Aranyozd be az otthonodat - Így használd ezt a színt giccshatás nélkül!

Forrás: Press Loft -
enteriőr otthon arany giccs lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az arany a luxus és a fényűzés színe. Használd bátran az otthonod stílusának kiemelésére, hiszen rengeteg megjelenési formája ismert a lakberendezésben is. Nemcsak a lámpákban és a kis kiegészítőkben köszönhet vissza ez a szín; a lakástextíliák, bútorok, sőt képek formájában is csempészhetsz némi „drágaságot" az életteredbe. Június hónap színe a pipacspiros, párosítsd vele (is) bátran!

Antik és modern

A nagyitól megörökölt tükör, melynek aranyszínű, csigásan tekeredő kerete önmagában megállná a helyét egy üres szobában is, nos, ez a gyönyörű kiegészítő mégse illik bele az IKEA típusú arany kiegészítők közé. Fontos szem előtt tartanod - ha arany színnel játszanál az otthonodban -, hogy a modern és az antik arany nem jó párosítás. Még a színük is ritkán hasonló, hát még az egész összhatása. Egy fémesen fényes és egy régiség – vagy annak látszó – párosításnál kevés nagyobb hibát követhetsz el. Így nincs mese, választanod kell; mai vagy régi stílus!

Forrás: Press Loft

Becsobbant a halpikkelymotívum

Egy minta, amit mi, magyarok is szorosan a magunkénak érezhetünk – éljen a Balaton és a hekk! A halpikkely szelídsége, remekül kombinálható más stílusirányzattal, így nem kell otthonodat gyökeresen új köntösbe öltöztetned, ami pénzt és időt emésztene fel. Inspirálódj!

Milyen színekkel kombináld?

Az arany elsősorban a meleg színárnyalatokkal párosítva érvényesül a legjobban, ám ha meglepő enteriőrre vágysz, legyen szürke vagy kék a helyiség domináns színe, és ahhoz adj pár arany bútort, kiegészítőt. A hideg-meleg ütközése, ha nem is okoz mennydörgést, de izgalmas hatást kelt. Az arany és az ezüst párosítását, ha egy mód van rá, kerüld el, bár van egy felmentés ez alól; ha ezek lágyabb árnyalatait a fehérrel kombinálod – csak ezzel, ilyenkor más színt már ne használj -, igen finom és kecses vonalat kölcsönözhetsz a helyiségnek.

Forrás: Press Loft

Könnyű túlzásba esni

Ha arany a bútorok szegélye, arany díszpárnák hevernek a kanapén, sötét a szoba alapszíne, akkor könnyen bordélyházhangulatot érhetsz el. Ezt pedig egy normál otthon tekintetében ajánlatos mellőzni. A giccs határán egyensúlyozol, ha sok arany színt használsz – kivéve karácsonykor -, így jobb, ha csak pár helyen jelenik meg ez a domináns szín. Egy szó, mint száz, ne erőltesd a versailles-i kastély hangulatát, ha nem egy hasonló méretekkel rendelkező házban élsz – de talán még akkor se célszerű.

1. Fotel puffal - TipTop Otthon 49 490 forint 2. Mennyezeti kristály lámpa - Lámpaszalon 69 090 forint 3. Képkeret - IKEA 1290 forint 4. Konzolasztal - Burzsuj Bútor 149 200 forint 5. Csempe - Design Csempe 125 000 forint/négyzetméter 6. Díszpárna - IDdesign 20 000 forint 7. Asztali lámpa IKEA 1490 forint Forrás: Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.