luxusszálloda Hollandia börtön luxushotel Törökország Boston
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te megszállnál egy olyan hotelben, mely régen börtönként működött? A világ számos pontján láttak fantáziát a foglyok és őrök nélkül maradt épületekben. Ám abban, hogy miként őrizték meg, emelték ki, vagy épp fedték el az épületek börtön jellegét, bizony komoly eltéréseket láthatunk.

Four Seasons Sultanahmet - Isztambul, Törökország

Isztambul egyik legfontosabb látnivalójától, mindössze öt perc sétára található ez a csodálatos, ötcsillagos szálloda, melyről a vendégek, vélhetően nem is tudják, hogy egy közel 100 éves épületben szálltak meg, mely korábban börtön volt. A hangulatos környezetű, mindössze 54 szobával és 11 lakosztállyal bíró Four Seasons Sultanahmet számos testet és lelket feltöltő kényelmi szolgáltatással és luxussal kíván elszakadni az épület múltjától - márvány fürdőszoba és erkély, gyógynövénykert, melynek illata megtölti a szobákat, nyugati- és keleti spa szolgáltatások sora.

A börtönt az oszmánok építették 1918-ban. Isztambul történelmi negyedében található, neoklasszikus épület csodás kilátást biztosít a Márvány-tengerre, a Hagia Sophiára vagy épp a Kék mecsetre. A Business Insider szerint, az előcsarnokba vezető fából készült ajtók a börtön eredeti szerkezetéből készültek, valamint ha alaposan szemügyre vesszük a márványoszlopokat, láthatjuk a volt fogvatartottak neveit.

/1707/Four_2017726123944

Olasz és francia luxushotelek, a hírességek kedvencei

Te is biztosan elgondolkodtál már azon, hogy vajon mely hotelek azok, melyek a sztárok gyakran irreális elvárásait is képesek teljesíteni, és ezzel időről időre visszacsalogatni magukhoz őket. Most megmutatjuk!

Liberty Hotel – Boston, Massachusetts (USA)

Boston történelmi, Beacon Hill negyedében található az elegáns Liberty Hotel, amely 120 éven keresztül börtön volt. Az 1851-ben épült masszív épületben 298 szobát és lakosztályt alakítottak ki 2001-ben. Szobáiból csodálatos kilátást nyújt a városra és a Charles folyóra, 5 különböző éttermével és bárjával, valamint a hotelek közül, az egyik legnagyobb és legexkluzívabb üzleti rendezvényhelyszínével biztosította a város egyik legnépszerűbb szálloda címét.

A börtön múltja itt valóban érződik, mivel az utolsó foglyok átszállítása 1990-ben történt meg. A hotel bárja, rá is erősít erre a különleges atmoszférára; volt fogvatartottak fotóival van díszítve, sőt a régi vasrácsok is az enteriőr részét képezik.

/1707/Liber2017726124310

Hotel Het Arresthuis - Roermond, Hollandia

Közvetlenül a német határ mentén várja vendégeit, ez a valóban egyedülálló, 36 szobás hotel. A 150 évig börtönként működő épületet 2007-ben zárták be, az érdekességeket kedvelők nagy örömére azonban, a holland szállodalánc látott benne fantáziát.

Ilyen egy belsőépítész lakása Manhattanben– Előtte-utána fotókhttp://www.life.hu/otthon/20170724-ilyen-egy-belsoepitesz-lakasa-manhattan-elotte-utana-fotok.htmlA belsőépítész Tina Ramchadani és férje lakást kerestek Manhattanben, de egyet se találtak ami árban és elrendezésben megfelelt volna számukra. Majd egyik nap, Tina szeme megakadt egy lakáshirdetésen, aminek alaprajzát ígéretesnek, árát pedig elfogadhatónak találták; így megkezdődött az átalakítás. Elképesztő lett a végeredmény! OtthonOrigoA Trónok harca sztárja, Lena Headey megmutatta otthonát http://www.life.hu/otthon/20170724-a-tronok-harca-sztarjanak-otthona-cersei-lannister-lena-headey.htmlA Trónok harca 7. évadát már milliók várták; miként is folytatódik a pozitív és negatív szereplők sorsa. Ez utóbbiba tartozik az egyik legösszetettebb karakter, Cersei Lannister is. Az őt alakító színésznő, Lena Headey enged most bepillantást az életébe. OtthonOrigoElhagyott szobák, amelyek titkai most feltárulnakhttp://www.life.hu/otthon/20170720-elhagyott-szobak-melyek-titkai-most-feltarulnak.htmlGyerekként hatalmas felfedező túrát jelentett a nagyszülők padlásának vagy pincéjének zseblámpás felfedezése; a régi bútorok, letűnt emlékek közötti modern jelenlét egyszerre volt izgalmas és hátborzongató. Hasonlóan érezhették magukat azok is, akik a következőkben bemutatott „szobákat" találták meg. Otthon--Bérelj ki egy szigetet Észak-Walesben!http://www.life.hu/otthon/20170629-berelj-ki-egy-szigetet-eszak-walesben.htmlEz a sziget kiváló azoknak, akik szeretnek elvonulni a társadalomtól, imádják a végtelen tájat és a természet meglepő közelségét. A sziget mindössze 640 dollárba kerül egy hónapra, ez kevesebb, mint egy manhattani lakás bérleti díja. Otthon--Megnyílt Kuba első 5 csillagos szállodája Havannában – Járd körbe!http://www.life.hu/otthon/20170623-megnyilt-kuba-elso-5-csillagos-szallodaja-havannaban-jard-korbe.htmlKuba továbbra is kedvelt, egyszerre egzotikus és romantikus úti cél. Havanna, most már az igazi luxust kedvelők igényeit is képes kielégíteni; megnyitotta kapuit a Gran Hotel Mazana Kempinski La Haba. Nézd meg ezt a csodálatos szállodát! Otthon--Álomotthonok - Kertvárosi modern luxus egy budapesti lakóparkban!http://www.life.hu/otthon/20170618-alomotthonok-kertvarosi-modern-luxus-egy-budapesti-lakoparkban.htmlA hazai tervezők keze nyomát viselő luxusotthonokat bemutató sorozatunk következő részében, Dóró Judit belsőépítész újabb munkáján ámulhatunk. A sok kisebb terekből álló ingatlanokat általában túlzsúfolják a megfelelő tárolók elhelyezésével. Éppen ezért nehéz is ilyen tereket tervezni, hogy a tágasság érzése mellett is még kényelmes és élhető design alakuljon ki. Íme, egy jó példa arra, hogy hogyan lehet az ilyen elrendezésű és osztottságú lakásokat praktikusan és extrán megtervezni! Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.