Szivárványszínekbe öltöztették a nyomornegyedet - Elképesztő fotók!

Indonézia nyomornegyed szivárvány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem is kell a szivárványon túlra menni, ha egy igazán színes és boldog világra vágyunk. Elég Indonéziába utazni, ahol egy nyomornegyedet tettek élhetővé a felújításokkal és a szivárványszínű festékekkel - nem is kevéssel! 

Kampung Pelangi egy kis falu Indonéziában, amit leginkább a szegénység és az omladozó házak jellemeztek. A helyi középiskola igazgatója, az 54 éves Slamet Widodo ezért azt javasolta, csináljanak valami igazán kirívót, amivel nemcsak helyrehozzák a települést, de turisztikailag is jól járnak vele. Ez egyébként be is jött, azóta ezrek posztoltak már a szivárványfaluból az Instagramra.

Kampung Pelangi egy kis falu Indonéziában, amit leginkább a szegénység és az omladozó házak jellemeztek Fotó: Anom Harya

A kormány egyébként korábban már három hasonló beruházásra is adott pénzt, így Kampung Pelangi is megkapta azt a 22 ezer dollárt (6 millió forintot), amiből meg tudták valósítani a projektet. Ebből a pénzből 232 otthont tettek élhetővé, és festettek színesre.

Miután színesre festették az egész falut, ezrek posztoltak róla az Instagramra Forrás: Instagram/isnaininurul51

A vibráló szivárványszíneket, és a csodás falfestményeket pedig imádják a turisták, így abszolút megtérülő befektetésről van szó: a gazdasági elemzők szerint már az első évben érzékelhető a bevételek növekedése, ami főleg az éttermek bevételében és a szuvenírek eladásában jelentkezik.

/1707/Sziv_201775115616Robert Downey Jr. Malibun vett házat, mely híres filmbéli karakterét, Vasembert idézi meghttp://www.life.hu/otthon/20170612-robert-downey-jr-malibun-vett-hazat-mely-hires-filmbeli-karakteret-vasembert-idezi-meg.htmlAz nem kétséges, hogy Robert Downey Jr. az élet császára - a Forbes szerint jelenleg Hollywood egyik legjobban kereső színésze - ám azt kevesen tudják, hogy 30-as éveiben kábítószer-függőséggel küzdött. Később, mikor maga mögött hagyta az önpusztító életet, karrierjét a Vasemberrel élesztette újjá. Ez a karakter – érthető okokból – teljesen eggyé vált a színésszel, amit mi sem bizonyít jobban, hogy most gyakorlatilag vett egy házat, mely „Tony Stark" otthonát idézi meg. OtthonAFPIlyen csodát csinálnak Miskolcon a panellakókhttp://www.life.hu/otthon/20170613-miskolc-panel-lakok.htmlAkkora az érdeklődés, hogy várólista készült! De mit is csinálnak pontosan az emberek a panelek tövében? OtthonFotó: Adrián Zoltán - OrigoFodor Zsóka a nyárra egy lakókocsiba költözötthttp://www.life.hu/otthon/20170612-fodor-zsoka-egy-lakokocsiba-koltozott.htmlFodor Zsókának nyáron elege lesz a városi nyüzsgásből, ilyenkor mindig átteszi székhelyét a Balatonra. A magyar tenger partján van ugyanis egy különleges nyaralója!Otthon--7 lélegzetelállító strand, melyek látványától azonnal utazni támad kedvedhttp://www.life.hu/otthon/20170608-7-lelegzetelallito-strand-melyek-latvanyatol-azonnal-utazni-tamad-kedved.htmlA világ számos csodát tartogat számunkra, vannak gyönyörű városok, épületek, emlékművek, ám sokunk nyaraláskor csak élvezni akarja a nyugalmat, a pihenést egy tengerparton, ahol kristálytiszta a víz és puha homok simítja a talpunkat. Összegyűjtöttünk pár fantasztikus partot, melyek egy része könnyen elérhető, másokhoz már repülőre, vagy épp hajóra kell szállni, egyben azonban megegyeznek; mérhetetlenül különlegesek. OtthonThinkstockKülönleges otthon - Eladó egy óratorony, amely luxuslakás és éjszakai csoda egybenhttp://www.life.hu/otthon/20170604-elado-egy-oratorony-mely-luxuslakas-es-ejszakai-csoda-is-egyben.htmlEz a frissen elkészült otthon, amely nem csupán a külső szemlélő számára nyújt letaglózó látványt: egy San Franciscó-i óratorony-penthouse, mely 6,25 millió dollárért keresi tulajdonosát. OtthonOrigo10 érdekesség, amit eddig nem tudtál a légkondicionálókról! – Klímaszezon ONhttp://www.life.hu/otthon/20170601-10-erdekesseg-amit-eddig-nem-tudtal-a-legkondicionalokrol-klimaszezon-on.htmlA napokban kaphattunk némi ízelítőt az idén ránk váró nyári melegből. Hamarosan mindenki a légkondicionálók bűvöletében fog élni; ki az autójában, ki egy bevásárlóközpontban, ki otthon, ki az irodában... A forró nyári napokat, nehéz átvészelni klíma nélkül. De mit is tudunk róla igazából? Most összegyűjtöttünk 10 érdekességet. OtthonThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.