A saját otthonod mérgezi a lelked? Szabadulj meg a negatív energiáktól!

Forrás: Dreamstime -
negatív otthon energia feng shui lakberendezés lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Biztosan neked is vannak nehezebb, szomorkásabb napjaid, amikor egyszerűen semmihez nincs kedved, semmihez nem érzel magadban kellő energiát. Ha ez az állapot állandósul, és azt veszed észre, hogy általában otthonod falai között tör rád a búbánat, akkor lehet, hogy a lakásodban uralkodó negatív energiák okozzák. Szabadulj hát meg tőlük, mutatjuk, hogyan csináld!

Alapos szellőztetés

Első lépésként nyisd ki az összes ablakot, hogy a friss levegő beáramoljon, és a negatív energiákat kiűzze a lakásból. És ha már a nagy szellőztetésnél tartasz, érdemes a párnákat és takarókat is rendesen kirázni, kiporolni.

Forrás: Dreamstime

Hangulatos füstölők

A spirituális szertartások elengedhetetlen része a füstölők használata, így a negatív energiák kiebrudalása céljából érdemes az otthonodban is használni. A füstölők megtisztítják a teret, a legjobb hatást a tömjén és a citrom, illetve a levendula illóolaja hordozza.

Forrás: Dreamstime

Szabadulj meg a törött kacatoktól

Hetek vagy akár hónapok óta tervezgeted, hogy végre megjavítod a törött széket a nappaliban? Akkor ideje dönteni, vagy tényleg javítsd meg, vagy szabadulj meg tőle. A törött dolgok ugyanis negatív energiával töltik meg az otthonodat.

Forrás: Dreamstime

Szüntesd meg a rendetlenséget

Ugye, te is sokkal jobban érzed magad egy kupimentes, rendezett lakásban? Ez azért van, mert a szanaszét hagyott dolgok blokkolják az energiaáramlást.

Forrás: Dreamstime

Fesd a falakat sárgára

A színek minden otthonban központi szerepet játszanak, hiszen azon kívül, hogy élettel töltik meg lakásodat, a hangulatodra is hatással vannak. A sárga semlegesíti a rossz energiákat, vidámságot sugároz, lakberendezési szempontból pedig tágítja a teret.

Forrás: Dreamstime

Szüntesd meg az éles sarkokat

A feng shui szabályai azt mondják, hogy kerülni kell a lakásban az éles sarkok kialakítását, mert szervetlen formák és nem részei a természet organikusan szerveződő formavilágának. Az élek tompítására növények, falikelmék, dekorációs elemek is megfelelnek.

Forrás: Dreamstime

Minél több tükör

A feng shui fontos szerepet tulajdonít a tükröknek, mivel a térrendezési tudomány szerint jelentős hatással vannak az éltető energia, a csi áramlására. Egy jó helyre tett tükör lakályosabbá teheti a szobát, optikailag növelheti a méretét, javíthat a helyiségben uralkodó fényviszonyokon, továbbá távol tarthatja a negatív energiát. Viszont a repedt vagy csorba tükröket, az antik vaktükröket, de még a divatos, ferdén vágott formákat is érdemes kerülni, ezek ugyanis szintén negatív hatással vannak a lakásban uralkodó csire.

Forrás: Press Loft

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.