Lakberendezési hibák, amik még a párkapcsolatodra is rossz hatással lehetnek

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat otthon lakberendezés szakítás veszekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem is gondolnád, de párkapcsolatodra bizony közös otthonotok is hatással van. A dekorációs, lakberendezési problémák sok apró vitát gerjeszthetnek közted és párod között, aminek hatására a meghitt közös zugotokból könnyen csatatér válhat. Kerüld el a vitákat egy kis előrelátással. A következőkben egy New York-i párkapcsolati szakértő tanácsait tolmácsoljuk.

Nem beszéltek a kanapéról

Elsőre furcsának hangozhat, de bizony a kanapé számos vita forrása lehet. Ez az a bútordarab (az ágyon kívül), amin valószínűleg sok időt fogtok eltölteni, épp ezért olyat kell választanotok, amivel mindketten meg lesztek elégedve. "A leggyakoribb hiba, ha az egyik fél dönt a vásárlásról kizárólag a saját ízlése és kényelme alapján, és elvárja, hogy a partnere is teljes mértékben elfogadja azt" - mondja Jane Greeg New York-i párkapcsolat-szakértő, majd hozzáteszi, hogy az sem szerencsés, ha a kanapé elhelyezéséről is csak az egyik fél dönt, ahelyett, hogy kikérné társa véleményét is.

Olyat kell választanotok, amivel mindketten meg lesztek elégedve Forrás: Thinkstock

Szóval ha eddig még soha nem beszélgettél el szerelmeddel a kanapéról, itt az idő, hogy kikérd róla a véleményét.

A személyes tér hiánya

Igen, szereted a párodat, de ettől függetlenül neked is, mint mindenkinek szüksége van egy olyan saját zugra, ahol egy kis én-időt is eltölthetsz. Jane Greeg szerint minden otthonban minden lakónak ki kellene alakítani egy olyan kényelmes, személyes kis zugot, ahova elvonulhat.

Ilyen lehet például egy dolgozó- vagy tanulószoba, de akár a hálószobából vagy nappaliból is le lehet választani egy kis teret. Egy szimpatikus zugba rendezz be magadnak egy pipereasztalt, vagy csak szimplán told oda a kedvenc kényelmes foteledet, amibe belehuppanva elvonulhatsz a világtól.

Kupis éjjeliszekrény

Az éjjeliszekrény az első, amit ébredés után és az utolsó, amit lefekvés előtt meglátsz, éppen ezért fontos, hogy relatív rend legyen rajta. Ha fecnikkel, félbehagyott könyvekkel, mobiltelefon-töltőkkel és más apróságokra van tele, akkor ez a nagy rendetlenség és szétszórtság tudat alatt stresszt gerjeszt benned, ami nemcsak az éjszakáidra de a nappalidra is negatív hatással lehet.

Az éjjeliszekrény az első, amit ébredés után és az utolsó, amit lefekvés előtt meglátsz Forrás: Thinkstock

"Ezek a felesleges tárgyak a párok közös energiaszintjére is negatívan hatnak, sőt akár felesleges vitákat is szülhetnek" - vélekedik Jane Greeg.

Csak egyikőtök érdeklődési köre dominál

Természetes, hogy támogatod és értékeled a párod hobbiját, de tudatosítani kell magadban és partneredben is, hogy egy közös térben éltek, éppen ezért nem szabad, hogy csak egyiktőtök személyes tárgyai uralják a helyiségeket.

"Még ha oda is vagy a gitárokért, akkor se pakold tele az egész nappalit gitáros relikviákkal, és ne ragaszd tele a lakás összes falát gitáros plakátokkal. Próbáljatok egyensúlyt teremteni otthonodban" - tanácsolja a szakértő.

Az exbarátnők szelleme

Persze írhattunk volna expasik szellemét is, a lényeg ugyanaz: a volt szerelmek emlékeinek nincs helye a közös fészketekben. Egyértelműnek tűnhet, de meg lennél lepve, milyen sok embernek okoz problémát kidobni a szekrényből az elmúlt szerelem csontvázait.

"Volt egy kliensem, aki az ágya alatt őrizgette az exbarátja bekeretezett képét. Azt mondta, meg szeretnél tartani a keretet - amit még a volt kedvesétől kapott - hogy majd az új kapcsolata képét tehesse bele. A hölgy szó szerint és átvitt értelemben is őrizgette egy elmúlt, rossz kapcsolat keretét"- meséli Jane Greeg.

"Volt egy kliensem, aki az ágya alatt őrizgette az exbarátja bekeretezett képét" Forrás: Thinkstock

Egy szó mint száz, az ágy alatt tartott szívfájdító emlékektől jobb megszabadulni, már csak a jelenlegi partner miatt is. Nem biztos, hogy örülne, ha tudná, hogy az ex még ma is ott leselkedik az ágy alatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.