A szépség és a szörnyeteg bútorok otthon mese stílus Walt Disney lakberendezés vintage
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az 1991-ben bemutatott Walt Disney-mesét egy egész generáció imádta és imádja a mai napig. A szépség és a szörnyeteg kultusza olyannyira nincs leáldozóban, hogy 2017 márciusában jön a mese élő szereplős filmváltozata is. Nem tagadjuk, a Life.hu szerkesztősége is odavan ezért a varázslatos történetért, éppen ezért a következőkben olyan bútorokat és dekorációs elemeket válogattunk össze, amelyek segítségével akár te is megteremtheted a mese különleges világát az otthonodban. 

A sztorit valószínűleg mindenki ismeri: egy gőgös herceg kastélyába egy csúf öregasszony kopogtatott be, hogy szállásért könyörögjön, fizetségül pedig egy szál rózsát kínált. A herceg nem fogadta el a virágot és elzavarta az asszonyt. Ekkor az öreg egy világszép tündérré változott, és büntetésül gonoszságáért megátkozta a herceget és a kastély összes lakóját. Ha a hercegnek szörnyeteg képében sikerül valakit megszeretnie, és szerelme viszonzásra lel, mielőtt lehull az utolsó rózsaszirom, megtörik az átok.

Forrás: Youtube

A hercegből tehát szörnyeteg lett, a palotája szolgálói pedig különféle bútordarabok és lakberendezési tárgyak képében élték életüket egészen addig, míg Belle meg nem törte az átkot.

Az elátkozott kastély legemlékezetesebb lakói többek között Lumière, a gyertyatartó; Tik-Tak úr, az óra; Mrs. Potts és Csészike, a teáskanna és a teáscsésze, vagy éppen Pamacs, a tollseprű.

Az igazán elszánt rajongók akár a mesebeli tárgyak hasonmásait is beszerezhetik, és otthonukat egy komplett elvarázsolt kastéllyá változtathatják. A szépség és a szörnyeteg hangulatát legjobban vintage bútorokkal tudod visszaadni, amelyeknek nagy előnye, hogy egyáltalán nem szükséges őket drága lakberendezési áruházakból beszerezni. Irány a bolhapiac, vagy kutass egy kicsit nagymamád holmijai között. Garantáltan találsz majd egy régi, kopott, de hihetetlenül hangulatos kézi tükröt, vagy akár egy díszes, antik teáskészletet. Inspirálódj képeinkből, és vesd bele magad a mesebeli lakberendezésbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.