Hozz fényt az otthonodba - Inspirálódj ötleteinkből!

lámpa lakásprojekt2017 fény otthon fényforrás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy karakteres lámpa – vagy egyéb fényforrás – nem csak világossággal, hanem stílussal is megtölti a teret. A következőkben az extrémitásé lesz a főszerep – hozz fényt az életedbe különleges megoldásokkal.

Lényeg a dizájn

Legyen szó akár függő- vagy álló lámpáról, ha elég kitartó vagy, igazi dizájkülönlegességeket is találhatsz a boltok polcain. Kerüld az átlagost, próbálj ki valami igazán egyedit!

1. Függőlámpa - Kika 54.000 forint 2. Égősor - Jysk 1196 forint 3. Állólámpa - Old dekor 53.100 forint 4. Függőlámpa - lampabolt.eu 347.200 forint 5. LED-es éjszakai világítás - Ikea 4490 forint Forrás: Life.hu

Beépített lámpa

Az egyre népszerűbbé váló spotvilágítás egyrészt nem mindennapi hangulatot ad az otthonodnak, másrészt pedig meglepően energiahatékony is.

Spotvilágítás Forrás: Thinkstock

Üvegtégla

Bár most nem konkrét fényforrásról van szó, az üvegtégla használata mégis segítségedre lehet, ha a lakás világosabbá tételéről van szó. Üvegtéglákból kialakított válaszfalat érdemes olyan helyiségben kialakítanod, ahova egyébként kevesebb természetes fény szűrődik be. Az üvegtégla különleges kialakítás megnyitja és szinte légiessé varázsolja a tereket, az átszűrődő, puha szórt fény pedig meghitt, otthonos hangulatot kölcsönöz a szobának.

Üvegtéglákból kialakított válaszfal Forrás: Thinkstock

Felülvilágító kupola

Ha nem elégedsz meg egy szimpla csillárral, használd közvetlenül az otthonodba besütő nap fényét. A felülvilágító kupolákat a mennyezetek síkja felett alakítják ki, és nagyságukat elvben csak a mennyezet nagysága korlátozza. Tökéletes választás lehet a lapostetős épületeknél, ahova egyébként nem jutna elég természetes fény.

Felülvilágító kupolák Forrás: Thinkstock
Készíts különleges húsvéti asztaldíszt!http://www.life.hu/otthon/20170407-molnar-gina-ginappi-a-muhely-husveti-asztaldisze.htmlNyakunkon a húsvét, de nem kell aggódnod! Molnár Gina, a Ginappi, a műhely szerkesztője segít neked mutatós ünnepi asztaldíszt készíteni. Az eredmény garantáltan leveszi majd a vendégeket a lábukról! Otthon--Gwyneth Paltrow megválna indusztriális hangulatú loft lakásátólhttp://www.life.hu/otthon/20170407-elado-gwyneth-paltrow-sikkes-new-yorki-otthon.htmlA hollywoodi sztárok egyszerűen nem tudnak leállni az ingatlan-adásvétellel – most éppen Gwyneth Paltrow szeretne megválni sikkes New York-i otthonától. Otthon--Lesd meg az egykori szovjet milliárdos luxuskastélyáthttp://www.life.hu/otthon/20170331-lesd-meg-egy-szovjet-milliardos-amerikai-luxusotthonat.htmlÉld át a 20-as évek csillogását, és lesd meg, milyen burzsuj életet élt ebben a 85 millió dolláros villában az egykori szovjet milliárdos. Az elképesztő ingatlan most új tulajdonosára vár. Otthon--Ellen DeGeneres és Portia de Rossi közös szerelmi fészke új tulajdonosra várhttp://www.life.hu/otthon/20170330-ellen-degeneres-es-parja-portia-de-rossi-elado-luxusvillaja.htmlA sztárotthonok három ismérve: hatalmasok, elképesztően drágák, és lenyűgöző kilátás nyílik belőlük. Ellen DeGeneres és párja, Portia de Rossi eladó villája pedig természetesen mind a három kitételnek eleget tesz. Sőt ez a Santa Barbara-i álomotthon különleges stílusával garantáltan elkápráztatja majd jövendőbeli tulajdonosát. Otthon--Házi praktikák, amiket semmiféleképpen ne próbálj ki!http://www.life.hu/otthon/20170329-takaritasi-praktikak-amiket-nem-erdemes-kiprobalnod.htmlTény és való, hogy vannak olyan filléres házi praktikák, amik tökéletesen működnek, és amikkel bátran helyettesíthetsz például takarítás közben egy-egy drága bolti, vegyszerekkel teli tisztítószert. Az internet forgatagában azonban olyan trükkökbe és tippekbe is könnyen belebotlik az ember, amik nemhogy hasznosak lennének, de könnyen kárt is okozhatnak. A következőkben ezekből válogattunk. OtthonThinkstockMár most tudjuk, milyen divatszínek lesznek 2018-ban a lakberendezésbenhttp://www.life.hu/otthon/20170328-2018-trendszinei-a-lakberendezesben.htmlAlig telt el három hónap az évből, és mi már azt is tudjuk, milyen színeket fogsz imádni 2018-ban. Bizony, ideje felocsúdni a greenery, azaz lombzöld okozta meglepetésből, és megismerkedni a jövő évi trendszínekkel. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.