Öt dolog, amit gyakrabban kellene cserélni a fürdőszobában, mint gondolnád

fürdőszoba tisztaság otthon baktérium mikroorganizmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Otthonod, különösen a fürdőszobád, egy valódi baktériumtanya. Ha nem akarod, hogy a cifrábbnál cifrább mikroorganizmusok az egészségedre is fenyegetést jelentsenek, az alábbi jó tanácsokat érdemes megfogadnod. 

A luffaszivacsnak három hét után mennie kell

Tudod, ez az a dörzsiszivacs, amellyel kitűnően el tudod távolítani fürdés közben az elhalt hámsejteket – funkciójából és a fürdőszoba meleg, párás levegőjéből adódóan pedig valószínűleg el tudod képzelni, hogy néhány hét lefolyása alatt mi minden verhet tanyát ebben a szivacsban. Igazi melegágya a baktériumoknak, éppen ezért háromhetente mindenképpen érdemes újat vásárolnod.

A luffa szivacsnak három hét után mennie kell Forrás: Thinkstock

A sminkszivacsot fél év után cseréld le

Érdemes minden használat után meleg vízzel jól átmosnod, utána pedig, amennyire csak tudod, kicsavarni belőle a vizet végül pedig hagynod megszáradni – ha ezt megteszed, elég, ha csak félévente cseréled le újra.

Fogkefecsere kéthavonta

Nem csak azért érdemes odafigyelni a fogkefecserére, mert a sörték a folyamatos használat során gyorsan elkopnak, azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a fogkefe bizony számos gusztustalan dolognak adhat otthont: mint például a vécéből kicsapódó különböző baktériumok és egyéb ínyencségek.

Fogkefecsere kéthavonta Forrás: Thinkstock

Törülközőmosás hetente

Ha minden fürdés után kiteregeted, és hagyod megszáradni a törülközőt, akkor nem kell csak hetente cserélned. Ha viszont hagyod beposhadni, akkor akár kétnaponta is érdemes újat elővenni.

Kéztörlőcsere naponta

Túl gyakorinak hangzik? Hát, pedig... A kéztörlők sokkal hamarabb koszolódnak, hiszen minden kézmosás után, azaz egy nap folyamán többször is használod. Ha nagy családod van, akkor mindenképpen érdemes naponta cserélni, ha csak ketten vagytok a pároddal, akkor három-négy napot is kihúzhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.