A hónap színe a tengerzöld - Remekül kombinálható szín

Fotó: William Waldron, Simon Upton -
tengerzöld hónap színe lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A zöld és kék nyugodt harmóniája jelenik meg a tengerzöldben. Ez a mély, tónusos szín volt 2014-ben az év választottja! Használd bátran! Nehéz vele túlzásba esni, de hogy mivel is mutat igazán jól; nos, ebben segítünk neked!

Nem türkiz, de...

A zöldeskék színek közül a türkiz az ismertebb és a gyakrabban használt szín, nála diszkrétebb és gazdagabb a tengerzöld. Sokkal nyugodtabb, sokoldalúbb, mindemellett lágy és határozott szín.

A tengerzöld nyugodt, sokoldalú, mindamellett lágy és határozott szín Fotó: William Waldron, Simon Upton

Alkalmazkodó

Meglepő, de szinte az összes színnel kombinálható. Remekül passzol a púderrózsaszínhez, az okkersárgához, de vadabbá is teheted egy kis pinkkel, mentával vagy fűzölddel. A kék bármely árnyalata illik hozzá; üdeséget és frissességet sugárzó hatást érhetsz el vele.

Az arany és az ezüst is remekül megy hozzá. Inkább hűvösebb szín, ezért a színskála ezen oldalán található társaival találja meg a harmóniát, de a fenti példákból látszik, hogy energikussá is teheted - elkerülve a vibrálást -, ha intenzív színekkel párosítod.

Az arany és az ezüst is remekül illik hozzá Forrás: Pressloft

Megérkeztek a 2018-as év lakberendezési színpalettái!

Hivatalosan félúton vagyunk 2017-ben, és már most bepillantást nyerhetünk a következő év színpalettájába, párosításaiba. Érdemes már most készülnünk és terveznünk, hogy milyen bútorok, dekorációk és színek lesznek az uralkodók. Nézd meg!

A lakásban hol?

Igazából bárhol! Akár kisebb helyiségekben, még falszínnek is – feltéve, ha igazán világos kiegészítőkkel, bútorokkal, szőnyeggel kombinálod. Gyönyörűen mutat fényes felületű konyhaszekrényen, de a tenger megidézésben is segít a fürdőszobában. Talán egy hely van, ahol kevésbé lehet értékelni, a gyerekszoba. Oda túl kifinomult, nem elég üde; maximum egy-két elemben jelenítsd meg.

Gyönyörűen mutat fényes felületű konyhaszekrényen, de a tenger megidézésben is segít a fürdőszobában Fotó: Simon Upton

Tipp bátran kísérletezőknek:

Használd a tengerzöld színt a kanapé kárpitján, a szőnyegen, a falakon, a függönyön, kombináld némi galambszürkével, ezüsttel, fémmel és megkapod a relaxáció, a nyugalom és kényelmes elegancia szigetét.

Meg Ryan eladta egyedülálló fekete-fehér lakásáthttp://www.life.hu/otthon/20170727-meg-ryan-eladta-egyedulallo-fekete-feher-monokrom-lakasat.htmlMeg Ryan már-már fanatikusan újít, majd ad el lakásokat. A sorban ez a kilencedig, melyet megvett, stílusosan és luxustól kicsit sem mentesen felújított, majd eladott - 9,84 millió dollárért. A SoHo-i ingatlan egy érdekes, kísérletező stílust képvisel – bár nem tiszta formájában -, melyről már korábban mi is írtunk, nevezetesen a monokrómot. Otthon--Rózsaminta a lakberendezésbenhttp://www.life.hu/otthon/20170727-rozsaminta-a-lakberendezesben-vintage.htmlA rózsaminta lehet romantikus, elegáns, femme fatale, csajos...számtalan formában és színben használhatod otthonod díszítésére. Keverheted más stílusokkal, de vigyázz, mert nem mindegy, hogy ezt miként teszed! Segítünk, hogy az arányokat meg tudd tartani.Otthon--Ilyen egy belsőépítész lakása Manhattanben – Előtte-utána fotókhttp://www.life.hu/otthon/20170724-ilyen-egy-belsoepitesz-lakasa-manhattan-elotte-utana-fotok.htmlA belsőépítész Tina Ramchadani és férje lakást kerestek Manhattanben, de egyet se találtak, ami árban és elrendezésben megfelelt volna számukra. Majd egyik nap, Tina szeme megakadt egy lakáshirdetésen, aminek alaprajzát ígéretesnek, árát pedig elfogadhatónak találták; így megkezdődött az átalakítás. Elképesztő lett a végeredmény! OtthonOrigoKavicsból és kőből készít képeket a magyar alkotóhttp://www.life.hu/otthon/20170717-kavicsbol-es-kobol-keszit-kepeket-a-magyar-alkoto.htmlA kövek és kavicsok a talpunk alatt, kezünkből a vízbe hullva élik életüket. Ám, egy magyar alkotó új életet adott nekik, így a természet ezen szilárd elemei, otthonunk csodás díszévé válnak. OtthonOrigo9 monokróm, ám korántsem egysíkú enteriőr a világbólhttp://www.life.hu/otthon/20170714-9-monokrom-egyszinu-enterior-a-vilagbol.htmlA monokróm, azaz egyszínű enteriőrök viszonylagosan újnak számítanak. Ezt a stílust követve, a lakberendezés cseppet sem válik könnyebbé, sőt. A monokróm lakberendezés során egy, maximum két színt követhetünk – ebből pedig az egyik a fekete vagy a fehér kell hogy legyen. A formákkal és a meghatározott szín árnyalataival lehet játszani. Nem is gondolnánk, hogy ebből a stílusból milyen csodák születnek – persze akad 1-2 kivétel is. Otthon--Aranyozd be az otthonodat - Így használd ezt a színt giccshatás nélkül!http://www.life.hu/otthon/20170613-aranyozd-be-az-otthonodat-igy-hasznald-ezt-a-szint-giccshatas-nelkul.htmlAz arany a luxus és a fényűzés színe. Használd bátran az otthonod stílusának kiemelésére, hiszen rengeteg megjelenési formája ismert a lakberendezésben is. Nemcsak a lámpákban és a kis kiegészítőkben köszönhet vissza ez a szín; a lakástextíliák, bútorok, sőt képek formájában is csempészhetsz némi „drágaságot" az életteredbe. Június hónap színe a pipacspiros, párosítsd vele (is) bátran! OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.