Bizarr és hátborzongató – Különös helyek a világban, 2. rész

bizarr elhagyatott elhagyott épületek elhagyott helyek hátborzongató templom épület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Félelmetes vagy inkább lélegzetelállító? Bizarr vagy bámulatos? Nézd végig az alábbi különös helyeket, és döntsd el magad!

Párizsi katakombák

A párizsi katakombák egy 300 km hosszú alagútrendszer Párizs alatt, amely nagyjából hatmillió ember földi maradványait rejti magában. Az alagutak eredetileg elhagyatott kőbányák voltak, innen bányászták a követ Párizs építéséhez. Majd a 18. század második felében, amikor Párizs rohamosan terjeszkedni kezdett, és a súlyos közegészségügyi veszélyt jelentő régi köztemetőket felszámolták, a halottak csontjait ebbe a kiürült alagútrendszerbe szállították le.

Párizsi katakombák Forrás: Dreamstime

A katakombákban először összevissza helyezték el a csontokat, később döntöttek úgy, hogy mauzóleumot rendeznek be, amit látogathatnak is a még élő hozzátartozók és az érdeklődők.

A Bolgár Kommunista Párt Háza

A Bolgár Kommunista Párt Háza egy fennakadt repülő csészealjként magasodik a Buzludja hegyen Bulgáriában. A furcsa objektumot 1981-ben építették annak emlékére, hogy 1891-ben azon a vidéken alapították meg illegálisan az első bolgár kommunista szervezetet. A kommunizmus bukása után az épületet elfelejtették, elméletileg a kommunista párt utódjának kellene gondoznia, de láthatóan senki nem törődik vele. Az épület tetőszerkezetének egy részét a fémtolvajok szétszedték, a belső mozaikfal több ponton megsemmisült.

A Bolgár Kommunista Párt Háza Forrás: Dreamstime

Bizarr és hátborzongató – különös helyek a világban

Emberi csontok, haláli babafejek és egy sugárzó szellemváros – nem is gondolná az ember, milyen különös, már-már bizarr helyek vannak a világ különböző pontjain.

Korábbi cikkünket itt olvashatod el!

Szent György temploma

Igazán horrorisztikus látványban lehet része annak, aki ellátogat a kicsi cseh falucska, Luková romos templomába. A templom padjain fátyollal letakart alakok ülnek, teljesen mozdulatlanul. A hátborzongató látvány mögött azonban nem átok vagy földöntúli titok rejlik, a templomi kísérteteket egy kreatív művésznek köszönhetjük.

Szent György temploma Forrás: Flickr/Céline HU

1968-ban éppen egy temetést tartottak a templomban, amikor az épület mennyezete beomlott. Szerencsére senki nem sérült meg a balesetben, de mindenki úgy gondolta, hogy ez a gonosz műve volt, és a baleset után többé senki nem tette be a lábát a szent helyre. A templom évtizedekig üresen állt, falai omlani kezdtek, ez pedig magában is hátborzongató látványt nyújtott. Egy helyi művész, Jakub Hadrava azonban meglátta a fantáziát a helyben, és kísérteties szobrokat állított fel a padok között. A templom szellemeire azóta rengeteg turista kíváncsi, akiknek adományaiból sikerült némiképp rendbe hozni a különleges épületet.

Az őrület határán - Top 5 filmes elmegyógyintézethttp://www.life.hu/otthon/20160829-top-5-legijesztobb-elmegyogyintezet-a-horror-filmekben.htmlVannak bizonyos visszatérő motívumok, amelyektől a forgatókönyvírók egyszerűen nem tudnak elszakadni. Ha horrorfilmről van szó, akkor ilyen - a korábban már kivesézett - békésnek, idillinek tűnő, majd hátborzongató események színhelyévé váló családi otthon. De ha éppen nem egy feldúlt családi fészekben történnek a borzalmak, akkor nagy valószínűséggel egy elhagyott elmegyógyintézet áll a történések középpontjában. Otthon--A világ legkülönlegesebb múzeumaihttp://www.life.hu/otthon/20160826-kulonleges-muzeum-epuletek-a-vilagban.htmlLegyen szó a világ bármely nagyvárosáról, a nemzeti vagy művészeti múzeumok tervezésére és kialakítására általában mindig nagy hangsúlyt fektetnek. Az alábbi építmények azonban túlmutatnak a mutatós, de mégiscsak szokványos múzeumépületeken. Kialakításuk és formaviláguk teszi igazán különlegessé őket. OtthonOrigoÍme, az Egyesült Államok legdrágább otthona http://www.life.hu/otthon/20160819-ime-amerika-jelenlegi-legdragabb-otthona.htmlA Gemini névre hallgató, hat és fél hektáros birtokon elterülő, 33 szobás floridai álomotthon jelenleg az Egyesült Államok legdrágább lakóingatlana. 195 millió dollárért, azaz nem kevesebb mint 55 milliárd forintért keresi új gazdáját. OtthonOrigoA magyar, az osztrák, esetleg az amerikai? Szavazd meg a világ legszebb parlamentjét!http://www.life.hu/otthon/20160811-a-vilag-legszebb-parlamentjei.htmlTedd félre az elfogultságodat, nézd végig a képeket, és döntsd el, szerinted melyik a legszebb parlament a világon! Otthon--Egyedülálló ingatlanok a világ körül - Te is beköltözhetsz!http://www.life.hu/otthon/20160808-a-legfelkapottabb-es-legkulonlegesebb-airbnb-szallasok.htmlLassan közeleg a nyár vége, és te még csak most tervezgeted a vakációd? Segítünk! Az alábbiakban összeválogattunk öt olyan nem mindennapi AirBnB-otthont, amelyben megszállva garantáltan felejthetetlen élményekkel térsz majd haza. Otthon--Egy lakatlan sziget megrendítő történetehttp://www.life.hu/otthon/20160808-malaga-sziget-maine-allamban-es-az-elhagyott-szellemvaros.htmlAz Egyesült Államokbeli Maine tagállam területén található 16 hektáros kis sziget az amerikai polgárháború alatt népesedett be, 1911-ig pedig egy aprócska multikulti közösség élt rajta. Mára a sziget teljesen lakatlanná vált. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.