Titkok és érdekességek a Fehér Házból

Forrás: Dreamstime -
érdekesség otthon Fehér Ház Egyesült Államok amerikai elnök épület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemcsak az Egyesült Államokat, hanem az egész világot lázban tartja a közelgő elnökválasztás. Vajon Hillary Clinton vagy Donald Trump költözhet majd be családjával a Fehér Házba? Nos, néhány hónapot még várnunk kell a válaszra, addig is elhoztunk néhány érdekességet a mindenkori amerikai elnök lakóhelyéről.

Az ír parlament mintájára építették

George Washington nem volt elragadtatva az európai királyi palotáktól, az ízléséhez inkább a Leinster House, a mai ír parlament épülete állt közelebb.

Forrás: Dreamstime

147 ablaka van

Emellett 412 ajtó, 28 kandalló, 8 lépcső és 3 lift is helyet kapott.

A Fehér Ház konyhai személyzete akár 140 főt is képes lenne egyszerre megvendégelni

De az élelmiszerek és a hozzávalók bevásárlását az elnök pénztárcája állja.

Fotó: Official White House Photo by Chuck Kennedy

2157 liter festékre van szükség az épület külső falainak lefestéséhez

Az épület egyébként egészen pontosan Whisper White árnyalatban pompázik, és 1994-ben 283 ezer dollárba került a kifestése.

Hillary Clinton anno karácsonyi ajándék gyanánt egy zeneszobát alakíttatott ki férjének, Bill Clintonnak

Egy második emeleti szobát választott ki, amelyet különböző zenetörténeti emléktárgyakkal rendezett be.

A sajtótájékoztatóknak helyet adó terem alatt úszómedencét alakítottak ki

Fotó: Official White House Photo by Pete Souza

Franklin D. Roosevelt elnöknek ugyanis hidroterápiára volt szüksége. 1921-ben gyermekbénulás következtében gyakorlatilag csípőtől lefelé megbénult, de sportolással újraépítette mozgásképességét. John F. Kennedy is rendszeresen úszott, naponta kétszer: egyszer délben, aztán pedig az esti órákban.

Kezdődjék a celebvadászat – Íme, a hollywoodi világsztárok pontos címeihttp://www.life.hu/otthon/20160831-itt-laknak-a-hiressegek-kozkedvelt-amerikai-kornyekek.htmlMinden álmod, hogy igazi hollywoodi nagyágyúkkal találkozz, és éppen amerikai vakációdat tervezgeted? Akkor ez a cikk most neked szól! Meg persze azoknak, akik érdeklődnek a téma iránt... Az alábbiakban azokat a pontos címeket gyűjtöttük össze, ahol gyakorlatilag garantált, hogy összefuss egy világsztárral. Celebvadászatra felkészülni! Otthon--A gyötrelem háza – Egy elhagyott fogorvosi rendelő pusztulásahttp://www.life.hu/otthon/20160830-a-gyotrelem-haza-egy-elhagyott-fogorvosi-rendelo-kepei.htmlA szertehagyott injekciós tűk még a mai napig véresek, a különböző orvosi eszközök érintetlenül hevernek – ebben a belga fogorvosi rendelőben évtizedek óta megállt az élet. Olybá tűnik, mintha az itt dolgozók egyik pillanatról a másikra egyszerűen kámforrá váltak volna. Otthon--Az őrület határán - Top 5 filmes elmegyógyintézethttp://www.life.hu/otthon/20160829-top-5-legijesztobb-elmegyogyintezet-a-horror-filmekben.htmlVannak bizonyos visszatérő motívumok, amelyektől a forgatókönyvírók egyszerűen nem tudnak elszakadni. Ha horrorfilmről van szó, akkor ilyen - a korábban már kivesézett - békésnek, idillinek tűnő, majd hátborzongató események színhelyévé váló családi otthon. De ha éppen nem egy feldúlt családi fészekben történnek a borzalmak, akkor nagy valószínűséggel egy elhagyott elmegyógyintézet áll a történések középpontjában. Otthon--Lakberendezési inspirációra vágysz? Irány Brazília!http://www.life.hu/otthon/20160824-lakberendezesi-es-dekortippek-riobol.htmlBár a riói olimpiától már elbúcsúztunk, Brazília továbbra is megannyi izgalmas látnivalót tartogat a turisták számára - lakberendezési szempontból is! Kevesen tudják, de jó néhány világhírű építészeti és dizájnstúdiónak is Brazília ad otthont, ha tehát egy kis lakberendezési inspirációra vágysz, ne habozz, less el néhány ötletet a szamba és a karneválok hazájából. OtthonOrigoOlimpiai helyszínek akkor és most – Megdöbbentő fotókhttp://www.life.hu/otthon/20160818-olimpiai-helyszinek-akkor-es-most.htmlA 2016. évi nyári olimpiai játékok végéhez közeledünk. Augusztus 21-e után kiürülnek a stadionok, szétszéled a tömeg, az olimpiai falunak búcsút intenek a sportolók. A milliárdokból újonnan felhúzott épületek pedig várakozó álláspontba helyezkednek. Enyészet vagy újrahasznosítás - vajon mi lesz a sorsuk? Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.