Így néz ki Varnus Xavér balatoni nyaralója

Fotó: Schmidt Barbara/Life.hu -
nyaraló Varnus Xavér Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Varnus Xavér az ideje nagy részét Berlinben tölti, de azért a Balaton-felivdéki nyaralójában is szívesen időzik. Itt minden tárgynak története van, egyet-kettőt el is mesélt az orgonaművész.

Varnus Xavér nyaralójának középpontjában természetesen egy orgona áll, amit a művész nagy becsben tart. A Balaton-felvidéki ékszerdoboz pontosan úgy néz ki, mintha egy múzeum lenne, benne sok-sok tárggyal, amiknek megvan a maguk történetük. A művész a mindennapjait Berlinben tölti, de ahogy melegszik az idő, egyből a Balatonra utazik.

Így néz ki Varnus Xavér balatoni nyaralója Forrás: FEM3

Egyik kedvenc tárgya a zongorája, amin a 20. század elején Debussy játszott, az egyik lámpája pedig a Titanicra készült, és szinte véletlenül talált rá Xavér.

Egyik kedvenc tárgy a zongorája Forrás: FEM3

Az orgonaművész azt is megmutatta, hol szokott ülni Törőcsik Mari vagy Bodrogi Gyula, amikor vendégségbe érkeznek hozzá. Varnus Xavér nyaralója nem nagy alapterületű, de 42 helyiségre oszlik!

Össze fog dőlni a Notre-Dame katedrális, de nincs pénz a felújításárahttp://www.life.hu/otthon/20170807-ossze-fog-dolni-a-notre-dame-katedralis-nincs-penz-a-felujitasra.htmlA több mint 850 éves Notre-Dame-i katedrálist évente mintegy 12 millió turista látogatja, ezzel Franciaország egyik legnépszerűbb látnivalója. A híres műemlék 200 méternél is magasabbra tör az ég felé, a látogatók nem csupán a francia történelem egy darabját látják benne, hanem a monumentális szépséget is. A TIME szerint azonban a turisták hada által okozott elhasználódása, már az összeomlás közelébe taszította a lélegzetelállító épületet – pénz viszont nincs a felújítás költségeire. OtthonThinkstockNézd meg Edward Norton luxusotthonát - Fotók!http://www.life.hu/otthon/20170807-nezd-meg-edward-norton-luxusotthonat.htmlEdward Norton új otthont vásárolt magának, egy igazi építészeti remekművet sikerült megkaparintania Malibuban: a tenger hullámaira emlékeztető forma igazi fényűző belsőt takar. Otthon--Így néz ki a San Franciscó-i Szín Múzeumhttp://www.life.hu/otthon/20170803-igy-nez-ki-a-san-francisco-i-szin-muzeum-color-factory.htmlA Color Factory lényegében egy hatalmas művészeti installáció, amely egy 2 emeletes épületben, 1200 négyzetméteren terül el, San Francisco belvárosában. Minden szobában új, színes élményben lesz része az idelátogatóknak, melyeket a világ minden tájáról érkező művészek alkottak meg. Érdekessége, hogy a „kiállítást" maguk, a látogatók is folyamatosan formálják. Otthon--Nyilvános WC-ből pazar álomotthon - Fotókhttp://www.life.hu/otthon/20170803-nyilvanos-wc-bol-pazar-alomotthon-anglia-fotok.htmlAngliában magasabbak a lakás árak, mint New Yorkban. Nem csoda hát, ha az emberek megpróbálnak okosan saját otthonhoz jutni. Így tett Laura Clark is, aki még 2005-ben végzett belsőépítészként. Úgy gondolta, a tanultakat átülteti a gyakorlatba, és vesz egy nyilvános illemhelyiséget. Otthon--Mai nagyvárosok régi, 19. századi képekenhttp://www.life.hu/otthon/20170802-mai-nagyvarosok-regi-19-szazadi-kepeken.htmlA mai kor embere hajlamos a jövőbe révedni, de – ha csak egy pillanatra is – időnként kell emlékezni a múltra. Csodálatos fotókon elevenednek meg többek közt Amerika, Ausztrália és Európa nagyvárosai akkor, amikor egy képért még hegyen vagy hőlégballonon kellett egyensúlyozni, hogy a tökéletes kép elkészüljön, és a sötét szobában bizakodva állni a fehér papíron lassan kirajzolódó fotó előtt. Otthon--Ebben a pompás kastélyban él Claudia Schiffer: Fotók!http://www.life.hu/otthon/20170802-itt-el-claudia-schiffer.htmlPersze nem az összes szobát, de néhányat az otthonából megvillantott Claudia Schiffer. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.