A hónap színe: a pompás padlizsánlila

Forrás: Dreamstime -
padlizsán lila inspiráció otthon a hónap színe szín hónap színe lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A lila különböző árnyalatai minden ősszel divatba jönnek, legyen szó akár a kifutók világáról, akár a lakberendezésről. Így hát mi más is lehetne szeptember színe, mint a lila egyik legpompásabb árnyalata, a padlizsán.

A lila szín a kék és a piros ötvözéséből született, így attól függően, hogy melyikből van benne több, különböző árnyalatok születhetnek, amelyek más-más hatással bírnak. A padlizsán egy mély, sötét árnyalatú lila, amely inkább meleg hatású, a benne uralkodó vörösnek köszönhetően.

Forrás: Dreamstime

A lila szín használatával többféle stílust is becsempészhetsz otthonodba, ha úgy akarod, lehet romantikus, szenvedélyes, vagy akár elegáns. Jó tudni azt is, hogy a lila serkenti a kreatív gondolatokat, úgyhogy akár a dolgozószobában is hasznát veheted.

Arra azonban vigyázz, hogy ha túl sokat használsz belőle, az eredmény nyomasztóan hathat. Ezért jobb, ha nem fested a szobád minden falát lilára, inkább variálj kicsit a színekkel.

Ha például a hálószobád egyik falát padlizsánlilára festenéd, akkor a másik három fal sokkal visszafogottabb legyen, így a padlizsán jobban tud érvényesülni. Kombináld például fehérrel vagy törtfehérrel, vagy akár bézs színnel.

Képeinkből egy kis inspirációt is nyerhetsz!

/1609/A_h_n20169595627Kezdődjék a celebvadászat – Íme, a hollywoodi világsztárok pontos címeihttp://www.life.hu/otthon/20160831-itt-laknak-a-hiressegek-kozkedvelt-amerikai-kornyekek.htmlMinden álmod, hogy igazi hollywoodi nagyágyúkkal találkozz, és éppen amerikai vakációdat tervezgeted? Akkor ez a cikk most neked szól! Meg persze azoknak, akik érdeklődnek a téma iránt... Az alábbiakban azokat a pontos címeket gyűjtöttük össze, ahol gyakorlatilag garantált, hogy összefuss egy világsztárral. Celebvadászatra felkészülni! Otthon--A gyötrelem háza – Egy elhagyott fogorvosi rendelő pusztulásahttp://www.life.hu/otthon/20160830-a-gyotrelem-haza-egy-elhagyott-fogorvosi-rendelo-kepei.htmlA szertehagyott injekciós tűk még a mai napig véresek, a különböző orvosi eszközök érintetlenül hevernek – ebben a belga fogorvosi rendelőben évtizedek óta megállt az élet. Olybá tűnik, mintha az itt dolgozók egyik pillanatról a másikra egyszerűen kámforrá váltak volna. Otthon--Bizarr és hátborzongató – Különös helyek a világban, 2. részhttp://www.life.hu/otthon/20160829-hatborzongato-helyek-amikrol-biztosan-nem-hallottal-masodik-resz.htmlFélelmetes vagy inkább lélegzetelállító? Bizarr vagy bámulatos? Nézd végig az alábbi különös helyeket, és döntsd el magad! OtthonOrigoLakberendezési inspirációra vágysz? Irány Brazília!http://www.life.hu/otthon/20160824-lakberendezesi-es-dekortippek-riobol.htmlBár a riói olimpiától már elbúcsúztunk, Brazília továbbra is megannyi izgalmas látnivalót tartogat a turisták számára - lakberendezési szempontból is! Kevesen tudják, de jó néhány világhírű építészeti és dizájnstúdiónak is Brazília ad otthont, ha tehát egy kis lakberendezési inspirációra vágysz, ne habozz, less el néhány ötletet a szamba és a karneválok hazájából. OtthonOrigoTe még fizetsz az áramért? Aknázd ki az alternatív lehetőségeket!http://www.life.hu/otthon/20160714-te-meg-fizetsz-az-aramert-altalanossagban-milyen-alternativ-lehetosegek-vannak.htmlA villanyszámlád évről évre csak nő, miközben a nap ingyen sütkérezik - miért ne használnád ki energiától fénylő sugarait? A megújuló energiaforrások egyik legfontosabb jelentősége, hogy használatuk nem rombolja a környezetet, ugyanakkor nem is fogják vissza az emberiség fejlődési lehetőségeit. A következőkben összegyűjtöttük azokat az alternatív lehetőségeket, amelyekkel a villanyszámládat majdhogynem lenullázhatod. OtthonOrigoÍme, az Egyesült Államok legdrágább otthona http://www.life.hu/otthon/20160819-ime-amerika-jelenlegi-legdragabb-otthona.htmlA Gemini névre hallgató, hat és fél hektáros birtokon elterülő, 33 szobás floridai álomotthon jelenleg az Egyesült Államok legdrágább lakóingatlana. 195 millió dollárért, azaz nem kevesebb mint 55 milliárd forintért keresi új gazdáját. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.