lépcsőház fotósorozat építészet lépcső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy csigalépcső a funkcióján túl igazi gyöngyszeme, kiegészítője lehet egy lakásnak. A müncheni székhelyű szabadúszó fotós, Maria Pasvantova is meglátta a csigalépcsőkben rejlő varázslatot, amit fotósorozatában meg is örökített az utókor számára. 

„A fényképezőgépem és a széles látószögű lencsém mindig a táskámban van, így Münchenben sétálgatva, amikor csak egy csigalépcsőt láttam, megörökítettem” – mesélte munkájáról a művész. Az építészet iránti rajongása már évek óta megvolt, Maria ugyanis a Müncheni Műszaki Egyetemen, valamint a Montpellier Építészeti Iskolában szerezte végzettségét. Már az egyetem alatt biztos volt abban, hogy a későbbiekben építészeti fotózással szeretne foglalkozni.

A képeit nézve azt kijelenthetjük, hogy Pasvantovának valóban jó szeme van az épületekhez, képein München legcsodálatosabb lépcsőházait örökítette meg.

„Az embereknek általában egy épületen először a homlokzat tűnik fel. A második legfeltűnőbb és leglenyűgözőbb pedig a bejárat. A lépcsőknek egyáltalán nem csak gyakorlati hasznuk van, hanem művészeti értékük is” – mondja Pasvantova.

Maria a 12 kedvenc képét osztotta meg Instagram-profilján, főleg müncheni irodaházakban készítette őket. Most mi is ezeket mutatjuk be.

/1701/Csiga2017126161322
Öt érdekesség, amit tudnod kell az Obama család új lakhelyérőlhttp://www.life.hu/otthon/20170125-erdekessegek-obamaek-uj-lakhelyerol-kaloramarol.htmlTrumpék beköltöztek, Obamáék kiköltöztek - de nem mentek messzire! Ahogy azt már megírtuk, a leköszönő elnök és családja Washingtonban D.C.-ben marad, egészen pontosan annak Kalorama nevű, igen kifinomult hangulatú, kertvárosias környékén telepszik le. Korábban képeket is mutattunk már új házukról, most pedig néhány érdekességet is elárulunk a Kalorama szomszédságról. Otthon--Így alakítja majd át Donald Trump egy aranyozott giccspalotává a Fehér Házathttp://www.life.hu/otthon/20170124-mennyire-alakithatja-at-a-trump-csalad-a-feher-hazat.htmlA Trump család korábbi otthonát látva bizony van ok az aggodalomra. A New York-i luxuspenthouse berendezését a 18. századi Franciaország inspirálta, az ingatlan egy giccses aranykalitka. Vajon az újdonsült amerikai elnök ugyanezt a vonalat szeretné majd továbbvinni új otthonában is? Meglehet, a Fehér Ház szigorú szabályai viszont (szerencsére) nem adnak neki teljesen szabad kezet. OtthonThinkstockÍme, az Egyesült Államok jelenlegi legdrágább otthonahttp://www.life.hu/otthon/20170123-az-usa-legdragabb-otthona-250-millio-dollar.html250 millió dolláros, azaz nagyjából 73 milliárd forintos kikiáltási árával ez a 12 hálószobás, 21 fürdőszobás Los Angeles-i kúria az Egyesült Államok jelenlegi legdrágább eladó otthona. Otthon--Öt szabály, amit idén mindenképpen érdemes beiktatnod a házirendbehttp://www.life.hu/otthon/20170120-5-szabaly-amit-2017ben-tarts-be-otthonodban.htmlÚjévkor a legtöbb ember egy csomó olyan fogadalmat tesz, amit aztán nagyjából az első hét után rendre meg is szeg. Éppen ezért a következőkben mi egyáltalán nem akarunk teljesíthetetlen feladatok elé állítani: öt olyan könnyen kivitelezhető tanácsot adunk, amit betartva garantáltan jobban érzed magad az otthonodban. OtthonOrigoKutyaluxus milliomos ebeknek – Hotelek négylábúaknakhttp://www.life.hu/otthon/20170113-a-vilag-legmenobb-hoteljei-kutyaknak.htmlÉlményfürdő, masszázs és luxus a köbön – mindez kutyáknak. Az alábbi hotelekben garantáltan nem fogja egy négylábú sem kutyául érezni magát, míg arra vár, hogy gazdija eljöjjön érte. OtthonOrigoLess be a New York-i Waldorf Astoria hotel csillogó világábahttp://www.life.hu/otthon/20170109-erdekessegek-a-new-york-i-waldorf-astoria-hotelrol.htmlA New York-i Waldorf Astoria a világ egyik leghíresebb szállodája, ahol számos legenda megfordult már az elmúlt évtizedekben. A hotel 2016-ban ünnepelte fennállásának 85. évfordulóját, mégis néhány hét múlva, egészen pontosan február 28-án bizonytalan időre bezárja kapuit. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.