A tökéletes terasz titka - Megoldások és inspirációk

Forrás: Dreamstime -
terasz inspiráció ingatlan2016 otthon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szoba a szabadban – egy teraszkapcsolat nemcsak a lakók életterét növeli meg, hanem lehetőséget ad kreativitásuk kibontakoztatására is.

De mielőtt inspiráló ötleteket adnánk a teraszod kicsinosításához, érdemes kicsit sorra venni mit és hogyan kell kialakítani ahhoz, hogy a teraszod már-már tökéletes legyen.

Fontos a fekvés

A kedvező fekvésű teraszok általában dél-délkeleti tájolásúak, de ha a tiéd ettől eltérő, akkor sem kell kétségbe esni. A meleg fekvésnél az árnyékolásról érdemes gondoskodni, ami akár egy egyszerű napernyővel is megoldható, a hűvösebb fekvésnél viszont érdemes lehet szélfogó paravánokat felszerelni. A lakásvásárlás előtt állók azonban jó, ha arra figyelnek, hogy ne olyan ingatlan vegyenek, amelynek az északi oldalon található a terasza, mivel az valószínűleg szinte mindig hideg, huzatos és széljárta lesz.

Forrás: Thinkstock

Nem a méret a lényeg

Természetesen mindenki hatalmas teraszra vágyik, de akkor sem kell elkeseredni, ha neked éppen csak egy aprócska jutott, a lényeg, hogy próbáld meg nem túlzsúfolni. Ha nincs sok hely, érdemes olyan bútorokat választanod, amelyeket egyszerre több mindenre használhatsz, ha kell, pakolhatsz beléjük (elrejtheted bennük a székpárnákat vagy a növénygondozáshoz használatos eszközöket), vagy kényelmesen helyet foglalhatsz rajtuk. Ha olyan bútort választasz, aminek a hátfalán akasztók vannak, és a tetejére még pakolhatsz is, igazi főnyereménnyel lehetsz gazdagabb.

Forrás: Dreamstime

A megfelelő bútorok

Nagyon sokat ronthat az élményen, ha teraszodat rossz minőségű bútorokkal rendezed be. Az olcsó műanyag bútorok könnyen törnek és gombásodnak, no meg hamar elszíneződnek. Ha tartósabb megoldásra vágy, szerezz be inkább nádból vagy fűzvesszőből font székeket, asztalokat. Könnyebb helyzetben vannak, akik fedett terasszal rendelkeznek, ugyanis nekik az időjárás viszontagságait nem kell figyelembe venniük. Egy fedett teraszra szinte bármilyen fából készült bútor megfelel, sőt, akár kárpitozottat is bátran választhatsz.

Forrás: Ikea

Ha az alapokat most már tudod, térjünk is rá a dekorációra. Az alábbiakban összeválogattunk néhány lélegzetelállító teraszt a nagyvilágból, inspirálódj belőlük kedvedre!

Támogatott tartalom

/1610/A_t_k2016109172944Az internet legjobb helye - A gyönyörű, elhagyatott kastélyok Instagram-oldalahttp://www.life.hu/otthon/20161007-abandoned-hudson-valley-a-gyonyoru-elhagyott-kastelyok-instagram-oldala.htmlAz Abandoned Hudson Valley (magyarul az Elhagyatott Hudson-völgy) nevű Instagram-oldal azért jött létre, hogy összegyűjtse a New York állambeli Hudson-völgy lakatlan és elfeledett épületeit. Otthon--Álomotthonok – Türkiz álom a belvárosbanhttp://www.life.hu/otthon/20161006-alomotthonok-sorozat-flamingo-interiors-takacs-anna-es-szabo-peter-altal-tervezett-luxusotthon.htmlA klasszikus és a modern találkozása egy egyedileg kialakított budapesti luxuslakásban – Álomotthonok című sorozatunk következő részében Takács Anna és Szabó Péter belsőépítészek munkáját mutatjuk be. Otthon--A hónap színe: a merészen hívogató borvöröshttp://www.life.hu/otthon/20161005-a-honap-szine-a-lakberendezesben-a-borvoros-marsala.htmlA mély vörösben pompázó őszi falevelek inspiráltak bennünket október hónap színe kiválasztásában. A borvörös, vagy ahogyan gyakran hívják, a marsala egy igen meleg tónusú, testes színárnyalat. Otthon--Hírességek és otthonaik - Kitalálod, melyik ingatlan kihez tartozik?http://www.life.hu/otthon/20161003-sosem-gondolnad-hogy-ezekben-a-hazakban-vilagsztarok-laknak.htmlMadarat tolláról, hírességet otthonáról - de vajon kitalálod-e, hogy az alábbi luxusingatlanok melyik híres emberhez tartoznak? Korábbi cikkeinkben mindannyiuk otthonával foglalkoztunk már, csak erőltesd meg kicsit a memóriádat. Otthon--Hírességek és otthonaik - Kitalálod, melyik ingatlan kihez tartozik?http://www.life.hu/otthon/20161003-sosem-gondolnad-hogy-ezekben-a-hazakban-vilagsztarok-laknak.htmlMadarat tolláról, hírességet otthonáról - de vajon kitalálod-e, hogy az alábbi luxusingatlanok melyik híres emberhez tartoznak? Korábbi cikkeinkben mindannyiuk otthonával foglalkoztunk már, csak erőltesd meg kicsit a memóriádat. Otthon--Kámforrá vált vendégek, omladozó épületek – Szellemszállodák a világbólhttp://www.life.hu/otthon/20160926-lepusztult-szellemhotelek-a-vilagban.htmlGazdasági válság, atomkatasztrófa vagy éppen katonai puccs – nem mindennapi okok vezettek az alábbi, egykoron tündöklő luxushotelek lepusztulásához. Elhagyatott szállodákra a világ számos pontján bukkanhat az ember, az enyészeté lett épületek falai mögött pedig izgalmas, sok esetben igen elszomorító történetek lappanganak. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.