Rossz energiák az otthonodban - Lehet, hogy a lakásod miatt vagy balszerencsés?

negatív otthon energia feng shui lakberendezés lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Arra törekszel, hogy otthonod egy pozitív energiájú, komfortos családi kuckó legyen? Akkor az alábbi, szerencsétlenséget és rossz energiát sugárzó dolgoktól érdemes minél előbb megszabadulnod. Oké, lehet, hogy nem vagy egy babonás típus, de jobb biztosra menni, nem igaz?

Törött óra

Egyrészt a feng shui szerint is rossz ómen, ha törött, hibás dolgokat tartasz otthonodban, az órákkal azonban még több baj van. Ha olyan törött óra van a lakásban, ami még ketyeg, az a hiedelem szerint halottat hoz a családba.

A törött óra rossz ómen Forrás: Thinkstock

Fekete ajtó

Lehet, hogy elegánsnak tartod a sötét árnyalatokat, a feng shui szerint azonban a fekete ajtó rossz szerencsét hoz az otthonba – kivétel, ha az ajtó északra néz.

Tükrök

Nem csak a törött tükör hoz balszerencsét. A viktoriánus hiedelmek szerint a tükrök ellophatják az emberek lelkét, régen éppen ezért ha valaki meghalt a családban, letakarták a házban lévő összes tükröt, nehogy az elhunyt lelke csapdába essen bennük.

Régi naptár

Ideje kidobni a tavalyi naptárakat, és arra is érdemes figyelni, hogy hét- és hónapváltáskor haladj az idővel. A hiedelmek szerint a naptárak a múló időt szimbolizálják, és ha nem haladsz velük folyamatosan, akkor az rossz hatással lesz az életedre – akár meg is rövidülhet!

Ha nem haladsz a naptáraddal folyamatosan, akkor az rossz hatással lesz életedre - akár meg is rövidülhet! Forrás: Thinkstock

Törött étkészlet

A feng shui azt mondja, az étkészlet a családot és a gazdagságot szimbolizálja egy lakásban. Ha pedig repedt tányérból eszel, akkor tudat alatt becsalogatod a bajokat és kudarcokat az életedbe.

Szúrós növények

A rózsa kivételével a szúrós növények negatív energiát és balszerencsét hoznak az otthonodba. Kétszer is érdemes hát végiggondolni, hogy kaktuszokkal díszíted-e a lakásodat.

Halott növények

A rendszertelen locsolás miatt szerencsétlen szobanövényed kiszáradt? Akkor végy tőle fájdalmas búcsút. Az elszáradt növények szintén a balszerencse hírnökei.

Az elszáradt növények szintén a balszerencse hírnökei Forrás: Thinkstock

Zöld falak

Bár a Pantone Intézet 2017 színének egy zöld árnyalatot választott, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban úgy tartják, hogy a zöld egy szerencsétlenséget hozó szín. A hiedelem eredete az 1700-as évekig nyúlik vissza, amikor is egy svéd kémikus arzént használt a tapéták és szövetek zöld színre festéséhez, ami aztán a lakók halálához vezetett.

Üres hintaszék

Az írek úgy tartják, hogy az üres hintaszék sötét erőket hoz a lakásba. Még rosszabb, ha ez a bizonyos üres hintaszék elkezd magától mozogni, az ugyanis azt jelenti, hogy a gonosz szellem már megtelepedett benne, és halált, valamint szerencsétlenséget fog okozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.