Álomotthonok - Luxuslakás Tatabányán art déco stílusban

enteriőr otthon belsőépítészet álomotthon lakberendezés lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Álomotthonok sorozatunkban ezúttal egy Tatabányán élő fiatal család art déco sítlusú otthonát mutatjuk be, amelynek enteriőrjét Dóró Judit belsőépítész tervezte.

2016 nyarának végén egy fiatal házaspár bízta meg Dóró Judit tervezőirodáját éppen épülő családi házuk belső tereinek megtervezésével. Az otthont a megbízók által is igen kedvelt new art déco stílusban alakították ki, a bronz és bézs színek hangsúlyozásával. Összességében egy olyan fiatalos, élhető luxuslakás megalkotása volt Judit célja, mely ötvözi a mai kor értékeit és igényeit, mind dizájn, mind pedig az anyagfelhasználás szempontjából.

Így készül az álomotthon

A bejárat közvetlen környezetében egy bronz tükrös gardróbot és egy különlegesen szép keretbe foglalt, egyedileg készített, tűzött bőr hátfalas ülőkét alakítottak ki.

Az előtér Forrás: Dóró Judit

Ebben a térben található egy dekorbeton burkolattal ellátott dizájn látványlépcső is, mely könnyedén összefűzi a földszinti és emeleti traktust. A szerkezet orsóterében van egy zöld sziget, amely beton keretezést és hangulatvilágítást kapott. A tér középpontját az állmennyezet és a kristálycsillár egységesíti, a luxus hatást pedig a magasfényű padlóburkolat, a metál tapéták, a sötét, keretező hatású lábazat és a csillanó felületek adják.

Szintén ebben a térben helyezkedik el egy különleges bronz-fém szerkezetű konzolasztalka egy art deco tükörrel, külön dekor panellel hangsúlyozva azt.

A látványlépcső dekorbeton burkolattal készül Forrás: Dóró Judit

A nappalit három fő szegmens mentén alakították ki: a pihenés-étkezés-főzés laza és harmonikus egységet képeznek egymással, természetesen az egész házra jellemző elegancia vonalait megtartva.

A pihenés központját a tévé-kanapé rész jelképezi, amelyet a fényes kerettel ellátott dizájn álmennyezet rendez keretbe. A bronz mint stílusmeghatározó a tükrökön és a textíliákon is megjelenik. A mobilbútorok, kiegészítők és csillárok stílusa, formája, összhangja is eleganciát sugall. Az előtérbe tervezett, fényes bronz felületű konzolasztal stílusa itt a dohányzóasztalban folytatódik.

A nappali eleganciát sugall Forrás: Dóró Judit

A pihenés és főzés funkcióit a beton burkolatú kandalló és a tükörbetétes bár egysége köti össze. A barna és bronz árnyalatai nagyon szép harmóniába rendezve jelennek meg ebben a térben.

Bár a konyha a helyiség hátsó, védettebb részén található, mégis nagyvonalú és elegáns, úgy, hogy közben diszkréten simul bele a környező funkciókba. Bejáratát a bár rész ferde lezáró eleme indítja, ezzel is jelezve, hogy a térben egy új funkció kezdődik, avagy fejeződik be. A konyhabútor szemből nézve szimmetrikus, a nappali felől nézve viszont aszimmetrikus, ez adja a különleges és egyben zseniális hatását. A szimmetrikus részt Judit egy bronzüveg ajtós vitrinnel könnyítette, alsó lábazati részébe pedig LED-hangulatvilágítást alakított ki.

A konyha diszkréten simul bele a környező funkciókba Forrás: Dóró Judit

Dóró Judit

"A megrendelők, mint mindig, most is nagyon örülnek annak, amit irodánk szolgáltatott számukra, sőt elmondásuk alapján messzemenően túlszárnyaltuk mindazt, amit csak álmodni mertek. Nekünk ez az elégedett megrendelői visszajelzés az, amely keretezi egy-egy projekt végeredményét, és további sok szép enteriőr megalkotására késztet a jövőben is."

A földszinten található egy vendégmosdó zuhanyzóval. Ebbe a viszonylag kis térbe Judit úgy helyezte el a funkciókat, hogy a tágasság és szellősség érzése megmaradjon. A vécé melletti tükrös panelt különleges dizájntapétával és egyedi sminkvilágítással alakította ki, amelynek technikai megvalósítása különös szakértelmet és odafigyelést igényelt, hiszen olyan látványt nyújt, mintha a panel lebegne. A valóság persze teljesen más a háttérben.

Vendégfürdőszoba Forrás: Dóró Judit

A lépcsőházi tér egységét a többlépcsős hangulatfénnyel megvilágított álmennyezet adja, kiegészítve a falikarok számára kialakított panelekkel. Látszólag olyan, mintha a kristálylámpákat ezek a panelek tartanák.

A lépcsőház Forrás: Dóró Judit

A nem túl nagy méretű szülői hálószobát Dóró Judit a gardróbszekrény frontfelületére helyezett bronztükörrel próbálta nagyítani úgy, hogy a tükröződés a lehető legkisebb mértékű legyen, mégis elérje a kívánt tértágító hatást.

Az egyedi tűzött hátfallal ellátott ágy két központi pillérszerű elem közé ékelődik be. Ezek a pillérek adnak helyet a falikaroknak is. Az álmennyezeti fényes díszítő keretezés mint stíluselem itt is megjelenik. Az ággyal szemközti falon egy visszaköszönő dizájn, a bútorkeretezés adja a ruhaneműk tárolására alkalmas fiókok fő szerkezetét.

A szülői hálószoba - a gardróbszekrény frontfelületére helyezett bronztükör tértágító hatással bír Forrás: Dóró Judit

A gyerekszoba adottságainál fogva világosabb, ide tervezte Judit ezt a kivételes, három oldalról kárpitos, tűzött hátfallal ellátott, baldachinos, kuckós kis hercegnőágyat. Az ágy mellé egy polcos rész is került a mesekönyveknek és az éjszakai kellékeknek.

A szoba másik fő eleme a hatalmas ruhásszekrény, melynek monotonitását a tervező virághátfallal ellátott polcokkal oldotta fel. Az ággyal szemközti részen található a játszósarok.

A gyerekszoba Forrás: Dóró Judit

A családba érkező új jövevény számára berendezett hálószoba egyik fő része a kiságy és az azt keretező dizájnpolc, hangulatvilágítással. A másik nagy egységet alkotó ruhásszekrényen kívül Juditnak helyet kellett még találnia egy pihenőfotelnek az anyuka számára, és a pelenkázó résznek is.

A babaszoba Forrás: Dóró Judit

A fürdőszoba viszonylag keskeny, és több nyílászáróval szabdalt terének berendezése nem volt egyszerű, három fő funkciót kellett úgy elhelyezni és egységbe rendezni, hogy minden szempontnak megfeleljen. Judit a teret tükrös felületekkel nagyobbította több irányból is: egyrészt a dobogóra állított fürdőkád felől, másrészt a mosdópult felől. Ezáltal optikailag kellemesebb és tágasabb lett az egyébként keskeny tér. A stíluselemek, mint álmennyezet és dizájnkeretezés, itt is megjelenik.

A fürdőszoba Forrás: Dóró Judit

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.