5 szín a lakberendezésben, mely boldogsággal tölti meg otthonod

boldogság otthon szín lakberendezés lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már tudjuk, hogy a színek befolyásolhatják a hangulatot, és tükrözik a személyiséget, de amikor a lakberendezésről van szó, Te tudod, hogy melyek az öröm és a boldogság színei?

Mutatjuk azt az 5 színt, ami fokozza a hangulatot és segíti a boldog otthoni légkör megteremtését.

1. Sárga

A boldogság, a barátság, a kreativitás, valamint a napfény színe. A szerotonin, vagyis a boldogsághormon szintjét növeli, így tudományos szempontból is ez a legjobb szín az öröm megéléséhez. Világos, sötétebb, nagyobb felületen, vagy részletekben megbújva, a sárga bárhol és bármilyen formájában használható otthonodban, ám a legjobb helye mégis a hálószobában és fürdőszobában van.

A sárga a boldogság, a barátság, a kreativitás, valamint a napfény színe Forrás: valsparpaint.com

Tipp: A sárgát könnyű túlhangsúlyozni, ezért érdemes valami semlegesebb színnel, például szürkével párosítani.

2. Zöld

Augusztus színe a tengerzöld, mely felszínre hozza a benned rejlő harmóniát. A zöld „utánozza" a természetet, lágyabb formáiban nyugtató hatással bír, amely segíti a koncentrációt és a relaxációt, ugyanakkor a béke hangulata megelégedett boldogsággal is jár. A megfelelő árnyalatok használatával otthonodat átjárja a természetesség, a letisztultság érzése.

A zöld „utánozza" a természetet, lágyabb formáiban nyugtató hatással bír, amely segíti a koncentrációt és a relaxációt Forrás: valsparpaint.com

Tipp: Használd a kerted, az ablakodból látszódó fák zöld színét, így engedve közel a kinti világot.

3. Kék

Az óceán vadsága és szabadsága rejlik benne, az élettel teli öröm. A kék nyugtató, nyugodt szín, amely még a merész formáiban is hasznosnak bizonyul az elme és a test számára. Az optimizmus hivatalos színe is a kék egyik árnyalata. A hűséget és a bizalmat jelképezi, akik kéket választanak magabiztosak és megbízhatóak. Az emberek termékenyebbek, éberebbek egy kék szobában, megszűnik a frusztráció bennük.

A kékben az óceán vadsága és szabadsága rejlik benne, az élettel teli öröm Forrás: Danetti

Tipp: Használd a kéket meleg árnyalatokkal, hogy ne legyen túl „hideg" a szoba.

Szín Múzeum - Fotók

A Color Factory lényegében egy hatalmas művészeti installáció, amely egy 2 emeletes épületben, 1200 négyzetméteren terül el, San Francisco belvárosában. Minden szobában új, színes élményben lesz része az idelátogatóknak, melyeket a világ minden tájáról érkező művészek alkottak meg. Nézd meg Te is!

4. Rózsaszín

A rózsaszín a szerető, kedves és nagylelkű emberek választása. A halvány árnyalatai a melegséget és az érzékenységet tükrözik, a romantika és az érzékiség színei. A rózsaszín szórakoztató, energikus, vidám, inspiráló szín, mely a nappaliban, étkezőben és a hálószobában adja át igazán a benne rejlő lehetőségeket.

A rózsaszín szórakoztató, energikus, vidám, inspiráló szín Forrás: valsparpaint.com

Tipp: A rózsaszín kis tér érzetét keltheti, így a legjobban a nagy ablakokkal rendelkező szobákban, világos enteriőrben érzi jól magát.

5. Piros

A piros merész és magabiztos árnyalat, a tanulmányok azt bizonyítják, hogy növeli a pulzusszámot és erős érzelmeket képes kiváltani, így ideális az energetikus lakástulajdonosoknak, akik szeretik megélni a dolgokat. A piros a figyelmet és a vágyat jelképezi, az optimizmus, a bizalom és a vitalitás szimbóluma. A lakásokban használt piros kellemes és barátságos helyet biztosít.

A piros merész és magabiztos árnyalat, növeli a pulzusszámot és erős érzelmeket képes kiváltani Forrás: valsparpaint.com

Tipp: A piros lehet intenzitását érdemes megtörni, hogy ne forduljon át negatív érzésekbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.