A szükség nagy úr - Vécék a világ körül

illemhely otthon vécé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha menni kell, akkor menni kell. Lehetsz otthonod biztonságos falai között, bóklászhatsz az utcán, vagy töltheted éppen pihentető vakációdat egy egzotikus tengerparton, ha rád jön a szapora, bizony könnyítened kell magadon. 

Vécére nem az esztétikai élvezetért jár az ember, mégis vannak olyan mellékhelyiségek a világ különböző tájain, amelyek a megkönnyebbülés mellett látványban is különleges élményt nyújtanak.

Nyilvános vécék Kínában, a Jinhua Építészeti Parkban

Ezeknek a figyelemreméltó, rusztikus betonbódéknak a falai negyvenöt fokban el vannak hajlítva. Ráadásul ez nagyon funkcionális: megoldja a szellőztetést és a természetes megvilágítást.

Forrás: arcgitizer.com/DnA_Design And Architecture

Fára szerelhető P-Tree vizelde Hollandiában

A P-Tree fantázianevű találmány egy hevederrel fára rögzíthető vécé, amelyben a vizelet egy vékony csövön távozik a földfelszín alá, és folyik a csatornába. A favizelde egy rockfesztiválon mutatkozott be először, azóta pedig több színben is kapható.

Forrás: AANDEBOOM/ Sam van Veluw

Árnyjátékok az új-zélandi Red Woodsban

Nem mindennapi élményt jelent az új-zélandi Red Woods erdőben vécére menni. A bódékba vágott különféle minták az esti megvilágításban mutatnak igazán jól.

Forrás: 500px/Fran(e)k S

Színes rajzok Dél-Tunézia rejtelmes vidékén

Ha a turistákra a kiszáradt Chott el Jerid sóstó mellett jönne rá a szapora, akkor ezekben a különleges, vidám vécéfülkékben végezhetik el a dolgukat.

Forrás: Dreamstime

Vécévízesés a kínai Foshanban

Guangdong tartományban, Foshan városában található a 10 ezer vécécsészéből álló vécévízesés. A világ egyik legbizarrabb műalkotása csészéből és mosdókagylóból készült vízesés.

Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.