A világ legdrágább otthona valaha királyi rezidencia volt

Villa ingatlan otthon Franciaország Király eladó épület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha van a malacperselyedben egymilliárd dollár, azaz körülbelül 290 milliárd forint, akkor tiéd lehet a világ jelenlegi legdrágább lakóingatlana - vagyis egészen pontosan, ha hozzádobsz még potom 100 millió dollárt, ami ilyen magaslatokban már úgyis szinte aprópénznek számít.

A Villa Les Cèdres névre hallgató, grandiózus épületet 1870-ben építették, és Dél-Franciaországban, egészen pontosan Saint-Jean-Cap-Ferratban található.

Az épület Forrás: AFP/Jean Christophe Magnenet

Jelenleg 1,1 milliárd dollárért árulják, az árban pedig a csodálatos villán kívül a többi között benne van még egy 50 méteres úszómedence, 20 üvegház, amelyekben összesen 15 ezer egzotikus növényt nevelnek, egy 30 ló számára megfelelő istálló, egy kápolna, az épületben pedig van egy bálterem is.

A 10 szobás ingatlan tulajdonosa a közelmúltig Suzanne Marnier-Lapostolle volt. A villa 1924-ben került a Marnier-Lapostolle család tulajdonába.

Felvétel a medencéről 1973-ból Fotó: Slim Aarons

A Marnier-Lapostolle család egyébként szesz- és likőrgyártással foglalkozik, az ő nevükhöz köthető a Grand Marnier likőrmárka megalapítása. A Marnier-Lapostolle céget azonban nemrég megvette a Campari, és az üzlet része volt a villa eladása is.

Most pedig a Campari szeretne megválni ettől a grandiózus épülettől, igencsak grandiózus áron.

Az utca felől csak ez az impozáns kapu látszik Forrás: AFP/Jean Christophe Magnenet

Érdekesség, hogy a villa eredeti tulajdonosa II. Lipót belga király volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.