Vennél egy Disney-kastélyt? Segítünk a döntésben!

Forrás: disneyparks.com -
mese kastély Disney
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Milyen lenne a Disney-hercegnők helyében lenni, az ő csodálatos palotáikban élni? Ki ne álmodozott volna erről kislány vagy akár felnőtt korában? Ám nem mind arany, ami fénylik. Lerántjuk a leplet a mesékből csodálatosnak és végtelenül romantikusnak tűnő palotákról és kastélyokról! Most lehetőséget kapunk arra, hogy részt vegyünk egy Disney-kastély-bemutatón, melyet egy ritkaságszámba menően őszinte ingatlanügynök vezet.

Elza Jégpalotája (Jégvarázs)

A kilátás egyszerűen fantasztikus, a fények lenyűgözőek sőt, még beépített LED-világítás is tartozik ehhez a csodálatos palotához. Az egész látványvilág már messziről hirdeti, hogy az itt lakó bizony nem ismer tréfát, ha az erő és a hatalom szimbolizálásáról van szó.

Elza Jégpalotájából a kilátás egyszerűen fantasztikus, és a fények lenyűgözőek Forrás: Walt Disney Pictures

Amennyiben ideköltözünk, ne spóroljunk a meleg ruhákkal, takarókkal és plédekkel, mivel fűtésrendszer nincs kiépítve, ellenben van belső korcsolyapálya, és a padlón is könnyen át lehet látni, ami több gyerkőc esetén remekül helyettesíti a belső megfigyelőrendszert – így ezen máris rengeteget spóroltunk. Mondhatnánk, hogy a szégyenlősek válasszanak más ingatlant, hisz a falak is áttetszőek, mivel azonban szomszéd közel s távol nincs, és a turistaútvonalak se erre vezetnek, így nem kell aggódnunk a kíváncsi tekintetek miatt. A palota plusz „tartozéka” egy hószörny, amely kivált mindenféle térfigyelő- és riasztórendszert – és ismét sikerült megtakarítanunk rengeteg pénzt. A forró fürdőt, kandallót felejtsük el, ha ezt a remek ingatlant választjuk, mivel senkinek sem hiányzik, hogy a fejére olvadjon a mennyezet. A konyha – az előbbi okok miatt – szintén hiányzik, de a rénszarvasszános pizzafutárokra bátran számíthatunk – időjárástól függően 12–18 óra a szállítási idő. A közelben – alig 1 napos útra – belebotlunk Arendelle városába, amely barátságos lakóiról és szeszélyes vizű kikötőjéről ismert.

Remek választás a hívatlan vendégeket nem szívlelők és a minimalista lakberendezést kedvelők számára, ám nem ajánljuk többgenerációs családoknak, mivel minden bútor, lépcső, no meg persze a padló is rendkívül csúszós – és valljuk be, senkinek sem hiányzik a nagymama hetenkénti combnyaktörése.

Triton király palotája (A kis hableány)

Gyöngyhalászok és búvárok előnyben! Ez a víz alatti palota igazi csemege a ritka építészeti megoldások kedvelői számára. Amennyiben a mélyben uralkodó nyomást kibírjuk, és egy evolúciós ugrással kopoltyút növesztünk, valóban ez lehet álmaink otthona. Magassága ellenére könnyen megközelíthető bármelyik szobája, így nem kell többé aggódnunk a recsegő padló miatt, ha a lányunkhoz „vendégségbe” érkezik a barátja. Zajkeltés nélkül tudjuk kilesni, és adott esetben egy arra járó halraj beterelése révén félbeszakíthatjuk a túlzott romantikázást.

Triton király palotája igazi csemege a ritka építészeti megoldások kedvelői számára Forrás: Walt Disney Pictures

A belső terek nagyok, a bútorok java része korallból és kagylóból áll, ezért kisgyerekes családoknak nem ajánljuk, mivel a gyerkőcök felhorzsolhatják, megvághatják magukat úszás közben. A palotát építők mindenre gondoltak: a közelben halad el egy melegáramlat, mely hozzávetőleg egyenletes hőmérsékletet biztosít, éjszaka pedig a szomszédban lévő árokból felúszik pár világító puhatestű, akiket kedves szavakkal és megfelelő mennyiségű haltrutymóval könnyedén be lehet szoktatni a palotába, így biztosítva a fényt.

A legnagyobb előnye ennek az örök úszómedencés palotának – a már felsoroltak mellett – mégis az, hogy nem tud leégni, így tűzkárra nem kell biztosítást kötni, amivel éves szinten jelentős összeget takaríthatunk meg. Amennyiben ezt választjuk, egy dolgot jobb, ha megjegyzünk: sose higgyünk a poliptestű, mélyen dekoltált szomszédnak.

Hamupipőke, Csipkerózsika, A kis hableány – gyermekkorunk kedvenc meséi, melyeket a mai napig szívesen előveszünk egy-egy unalmas estén. De valóban úgy végződnek a történetek, ahogy a Disney-feldolgozásokból ismertük őket? Most kiderül!

Dunbroch vára (Merida, a bátor)

A Skót-felföld, mely lélegzetállító szépségével egyből rabul ejti szívünket, egy csodálatos épületet rejt. A kora középkori építészetre jellemző minden szépséget és romantikát megtalálunk ebben a várban. Az apró ablakok ugyan nem biztosítanak természetes világosságot a szobákban és termekben, de így legalább nem látjuk, hogy kint épp ködös, felhős, esős-e az idő. Fatüzelésű, robusztus kandallók ontják magukból a meleget, melyek remek ruhaszárítók is egyben, amire szükségünk lesz, hisz itt igen gyakran elered az eső. Nincs csatornarendszer, így a tisztálkodás minden alkalommal egy külön kis program – vízhordással, melegítéssel egybekötve –, öröm az ürömben, hogy ez kiváltja a tévénézést, mivel ennek a szenvedélynek itt nem fogunk tudni hódolni, hisz áram sincs a várban. Van azonban rengeteg fáklya, melyek nem csupán fényt, hanem meleget is adnak, ennek pedig egy ilyen esős, nyirkos térségben bizony mindig örülünk. Azok, akik a fenntarthatóság elvét vallják, ez egy kihagyhatatlan ajánlat. A közeli erdőben lehet vadászni, és még egy konyhakertnek is akad hely – bőven.

Dunbroch várában minden kora középkori építészetre jellemző szépséget és romantikát megtalálunk Forrás: Disney Wikia

Elsősorban azok találhatják meg rég áhított otthonukat ebben a skót várban, akik szeretik a barlang-szerű, jól védhető és rusztikus épületeket, no meg persze nem zavarja őket a rengeteg eső. Kifejezetten ajánlott még nagycsaládosoknak, hisz rengeteg szobával rendelkezik, és a közösségi terei is elég nagyok egy-egy remek familiáris összejövetelhez. A fabútorok – melyek egytől egyig mesterember keze munkáját dicsérik – a ház részét képezik, értük felárat nem számítunk fel – így elkerülhető a nehézkes és drága bútorszállítás. Azt említettem már, hogy gyakran esik az eső?Dauerolt, illetve egyenes tincseiket hajvasalóval kivitelező vevőinktől ezennel el is köszönünk.

A királyfi kastélya (Hamupipőke)

Íme, a felhőkarcolók középkori elődje. Pompa, fényűzés, számtalan hálóterem és kis szalon, valamint egy hatalmas bálterem várja azokat, akik szeretnék a magukénak tudni a régi nemesi dinasztiák örökségét. Nem árt, ha rendelkezünk pár megbízható és fáradhatatlan bejárónővel, mivel ezt a kastélyt egész biztosan nem fogjuk tudni magunk takarítani. Ugyan nincs se áram, se víz bevezetve, de ezekért az apró kellemetlenségekért cserébe kapunk lélegzetelállító belmagasságot, hatalmas csillárokat – melyek gyertyáit valaki csak meggyújtja az este közeledtével – és baldachinos ágyakat. A kétszárnyú ajtóknak köszönhetően a hölgyek bátran viselhetik a gyerekkoruk óta áhított abroncsos ruhákat.

Pompa, fényűzés, számtalan hálóterem és kis szalon, hatalmas bálterem – mindez megtalálható Hamupipőke és a Herceg kastélyában Forrás: disneyparks.com

Tériszonnyal vagy nehézlégzéssel küzdőknek nem ajánljuk, mivel a legfelső szintek a felhők fölé érnek, ahol ritkább a levegő, ráadásul ahhoz, hogy ebbe a magasságba feljussunk, megszámlálhatatlan lépcsőfokot kell megmászni. Ám, az erőfeszítés megéri, mivel a kilátás kárpótol minket minden fáradságunkért. Nem árt azonban kétszeri is ellenőrizni, hogy minden nálunk van-e, ami a toronyban kelleni fog, hisz nincs is annál dühítőbb, mint felérve rájönni, hogy a szendvicsünkből hiányzik a majonéz, anélkül pedig túl száraz lenne megenni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.