Összebútorozás? Ezekről a dolgokról még a párod kedvéért sem kell lemondanod

Forrás: Thinkstock -
közös élet bútorok otthon összeköltözés lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az összeköltözés minden pár életében fontos lépcsőfok, hiszen, ahogy a mondás is tartja: "lakva ismerszik meg az ember". Két eltérő személyiség összebútorozása azonban számos (nem kívánt) meglepetést is tartogathat: lesznek holmik, amelyektől meg kell válnotok, és bizony nagy szükségetek lesz a kompromisszumkészségetekre is. Vannak azonban olyan dolgok, amikből nem kell engedni, és amelyek közös otthonotokban is nyugodtan helyet kaphatnak.

Családi ereklyék

Jó tanács: ne kényszerítsd párodat arra, hogy a szívéhez közel álló, nemzedékről nemzedékre öröklődő családi ereklyéitől megszabaduljon. A presszió csak sértődéshez és végeláthatatlan veszekedéshez vezetne. Még ha te nem is tudod nagyra értékelni az ősrégi porcelán teáskészletet vagy a nagyi ütött-kopott falitükrét, a másik felednek sokat jelentenek, és biztos megtaláljátok nekik azt a helyet, ahol téged sem zavarnak, és amivel ő is elégedett lesz.

Forrás: Thinkstock

Csajos stílus - pasis dizájn

Akkor lehet kicsit keményebb dió az összeköltözés, ha mindkettőtöknek olyan markáns és kiforrott stílusa van, amihez foggal-körömmel ragaszkodtok. Ebben az esetben fontos, hogy egy kompromisszumos megoldásra fókuszáljatok, ne akarjátok elnyomni a másik stílusát, hanem okosan kombináljátok a kettőt. Van egy virágos függönyöd, amitől semmi pénzért nem válnál meg? Nem is kell. Ha a pink és levendula túl sok a pasidnak, akkor vigyetek a helyiségbe egy kis bézst, vagy más semleges, sötétebb elemeket. A két ellentétes stílus találkozásából igazán dizájnos végeredmény sülhet ki.

Kedvenc képzőművészeti tárgyaid

Ha kedvenc festményeid, fotóid, akár mini szobrocskáid sokat jelentenek neked, tarts meg őket nyugodtan. A művészet örök, egy szép festményt szinte bármilyen lakberendezési stílusba integrálni lehet, amivel az adott helyiség is egészen új hangulatot nyer majd.

A párod bútorai

Beszéljetek róla, semmi esetre se dobd ki a másik cuccait, anélkül, hogy megkérdeznéd. Lehet, hogy mindig is utáltad párod ócska kanapéját, vagy ormótlan éjjeliszekrényét, de ne az utálatoddal harcolj ellenük, próbálkozz egy sikeresebb forgatókönyvvel: ne a zavaró bútorok kidobásán legyen a hangsúly, hanem azon, hogyan is tudnátok közös otthonotokat mindkettőtök számára a legkomfortosabbá tenni.

Forrás: Thinkstock

Jelenlegi lakótársad és az ő holmija

Ne feledkezz meg arról, hogy az összeköltözés nemcsak számodra fontos változás, hanem bizony házi kedvenced számára is. Ez pedig tökéletes alkalom lehet arra, hogy kutyusod, cicusod megunt, rég nem használt játékaitól könnyes búcsút vegyetek, és tényleg csak a kedvenceket tartsátok meg a helyspórolás érdekében. Az imádott kiságyát pedig még véletlenül se próbált meg költözés előtt kimosni, hiszen fontos, hogy az új helyén is a megszokott szagok, illatok vegyék körül.

A világ legfélelmetesebb helyei, 2. részhttp://www.life.hu/otthon/20161018-a-vilag-legfelelmetesebb-helyei-masodik-resz.htmlEmbertelen kínzások, rejtélyes gyilkosságok és rémisztő legendák - utazz el képzeletben a világ legijesztőbb vidékeire, és borzongj velünk együtt egy kicsit. Otthon--Egy elfeledett tűzoltóállomás porlepte kincseihttp://www.life.hu/otthon/20161017-elhagyott-tuzolto-allomast-talaltak-az-angliai-dudley-ban.htmlNéhány hete egy több mint 60 éve érintetlen, elhagyottan árválkodó tűzoltóállomásra bukkantak az angliai Dudley-ban. A dolgozók, mintha csak egyik percről a másikra hirtelen eltűntek volna, hátrahagyva a felszerelésüket, munkaeszközeiket. Otthon--A leghátborzongatóbb elhagyatott helyek a világon, 1. részhttp://www.life.hu/otthon/20161014-a-leghatborzongatobb-elhagyott-helyek-a-vilagon-elso-resz.htmlLehet valami egyszerre félelmetes, mégis szemet gyönyörködtető? De még mennyire, hogy lehet. A következőkben olyan elhagyatott épületeket és különböző helyeket gyűjtöttünk össze, amelyek láttán garantáltan végig fut majd a hideg a hátadon. OtthonOrigoInspirálódj a sztároktól - Halloween alkalmából kidekorált celebotthonokhttp://www.life.hu/otthon/20161013-kozeledik-a-halloween-igy-dekoraltak-a-sztarok-tavaly.htmlKicsit több, mint két hét, és ismét eljön a világító töklámpások éjszkája, azaz itt a várva várt halloween. Hogy ötleteket és inspirációt gyűjtsünk, szétnéztünk kicsit a világsztárok háza táján (Instagram-profilján), és most bemutatunk néhány igen jól sikerült tavalyi celebdekorációt. Otthon--Ez egy anyagias világ - Megdöbbentő fotósorozathttp://www.life.hu/otthon/20161011-peter-menzel-fotos-material-world-a-global-family-portrait-cimu-fotosorozata.htmlTe össze tudnád zsúfolni az otthonodban található összes holmidat egy fotó erejéig? Vajon milyen lenne az elkészült kép: túlzsúfolt vagy üresen kongó? Peter Menzel amerikai fotóriporter a 90-es években egy érdekes és egyben megdöbbentő fotósorozatot készített arról, mennyi és milyen fogyasztási cikkel rendelkeznek a világ különböző pontjain az emberek. Otthon--A világ legfélelmetesebb helyeihttp://www.life.hu/otthon/20161010-a-vilag-legfelelmetesebb-helyei.htmlHalloweenhez közeledve ismét a horroré a főszerep. Az alábbi szubjektív listán összeválogattuk a világ legrémisztőbb helyeit. Borzongásra felkészülni! Otthon--



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.