lakásprojekt2017 enteriőr inspiráció otthon stílus lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahány ház, annyi szokás – igaz ez a lakberendezési stílusokra is! Gyere velünk egy kis kalandozásra, és inspirálódj a különböző trendekből. Mutatjuk az öt kedvenc lakberendezési stílusunkat!

Skandináv

Ez a stílus lényegében az egyszerűségről és természetességről szól, ha azonban közelebbről is megismerkedsz a skandináv lakberendezéssel, rájössz majd, mennyi kreatív lehetőséget rejt még magában. A világos, semleges színű falak remekül mutatnak a fabútorokkal, kiegészítőkkel, tudják ezt jól a skandinávok – ez a hagyományos skandináv enteriőr alapja. A fát alapanyagként bútorokon, dísztárgyakon és burkolatként egyaránt hasznosítják. A meleg hatású anyagok, mint például a gyapjú és pamut használatával könnyedén tudnak egy lakásból valódi otthont varázsolni.

A skandináv stílus az egyszerűségről és a természetességről szól Forrás: blackxhouse.com

Forrás: blackxhouse.com

Eklektikus

Az eklektikus enteriőrök figyelemfelkeltőek és harsányak, jellemző rájuk a szokatlan, megdöbbentő színek kavalkádja. Bár az eklektikának nincs konkrét színvilága, a tökéletes összhang érdekében érdemes néhány ponton megtalálni a közös nevezőt. Ha például komplementer színeket használsz, vagy egy színnek a különböző árnyalatait kevered, akkor egyszerűen alakíthatsz ki harmóniát a kiválasztott helyiségben. Ha az eklektikus stílust választod, bátran keverheted otthonodban a távoli korok bútorait, kiegészítőit, jellemzőit a figyelemfelkeltő hatás érdekében.

Az eklektikus stílus meghökkentő és harsány Forrás: gethomedecorideas.com

Forrás: srchitecturaldigest.com

Vintage

A vintage lakberendezési stílus egyik fő jellemzője, hogy ügyesen kombinálja a régi darabokat az újakkal, az összhatás egyszerre újszerű, nosztalgikus, játékos, nőies és szexi. A tárgyak, bútorok régiesnek vagy használtnak tűnnek. Ebben a stílusban az a jó, hogy a régi, kopottas bútorokat egy kis festéssel egyszerűen felújíthatod, újrahasznosíthatod. Ebből fakadóan ez a stílus egyáltalán nem költséges, hiszen egy kis kézügyességgel és némi DIY-hajlammal magad is készíthetsz vintage kiegészítőket. Anyaghasználatban fő a merészség! Próbálj ki olyan anyagokat, amelyeket egyébként sosem választanál. Válassz például egy zsákvásznat, és használd függönyként!

Vintage stílus - valami régi, valami új Forrás: interiordesignfiles.com

Forrás: interiordesignfiles.com

Pop-art

A pop-art eredetileg egy képzőművészeti irányzat volt, amely az 1950-es évek Angliájában alakult ki. Hódító útjára azonban nagyjából tíz évvel később, a 60-as években indult: ekkor terjedt el és lett népszerű Amerikában, majd az egész világon. A pop-art stílus a popkultúra termékeiből merít, lényege, hogy a mindennapi élet banális jelenségeit és tárgyait művészeti elemként kezeli. A pop-art szeret sok különböző színt, formát és mintát használni, jellemzője, hogy gyakran popsztárok, filmcsillagok és képregényhősök arcképei köszönnek vissza egy-egy dekorációs elemről.

A pop-art stílus a popkultúra termékeiből merít Forrás: architectureartdesigns.com

Forrás: home-designing.com

High-tech

Izgalmas, néha-néha megdöbbentő, sőt egyesek szerint rideg és személytelen – ilyen a high-tech lakberendezés, az ízig-vérig 21. századi stílus. A hight-tech lényege, hogy az otthon hangulata minél távolabb kerüljön az emberi érzelmektől, a halandóságtól, ezt pedig a felhasznált anyagokkal lehet elérni: gyakori a fém, beton, üveg és a bőr használata. A bútorok igen változatosak: lehetnek nagyon éles, szögletes vonalvezetésűek, de erre a stílusra az íves, kerekded formák is jellemzőek.
A színekben éppúgy hangsúlyos a fekete és fehér színek használata, mint az élénk, hivalkodó színeké.

High-tech stílus: modern, ízig-vérig 21. századi Forrás: home-designing.com

Forrás: vallendecor.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.