A leghátborzongatóbb elhagyatott helyek a világon, 2. rész

Forrás: Wikipédia -
otthon elhagyatott elhagyott épületek elhagyott helyek épület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Folytatjuk sorozatunkat, a következőkben is olyan elhagyatott helyeket fogunk bemutatni, amelyek láttán nem csak a hideg fog végigfutni a hátadon. Ezeknek a lepusztult épületeknek magányától garantáltan a szíved is összeszorul majd egy kicsit. 

Franklin Delano Roosevelt titkos vasúti vonala - New York

A New York-i Waldorf-Astoria szálló alatt egy titkos, ma már teljesen elhanyagolt vasúti vonal húzódik, amelyet még Franklin Delano Roosevelt amerikai elnök használt annak érdekében, hogy ne kelljen a nyilvánosság előtt tolószékben mutatkoznia. Roosevelt elméletileg egy különleges vasúti kocsival érkezett a szálloda alá, ott páncélozott Pierce Arrow autójával legördült a szerelvényről, majd egy teherliftbe hajtott be. A lift a szálloda parkolójáig vitte.

Fotó: Sam Horine

Bhangarh romjai - India

Az Indiában található Bhangarh városát a 17. században alapították Madho Singh rádzsa parancsára. A települést kezdetben több tízezren lakták, mára azonban szellemvárossá vált. A város pusztulása egy helyi legenda eredménye, úgy tartják ugyanis, hogy a területet évszázadok óta egy ősi átok sújtja. A szóbeszéd szerint az átok napnyugta és napfelkelte között lép életbe, mely időszakra a város egyszerűen eltűnik, és senki nem tudja, mi történik vele ez idő alatt. A helyiek a mai napig úgy gondolják, hogy aki éjjel átlépi a város határait, az az életével játszik. Még figyelmeztető táblákat is kihelyeztek az egykori település köré, amelyek tiltják a városba lépést napnyugta után és napfelkelte előtt.

Forrás: AFP

A leghátborzongatóbb elhagyatott helyek a világon, 1. rész

Lehet valami egyszerre félelmetes, mégis szemet gyönyörködtető? De még mennyire, hogy lehet. A következőkben olyan elhagyatott épületeket és különböző helyeket gyűjtöttünk össze, amelyek láttán garantáltan végig fut majd a hideg a hátadon. Korábbi cikkünket itt tudod elolvasni.

San Zhi, az elhagyott üdülőváros - Tajvan

Tajvan északi részén, San Zhi városában található furcsa, ufó formájú épületeket eredetileg egy luxus-nyaralóközpontnak szánták, a tervekből azonban végül semmi nem valósult meg. Az 1970-es évek végén egy gumigyártó cég tervei alapján készültek el az első épületek, ám néhány év múlva a vállalat csődközelbe került, így nem tudta befejezni az építkezést. 1989-ben a félig kész komplexumot megvásárolta egy ingatlanfejlesztő cég, akik 5 csillagos szállodakomplexumot akartak itt létrehozni, de alig egy évvel később a befektetők közötti széthúzás következtében az építkezés újra leállt. Arról, hogy miért nem készült el végül soha az épületkomplexum, számos pletyka kering, a legnépszerűbb híresztelés szerint néhány rejtélyes halálos baleset áll az ügy mögött.

Forrás: Wikipédia

Pripjaty - Ukrajna

A belarusz-ukrán határ közelében található Pripjaty Csernobiltól mindössze 16 km-re található. Mikor 1986-ban felrobbant a csernobili atomerőmű 4-es blokkja, Pripjaty teljes lakosságát evakuálták. Holmijukat hátrahagyva több ezer embernek kellett egyik napról a másikra elmenekülnie otthonából. A tragédia óta Pripjaty valódi elhagyatott szellemváros. A település a mai napig a cézium, a stroncium, a plutónium és az amerícium radioizotópjaival szennyezett.

Forrás: Wikipédia

Rjugjong Hotel - Észak-Korea

A Rjugjong Hotel egy felhőkarcoló az észak-koreai Phenjanban, amit a mai napig nem fejeztek be. Az építését még 1987-ben kezdték el, a cél az volt, hogy az 1989-es világifjúsági találkozóra adják át. Háromezer szobás, 105 emeletes, 330 méter magas, nagyon látványos, piramist formázó, háromszárnyú alaprajzzal bíró épületet terveztek, amelynek a tetején öt forgó étterem kapott volna helyet. Az épület betonvázát már majdnem sikerült befejezni, amikor máig tisztázatlan okokból 1992-ben leállították az építkezést. A félelmetes piramis most is ott árválkodik a város központjában, ugyanis a korábbi vezető, Kim Dzsongil presztízsokokból nem volt hajlandó lebontatni.

Forrás: AFP/Koryo Tours
Összebútorozás? Ezekről a dolgokról még a párod kedvéért sem kell lemondanodhttp://www.life.hu/otthon/20161019-ot-dolog-amit-soha-ne-adj-fel-ha-osszekoltozol-a-paroddal.htmlAz összeköltözés minden pár életében fontos lépcsőfok, hiszen, ahogy a mondás is tartja: "lakva ismerszik meg az ember". Két eltérő személyiség összebútorozása azonban számos (nem kívánt) meglepetést is tartogathat: lesznek holmik, amelyektől meg kell válnotok, és bizony nagy szükségetek lesz a kompromisszumkészségetekre is. Vannak azonban olyan dolgok, amikből nem kell engedni, és amelyek közös otthonotokban is nyugodtan helyet kaphatnak. Otthon--Egy elfeledett tűzoltóállomás porlepte kincseihttp://www.life.hu/otthon/20161017-elhagyott-tuzolto-allomast-talaltak-az-angliai-dudley-ban.htmlNéhány hete egy több mint 60 éve érintetlen, elhagyottan árválkodó tűzoltóállomásra bukkantak az angliai Dudley-ban. A dolgozók, mintha csak egyik percről a másikra hirtelen eltűntek volna, hátrahagyva a felszerelésüket, munkaeszközeiket. Otthon--A világ legfélelmetesebb helyei, 2. részhttp://www.life.hu/otthon/20161018-a-vilag-legfelelmetesebb-helyei-masodik-resz.htmlEmbertelen kínzások, rejtélyes gyilkosságok és rémisztő legendák - utazz el képzeletben a világ legijesztőbb vidékeire, és borzongj velünk együtt egy kicsit. Otthon--Ez egy anyagias világ - Megdöbbentő fotósorozathttp://www.life.hu/otthon/20161011-peter-menzel-fotos-material-world-a-global-family-portrait-cimu-fotosorozata.htmlTe össze tudnád zsúfolni az otthonodban található összes holmidat egy fotó erejéig? Vajon milyen lenne az elkészült kép: túlzsúfolt vagy üresen kongó? Peter Menzel amerikai fotóriporter a 90-es években egy érdekes és egyben megdöbbentő fotósorozatot készített arról, mennyi és milyen fogyasztási cikkel rendelkeznek a világ különböző pontjain az emberek. Otthon--Egy megelevenedett tündérmese: rendezd be otthonodat A szépség és a szörnyeteg stílusábanhttp://www.life.hu/otthon/20161011-a-szepseg-es-a-szornyeteg-walt-disney-mese-lakberendezes.htmlAz 1991-ben bemutatott Walt Disney-mesét egy egész generáció imádta és imádja a mai napig. A szépség és a szörnyeteg kultusza olyannyira nincs leáldozóban, hogy 2017 márciusában jön a mese élő szereplős filmváltozata is. Nem tagadjuk, a Life.hu szerkesztősége is odavan ezért a varázslatos történetért, éppen ezért a következőkben olyan bútorokat és dekorációs elemeket válogattunk össze, amelyek segítségével akár te is megteremtheted a mese különleges világát az otthonodban. OtthonOrigoAz internet legjobb helye - A gyönyörű, elhagyatott kastélyok Instagram-oldalahttp://www.life.hu/otthon/20161007-abandoned-hudson-valley-a-gyonyoru-elhagyott-kastelyok-instagram-oldala.htmlAz Abandoned Hudson Valley (magyarul az Elhagyatott Hudson-völgy) nevű Instagram-oldal azért jött létre, hogy összegyűjtse a New York állambeli Hudson-völgy lakatlan és elfeledett épületeit. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.