A gyötrelem háza – Egy elhagyott fogorvosi rendelő pusztulása

Forrás: Northfoto/Alexandra Zero -
ház fogorvosi rendelő fogorvos elhagyatott elhagyott épületek elhagyott helyek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szertehagyott injekciós tűk még a mai napig véresek, a különböző orvosi eszközök érintetlenül hevernek – ebben a belga fogorvosi rendelőben évtizedek óta megállt az élet. Olybá tűnik, mintha az itt dolgozók egyik pillanatról a másikra egyszerűen kámforrá váltak volna. 

A legtöbb ember nem szeret fogorvoshoz járni, sőt vannak, akik már a gondolattól is irtóznak, a fúró hangjától pedig egyszerűen kirázza őket a hideg. Az alábbi rendelőben azonban már nem zúg fel többet a rettegett hang, minden mozdulatlan, minden halott.

Forrás: Northfoto/Alexandra Zero

Hátborzongató és lélegzetelállító – talán ezek a szavak adják át legjobban az alábbi, több évtizede elhagyott fogorvosi rendelő hangulatát. Alexandra Zero orosz fotós Belgiumban talált rá erre az elhagyott rendelőre, és kapva kapott az alkalmon, hogy megörökítse a múlandóság ilyen látványos megelevenedését.

Forrás: Northfoto/Alexandra Zero

Az egykor itt dolgozó orvos valószínűleg családjával együtt itt is lakhatott, ugyanis a házban a rendelő mellett több privát helyiség is található. Hogy a lakókkal mi történhetett, és miért tűntek el otthagyva csapot-papot, nem tudni. A berendezések, a személyes holmik és az orvosi eszközök azonban ennyi év után is hűen őrzik egykori gazdáik emlékét.

Forrás: Northfoto/Alexandra Zero
Forrás: Northfoto/Alexandra Zero

De nem csak a vérrel teli fecskendők miatt tűnik úgy, mintha egyik pillanatról a másikra állt volna meg itt az idő, a megterített asztal is hűségesen várja, hogy a lakók köré gyűljenek.

Forrás: Northfoto/Alexandra Zero

Zero egy interjúban elmondta, hogy a fotósorozattal az volt a célja, hogy bemutassa a magányosan, az enyészet szélén álló házban rejlő szépséget. Az is elmesélte, hogy a ház anno egy Dr. Pepito nevezetű orvosé volt, a második emeleten pedig találtak néhány hivatalos iratot is, amelyből kiderült, hogy a férfi a fiával együtt élt itt.

Forrás: Northfoto
Bizarr és hátborzongató – Különös helyek a világban, 2. részhttp://www.life.hu/otthon/20160829-hatborzongato-helyek-amikrol-biztosan-nem-hallottal-masodik-resz.htmlFélelmetes vagy inkább lélegzetelállító? Bizarr vagy bámulatos? Nézd végig az alábbi különös helyeket és döntsd el magad! OtthonOrigoA világ legkülönlegesebb múzeumaihttp://www.life.hu/otthon/20160826-kulonleges-muzeum-epuletek-a-vilagban.htmlLegyen szó a világ bármely nagyvárosáról, a nemzeti vagy művészeti múzeumok tervezésére és kialakítására általában mindig nagy hangsúlyt fektetnek. Az alábbi építmények azonban túlmutatnak a mutatós, de mégiscsak szokványos múzeumépületeken. Kialakításuk és formaviláguk teszi igazán különlegessé őket. OtthonOrigoLenyűgöző luxusnyaralók - Pihenés és kikapcsolódás egész évbenhttp://www.life.hu/otthon/20160815--nyaralok-melyben-egesz-evben-elutheted-az-idot.htmlBár az idei nyárnak lassan búcsút intünk, vakációzni még ezután is lehet, csupán csak olyan úti célt kell választani, ahol egész évben jól érezheted magad. A következőkben olyan luxusnyaralókat válogattunk össze, ahol az év 365 napján garantált a pihenés. OtthonOrigoEgyedülálló ingatlanok a világ körül - Te is beköltözhetsz!http://www.life.hu/otthon/20160808-a-legfelkapottabb-es-legkulonlegesebb-airbnb-szallasok.htmlLassan közeleg a nyár vége, és te még csak most tervezgeted a vakációd? Segítünk! Az alábbiakban összeválogattunk öt olyan nem mindennapi AirBnB-otthont, amelyben megszállva garantáltan felejthetetlen élményekkel térsz majd haza. Otthon--Kreatív váza fillérekbőlhttp://www.life.hu/otthon/20160808-ginappi-a-muhely-vloggere-molnar-gina-vazat-keszit.htmlEgy kis kreativitás és kézügyesség, és az ember csodákra képes! A következő videóban Molnár Gina, a Ginappi, a műhely vloggere megmutatja, hogyan készíthetsz egy egyszerű befőttesüvegből mutatós vázát. Otthon--Érdekességek és pletykák - Kitálal a hollywoodi sztárok ingatlanosahttp://www.life.hu/otthon/20160816-erdekessegek-a-hollywoodi-sztarok-ingtlanugynokenek-szajabol.htmlMadarat tolláról, celebet lakásáról lehet megismerni – vallja ezt Dolly Lenz, a hollywoodi hírességek ingatlanügynöke, aki az elmúlt 25 évben számos sztárt segített már álmai otthonához. Az elmúlt évtizedekben átélt tapasztalatairól mesélt az amerikai Cosmopolitannek. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.