szellemváros Egyesült Államok elhagyott helyek üdülőváros város
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Elkmont nevű, egykor felkapott üdülőváros évtizedek óta üresen áll. A nyaralókat több mint 100 éve építették, és egészen az 1990-es évekig rendszeresen használatban voltak. Ma már az enyészet szélén állnak.

Elkmont Tennessee államban, a Great Smoky Mountains Nemzeti Parkban található. A település az 1910-es években kezdett felvirágozni, a káprázatos nemzeti parknak köszönhetően minden évben turisták töltötték meg a bungalókat.

Az utóbbi 30 évben azonban a vidék egyre inkább jobban hasonlít egy kísértetvárosra, mint egy üdülőkomplexumra. A házakról az idő múlásával lepattogzott a festék, az ablakok betörtek, a fapadlók korhadásnak indultak. Az üdülőváros már csak árnyéka egykori dicsőséges önmagának, az anyatermészet szépen lassan visszaveszi, ami egykor az övé volt.

Bár 2009-ben a Nemzeti Park Szolgálat bejelentette azon szándékát, hogy helyreállíttatják az egykori üdülőházakat, a munkálatok máig nem kezdődtek meg.

/1702/Elkmo20172714127

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.