Így lesz nyugis az ünnepi időszak - Növények, amelyek javítják a hangulatodat

Forrás: Thinkstock -
karácsony növények virágok otthon bazsalikom muskátli levendula rozmaring szobanövények orchidea ünnepek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a karácsony a szeretet ünnepe, sokaknak mégis ez az egyik legstresszesebb időszak az évben. Annak érdekében, hogy az ünnepi várakozást kicsit nyugisabban vészeld át, érdemes segítségül hívnod néhány természetes hangulatjavítót. Mutatjuk, mik azok a szobanövények, amik hozzájárulhatnak a stresszmentes hétköznapokhoz. 

Bazsalikom

Az egyik kedvenc fűszernövényünk, ami nemcsak az ételek ízélményét fokozza, hanem finom illatával a hangulatunkat is javítja. Ezt pedig a bazsalikom egyik fő komponensének, a linaloolnak köszönhetjük.

Bazsalikom Forrás: Thinkstock

Muskátli

Az ezer színben pompázó muskátlikat sokan lenézik, pedig egyszerűségük ellenére igazán csodálatos virágok. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a muskátlik enyhe illata (amely egyébként a rózsáéhoz hasonló) elősegíti a szellemi nyugalmat.

Muskátli Forrás: Thinkstock

Íme, öt tökéletes szobanövény

Bár a zöldellő fák és színpompás virágok odakint szép lassan téli álomba merülnek, otthonod falai között a hideg hónapokban is tovább kertészkedhetsz. Az alábbiakban öt olyan szobanövényt gyűjtöttünk össze, amik nem igényelnek sok odafigyelést, és akár a legzordabb körülmények között is képesek vígan eléldegélni.

Levendula

A levendula illatáról régóta úgy tartják, hogy segít enyhíteni a szorongást és a stresszt – éppen ezért van annyi levendulaillatú gyertya, illatosító és minden egyéb a piacon. De az igazi mégis az, ha valódi, élő növényt tartasz lakásodban, hogy friss illatatával megkönnyítse a mindennapokat.

Levendula Forrás: Thinkstock

Orchidea

A káprázatos, kecses orchideák olyan luxust jelentenek, amelyek az életben a legkönnyebben elérhetők. Az orchidea egész évben virágzik, ennek köszönhetően még a hideg téli napokba is egy kis vidámságot tud hozni csodálatos színeivel. Talán ez is az oka, hogy a feng shui szakemberek is azt mondják, hogy az orchidea pozitív energiával tölti meg az adott helyiséget.

Orchidea Forrás: Thinkstock

Rozmaring

A rozmaring az emlékezés és a belső béke szimbóluma, amit valószínűleg annak is köszönhet, hogy varázslatos illata a nyári napsütés nosztalgikus hangulatát idézi fel szívünkben.

Rozmaring Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.