Ilyen csodát csinálnak Miskolcon a panellakók

Fotó: Adrián Zoltán - Origo -
Miskolc panel kert közösségi kert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akkora az érdeklődés, hogy várólista készült! De mit is csinálnak pontosan az emberek a panelek tövében?

Panelek között termesztenek zöldségeket, gyümölcsöket Miskolcon az avasi lakótelepen. A terület sokáig elhanyagolt volt, ezért is öröm, hogy létrejött az Avasi Paradicsom Közösségi kert, amelyhez több lakó iscsatlakozott. Paradicsom, paprika, répa, borsó, eper...Ezekért már nem kell a piacra menniük az ott élőknek, akik vegyszer nélkül gondozzák a termést. Az ültetést márciusban kezdték a lakók, akik naponta locsolnak, gyomlálnak.

Minden lakóval 1 évig kötöttek szerződést, ám, ha valaki nem gondozza a saját ágyását, az hamar kikerül a kertből. Az akció olyan sikeres, hogy várólista van!

(Forrás: Tények)

Budapesti közösségi kertekhttp://www.life.hu/galeria/20130703-budapesti-kozossegi-kertek.htmlA Média Klub a közösségi kertekérthttp://www.fenntarthatosagimediaklub.hu/fmk/hir/20131001-a-media-klub-a-kozossegi-kertekert.htmlPanelházak: nem mindig drágább a magasabbhttp://www.origo.hu/gazdasag/20170609-panelarak-nem-a-magassag-a-legfontosabb-tenyezo.htmlTűz volt egy újpesti panelházbanhttp://www.origo.hu/itthon/20170401-lakastuz-miatt-kellett-kiuriteni-egy-negyemeletes-panelhazat-a-iv-keruletben.htmlElszabadult egy védőpanel az űrséta soránhttp://www.origo.hu/tudomany/20170331-csaknem-hetoras-volt-az-ujabb-urseta-es-elszabadult-egy-vedopanel.htmlKét embert mentettek ki egy dunaújvárosi paneltűzbőlhttp://www.origo.hu/itthon/20170103-ket-embert-mentettek-ki-a-tuzoltok-egy-dunaujvarosi-paneltuzbol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.