növény otthon szobanövények
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felejtsd el a kaktuszokat és az anyósnyelvet, díszítsd otthonodat egy igazán különleges szobanövénnyel! A következőkben öt nem mindennapi növényt mutatunk be. 

Senecio peregrinus

A japánok egyszerűen megőrülnek ezért a pozsgás növényért. Hogy miért? Csak rá kell nézni! Az apró levelei pontosan úgy néznek ki, mintha úszó delfinek lennének. Az okosok pedig azt mondják, hogy minél hosszabbra nőnek a levelek, annál egyértelműbb ez a hasonlóság.

Senecio peregrinus Forrás: haworthia.blog55.fc2.com

Gömbmoha

Vagy tudományos nevén Aegagropila linnaei. Ez a kedves kis vízinövény valójában egy zöldalgafaj, ami az utóbbi években hihetetlenül felkapott lett. Ennek oka, hogy igen mutatós tud lenni az akváriumokban. A nagy kereslet miatt azonban eredeti élőhelyeiről sok helyen sajnos már teljesen eltűnt.

Gömbmoha Forrás: amazon.com

Trachyandra

Lehet, hogy első látásra azt gondolnád, hogy a képen valamiféle műanyag játék látható, pedig bizony ez a meglepő külsejű valami egy egzotikus növény, ami eredetileg Kelet- és Dél-Afrikában őshonos, és a fűfafélék családjába tartozik.

Trachyandra Forrás: amazon.com

Crassula umbrella

Íme, egy újabb furcsa kinézetű pozsgás, ami ezúttal egy kinyitott esernyőre hajaz, nevét is természetesen formájáról kapta.

Crassula umbrella Forrás: instagram.com/ajjicactus

Haworthia cooper

Olyan, mintha egy csomó apró buborék lenne egy kis cserépbe ültetve? Bizony, a Haworthia cooperi nem egy túl átlagos növény. A kis buborékok egyébként a növény duci, húsos levelei.

Haworthia cooperi Forrás: worldofsucculents.com
Így lesz egy lepukkant lakásból igazi álomotthonhttp://www.life.hu/otthon/20170419-teljes-felujitas-utan-igy-lesz-egy-megviselt-lakasbol-alomotthon.htmlCsak a négy fal maradt Balázs Emőke és párja otthonából. A lakást profi szakemberek segítségével a nulláról építik újjá, hogy a végeredmény egy olyan otthon legyen, amely ízlésüknek tökéletesen megfelel. Otthon--Különleges szobanövényekhttp://www.life.hu/otthon/20170420-nem-mindennapi-szobanovenyek.htmlFelejtsd el a kaktuszokat és az anyósnyelvet, díszítsd otthonod egy igazán különleges szobanövénnyel! A következőkben öt nem mindennapi növényt mutatunk be. Otthon--Öt nemzetközi lakberendező Instagram-oldala, ahonnan bátran inspirálódhatszhttp://www.life.hu/otthon/20170417-5-lakberendezo-dizajner-akinek-erdemes-kovetni-instagram-oldalat.htmlA közösségi médiának hála mindenki előtt kinyílt a világ. Az online képmegosztó oldalak a kreatív önkifejezés platformjai lettek, ahol a művészlelkű amatőrök és profi dizájnerek egyaránt megoszthatják munkáikat. És hogy ez nekünk földi halandóknak miért is jó? Nem kell drága lakberendezési magazinokat vásárolni, az Instagramon ingyen inspirálódhatunk a profik munkáiból. Otthon--Hozz fényt az otthonodba - Inspirálódj ötleteinkből!http://www.life.hu/otthon/20170410-hozz-fenyt-az-eletedbe-atlagos-lampaktol-es-extrem-megoldasokig.htmlEgy karakteres lámpa – vagy egyéb fényforrás – nem csak világossággal, hanem stílussal is megtölti a teret. A következőkben az extrémitásé lesz a főszerep – hozz fényt az életedbe különleges megoldásokkal. OtthonOrigoA tavaszi nagytakarítás 5 legutálatosabb része http://www.life.hu/otthon/20170403-a-nagytakaritas-5-legutalatosabb-resze.htmlA takarítás – főleg az emberpróbáló tavaszi nagytakarítás – valószínűleg senkinek sem a kedvenc elfoglaltsága, és abban is biztosak vagyunk, hogy a takarításon belül mindenki tudna mondani legalább egy olyan procedúrát, amit kifejezetten gyűlöl. Nos, mi a következőkben összegyűjtöttük a nagytakarítás öt legutálatosabb részét. OtthonThinkstockLesd meg az egykori szovjet milliárdos luxuskastélyáthttp://www.life.hu/otthon/20170331-lesd-meg-egy-szovjet-milliardos-amerikai-luxusotthonat.htmlÉld át a 20-as évek csillogását, és lesd meg, milyen burzsuj életet élt ebben a 85 millió dolláros villában az egykori szovjet milliárdos. Az elképesztő ingatlan most új tulajdonosára vár. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.