3 börtön, ami ma már luxushotel

2017.07.26. 20:51

Te megszállnál egy olyan hotelben, mely régen börtönként működött? A világ számos pontján láttak fantáziát a foglyok és őrök nélkül maradt épületekben. Ám abban, hogy miként őrizték meg, emelték ki, vagy épp fedték el az épületek börtön jellegét, bizony komoly eltéréseket láthatunk.

Four Seasons Sultanahmet - Isztambul, Törökország

Isztambul egyik legfontosabb látnivalójától, mindössze öt perc sétára található ez a csodálatos, ötcsillagos szálloda, melyről a vendégek, vélhetően nem is tudják, hogy egy közel 100 éves épületben szálltak meg, mely korábban börtön volt. A hangulatos környezetű, mindössze 54 szobával és 11 lakosztállyal bíró Four Seasons Sultanahmet számos testet és lelket feltöltő kényelmi szolgáltatással és luxussal kíván elszakadni az épület múltjától - márvány fürdőszoba és erkély, gyógynövénykert, melynek illata megtölti a szobákat, nyugati- és keleti spa szolgáltatások sora.

A börtönt az oszmánok építették 1918-ban. Isztambul történelmi negyedében található, neoklasszikus épület csodás kilátást biztosít a Márvány-tengerre, a Hagia Sophiára vagy épp a Kék mecsetre. A Business Insider szerint, az előcsarnokba vezető fából készült ajtók a börtön eredeti szerkezetéből készültek, valamint ha alaposan szemügyre vesszük a márványoszlopokat, láthatjuk a volt fogvatartottak neveit.

Forrás: Youtube
Olasz és francia luxushotelek, a hírességek kedvencei
Te is biztosan elgondolkodtál már azon, hogy vajon mely hotelek azok, melyek a sztárok gyakran irreális elvárásait is képesek teljesíteni, és ezzel időről időre visszacsalogatni magukhoz őket. Most megmutatjuk!

Liberty Hotel – Boston, Massachusetts (USA)

Boston történelmi, Beacon Hill negyedében található az elegáns Liberty Hotel, amely 120 éven keresztül börtön volt. Az 1851-ben épült masszív épületben 298 szobát és lakosztályt alakítottak ki 2001-ben. Szobáiból csodálatos kilátást nyújt a városra és a Charles folyóra, 5 különböző éttermével és bárjával, valamint a hotelek közül, az egyik legnagyobb és legexkluzívabb üzleti rendezvényhelyszínével biztosította a város egyik legnépszerűbb szálloda címét.

A börtön múltja itt valóban érződik, mivel az utolsó foglyok átszállítása 1990-ben történt meg. A hotel bárja, rá is erősít erre a különleges atmoszférára; volt fogvatartottak fotóival van díszítve, sőt a régi vasrácsok is az enteriőr részét képezik.

Hotel Het Arresthuis - Roermond, Hollandia

Közvetlenül a német határ mentén várja vendégeit, ez a valóban egyedülálló, 36 szobás hotel. A 150 évig börtönként működő épületet 2007-ben zárták be, az érdekességeket kedvelők nagy örömére azonban, a holland szállodalánc látott benne fantáziát.

BostonHollandiaTörökországbörtönluxushotelluxusszálloda