az izgalmas retrodizájnra helyezték a hangsúlyt. Az Emma Stone által alakított szereplő Mississippiben található szülőháza egy 1950-es évek stílusában épült tipikus déli farmház. Ennek megfelelően a farm enteriőrje, így a konyhája is az 50-es évek Amerikáját idézi.

A segítség Forrás: DreamWorks II Distribution Co.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.