A férfi, aki berendezte Christian Grey dögös luxusotthonát

luxus enteriőr Christian Grey Penthouse A szürke ötven árnyalata A sötét ötven árnyalata lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány napja megérkezett végre A szürke ötven árnyalata című film folytatása, A sötét ötven árnyalata. Ez alkalomból a film látványtervezője, Nelson Coates osztott meg egy-két érdekes kulisszatitkot az amerikai Elle Decorral.

Szenvedély. Veszély. Érzékiség.

Ez a három szó tökéletesen leírja A szürke ötven árnyalata trilógia világát, a főszereplő Christian Grey személyiségét, valamint annak a luxuspenthouse-nak a hangulatát, amely a legújabb részben, A sötét ötven árnyalatában Christian otthonául szolgál.

Coates: „Christian sötét, veszélyes oldalát próbáltam erősíteni a penthose berendezésével” Forrás: Universal Pictures

„Azt akartam, hogy az emberek átérezzék ezt a filmet – mondta Coates. – Christian sötét, veszélyes oldalát próbáltam erősíteni a penthouse berendezésével, anyaghasználatával. Velencei vakolatot használtam, a lekerekítés helyett a szögletes megoldásokat választottam, és a nyersselyem is gyakori alapanyagom volt.”

Érdekesség, hogy mivel a trilógia második részével egy időben már a harmadikat is leforgatták, Coatesnak egyszerre két film látványáért is felelnie kellett. „Ez volt az első alkalom, hogy egyszerre két filmen dolgoztam. Ez azért volt nehezebb feladat, mert fejben már a folytatáson kellett gondolkodnom, azon, hogyan tudom megjeleníteni például egy lakásban az idő múlását, miket kell változtatni, és miket meghagyni” – nyilatkozta Nelson Coates.

A cél az volt, hogy Christian és Anastasia kapcsolatának mélyülésével az enteriőr is sokkal melegebb, szexibb és romantikusabb legyen Forrás: Universal Pictures

A szürke ötven árnyalata és A sötét ötven árnyalata közben eltelt időt is próbálták Christian otthonában érzékeltetni, amit legjobban a lakás hangulatának változásával tudtak megvalósítani. Coatesnek az volt a célja, hogy a második részben Christian és Anastasia kapcsolatának mélyülésével az enteriőr is sokkal melegebb, szexibb és romantikusabb legyen.

Hogy ez mégis miben nyilvánult meg? Nos, például úgy, hogy míg az első részben a Christian penthouse-ában lévő kandalló használaton kívül maradt, addig a második részben egyrészt a kandalló sokkal nagyobb, látványosabb lett, másrészt végre tűz is égett benne – utalva a Christian és Anastasia kapcsolatában is végbement változásra.

Néhány lakberendezési megoldással viszont Christian szomorú gyerekkorára akartak utalni. Például azzal, hogy a lakás egy vadiúj, kissé hektikus formájú lépcsőfeljárót is kapott, amin szinte alig láthatók a korlátok. Ezzel pedig egyszerre két dolgot is üzentek a nézőknek: a komplexitást és a veszélyt. Ez a két tulajdonság pedig már jól tudjuk, hogy nemcsak a grandiózus lépcsőt jellemzi, hanem a film férfi főszereplőjét is.

/1702/Less_201721415852

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.