Bizarr és hátborzongató – Különös helyek a világban

Forrás: Dreamstime -
bizarr horror elhagyatott elhagyott helyek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emberi csontok, haláli babafejek és egy sugárzó szellemváros – nem is gondolná az ember, milyen különös, már-már bizarr helyek vannak a világ különböző pontjain.

Isla de las Munecas, azaz a Játékbabák szigete

Mexikóvárostól néhány kilométerre, a Xochimilco csatornáinak környékén található a világ egyik leghátborzongatóbb helye, az úgynevezett Játékbabák szigete.

Forrás: isladelasmunecas.com

Több mint ötven évvel ezelőtt egy Don Julian Santana Barrera nevű férfi az egyik csatornában egy kislány holttestére bukkant. Nem sokkal később pedig a víz egy játékbabát is a partra sodort, amely valószínűleg a kislányé lehetett. Julian fogta a babát, és felakasztotta az egyik fára, hogy ezzel emlékezzen meg az elhunyt gyerekről. A férfi lelke azonban a történtek után nem tudott megnyugodni, úgy érezte, hogy a kislány szelleme a szigeten ragadt, és azóta is őt figyeli.

Hogy kiengesztelje a gyermek szellemét, újabb és újabb babát hozott a szigetre, amiket különféle rituálék közepette felaggatott a fák és bokrok ágaira.

Forrás: isladelasmunecas.com

A fákon lógó megszámlálhatatlan baba már önmagában is hátborzongató látványt nyújt, ezt pedig csak fokozza, hogy az idő múlása bizony látványos nyomot hagyott rajtuk.

Pripjaty

A belarusz–ukrán határ közelében található Pripjaty Csernobiltól mindössze 16 km-re található. A városban egykor 50 000 ember élt, akik vagy akiknek a családja jórészt a csernobili erőműben dolgozott. A várost eredetileg pont az erőmű miatt alapították 1970-ben. Mikor 1986-ban felrobbant a csernobili atomerőmű 4-es blokkja, holmijukat hátrahagyva több ezer embert kellett egyik napról a másikra evakuálni. A várost lezárták, és ez a belépési korlátozás a mai napig érvényben van, habár a több mint tízezer lakást idővel kifosztották.

Forrás: AFP

A tragédia óta Pripjaty valódi elhagyatott szellemváros. A település a mai napig a cézium, a stroncium, a plutónium és az amerícium radioizotópjaival szennyezett.

Forrás: AFP

Kutna Hora-i csontkápolna

A csehországi Kutna Hora külvárosában található Európa talán legbizarrabb katolikus kápolnája. A története egészen a 13. századik nyúlik vissza, amikor is a városka temetőjét Jeruzsálemből, egészen pontosan a Golgotáról hozott földdel szórták be. Emiatt a terület egy csapásra a királyság legnépszerűbb temetkezési helyévé vált, sokak végakaratában szerepelt, hogy a Kutna Hora-i temetőben szeretnének végső nyugalomra lelni. Ennek pedig az lett az eredménye, hogy egy idő után teljesen megtelt a temető, és nem tudtak mit kezdeni az emberi maradványokkal. A probléma megoldására 1400 körül egy kis kápolnát építettek, ami egy ideig elegendő is volt a holttestek tárolására, ám a huszita háborúk sokezres áldozatszáma végül újabb temetkezési gondokat okozott.

Forrás: Dreamstime

A források szerint 1511-ben egy félvak szerzetes halmokba kezdte rendezni a csontokat, ezzel pedig lerakta az alapjait a kápolna bizarr belső terének.

Forrás: Dreamstime

A csontkápolnának nevezett épület 1870 körül nyerte el végső formáját, amikor az épület a Schwarzenberg család tulajdonába került, ők pedig megbízták Frantisek Rint fafaragót azzal, hogy kezdjen valamit a felhalmozódott csontokkal. Rint minden csontdarabot mészklórral fertőtlenített és fehérített, majd megalkotta belőlük Kutna Hora-i kápolna teljes berendezését.

Íme, az Egyesült Államok legdrágább otthona http://www.life.hu/otthon/20160819-ime-amerika-jelenlegi-legdragabb-otthona.htmlA Gemini névre hallgató, hat és fél hektáros birtokon elterülő, 33 szobás floridai álomotthon jelenleg az Egyesült Államok legdrágább lakóingatlana. 195 millió dollárért, azaz nem kevesebb mint 55 milliárd forintért keresi új gazdáját. OtthonOrigoOlimpiai helyszínek akkor és most – Megdöbbentő fotókhttp://www.life.hu/otthon/20160818-olimpiai-helyszinek-akkor-es-most.htmlA 2016. évi nyári olimpiai játékok végéhez közeledünk. Augusztus 21-e után kiürülnek a stadionok, szétszéled a tömeg, az olimpiai falunak búcsút intenek a sportolók. A milliárdokból újonnan felhúzott épületek pedig várakozó álláspontba helyezkednek. Enyészet vagy újrahasznosítás - vajon mi lesz a sorsuk? Otthon--A kutyának sem kell Tom Cruise luxusvillája - Eladhatatlan sztárotthonokhttp://www.life.hu/otthon/20160817-eladhatatlan-sztarotthonok.htmlHiába a híres tulaj, hiába a megannyi luxus, az alábbi ingatlanokba valamiért senki nem szeretett még bele. Következzenek az eladhatatlan sztárotthonok. Otthon--Lenyűgöző luxusnyaralók - Pihenés és kikapcsolódás egész évbenhttp://www.life.hu/otthon/20160815--nyaralok-melyben-egesz-evben-elutheted-az-idot.htmlBár az idei nyárnak lassan búcsút intünk, vakációzni még ezután is lehet, csupán csak olyan úti célt kell választani, ahol egész évben jól érezheted magad. A következőkben olyan luxusnyaralókat válogattunk össze, ahol az év 365 napján garantált a pihenés. OtthonOrigoÉrdekességek Taylor Swift káprázatos villájárólhttp://www.life.hu/otthon/20160804-erdekessegek-taylor-swift-rhode-island-i-otthnarol.htmlAz biztos, hogy a fiatal énekesnő Rhode Island-i luxusotthonából egyszerűen eszméletlen a kilátás – legalábbis a képek tanúsága szerint. De nem csak ezért különleges ez a káprázatos birtok – lássuk, milyen érdekességeket érdemes még tudni a világ legjobban fizetett sztárjának otthonáról. OtthonOrigoMindenki ezekről a színekről fog beszélni 2017-benhttp://www.life.hu/otthon/20160801-trendszinek-a-lakberendezesben-2017-ben.htmlRohan az idő, most, hogy augusztus hónapba léptünk, magunk mögött hagytuk a 2016-os év több mint felét. Ez pedig a többi között azt is jelenti, hogy épp itt az ideje kicsit előretekinteni – utánajártunk hát, milyen trendszínek fogják uralni a lakberendezést 2017-ben. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.